PawelKult Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Zacząłem obrońcą terran i chcę wybrać się do Argon Prime rozpocząć swoją strategię na start czyli sprzedać szable, kupić Merkurego pohandlować trochę i postawić kopalnie w Ore Belt. Dlaczego Argon Prime ? Bo znam te tereny i gospodarkę z Reunion a u terran czuję się trochę obco Po postawieniu kopalni i zdobyciu Novy wziął bym się za terrańską fabułę a kolejne po zakupie minimum Cerbera Co o tym myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Że w takim przypadku bez sensem było zaczynać jako obrońca terrański Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 CytatŻe w takim przypadku bez sensem było zaczynać jako obrońca terrański Jeśli chcesz ciągnąć dalej ten profil to ja na Twoim miejscu zrobiłbym najpierw tą fabułę i potem zabrał się za 'normalną' grę. Im szybciej zrobisz te misje tym będą łatwiejsze (skalowanie poziomu trudności w zależności od rangi), a nagrody za nie umożliwią Ci trochę szybszy start w dalszej rozgrywce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKult Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Niby bez sensu ale to jedyny profil z dostępnych który mi jako tako odpowiada, najchętniej to bym zaczął w argon prime z pogromcą i 1000 kredytów, tak jest we "własnej grze" ale wtedy nie ma fabuł prawda ? Do tego chce grać człowiekiem. Szkoda że nie ma żadnych opcji do wyboru tak jak właśnie włączenie fabuł we własnej grze. Albo wyglądu postaci bo wolał bym terrana zamiast terranki Jeśli chodzi o to że później będzie trudniej to nawet lepiej Szybki start też mi nie potrzebny, lubię sobie od zera do czegoś dojść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Zobacz do FAQ, poszukaj odblokowania pozostałych profili startowych, odblokuj w rejestrze. Może znajdziesz coś lepszego dla siebie. Zobacz też w FAQ o dodatkowych profilach startowych, polecam Maltgamestart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 CytatNiby bez sensu ale to jedyny profil z dostępnych który mi jako tako odpowiada, najchętniej to bym zaczął w argon prime z pogromcą i 1000 kredytów, tak jest we "własnej grze" ale wtedy nie ma fabuł prawda ? Do tego chce grać człowiekiem. Szkoda że nie ma żadnych opcji do wyboru tak jak właśnie włączenie fabuł we własnej grze. Albo wyglądu postaci bo wolał bym terrana zamiast terranki Jeśli chodzi o to że później będzie trudniej to nawet lepiej Szybki start też mi nie potrzebny, lubię sobie od zera do czegoś dojść Skoro tak to leć gdzie Ci pasuje Pisałeś, że czujesz się obco u Terran i myślałem, że chcesz to w miarę szybko mieć za sobą.Wśród profili to których link podał Yacek powinieneś znaleźć kilka ciekawych. Zawsze możesz też zmodyfikować sobie jakiś tak aby dokładnie odpowiadał Twoim potrzebom. Yacek napisał i umieścił na forum poradnik jak się do tego zabrać.Ja w przeciwieństwie do Ciebie zawsze wybieram profile nie argońskie/terrańskie, bo obie te rasy uważam za strasznie nudne Najlepiej się czuję jako split Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKult Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Hmm zanim założyłem temat w wyszukiwarce wpisałem chyba "start" i nie znalazłem tego tematu Profile Startowe a w sumie fajny, od razu poczytałem o poziomie trudności a chciałem właśnie zapytać tutaj. Trzeba było jeszcze raz zerknąć do FAQ. Jeszcze jedno czy jeśli polecę do argonów i zajmę się swoim planem co zajmie mi jakoś 30-50 godzin gry może wydarzyć się coś co uniemożliwi robienie fabuły ? Bo jak wiadomo wszędzie może wyskoczyć np znudzony niszczyciel kh'ak i zrobić imprezę na całego. Co jeśli np zginie ten gość z którym w pierwszej misji leci się na patrol, jest to możliwe czy może gra zapobiega takim sytuacją czyniąc go nieśmiertelnym albo odradzając go bądź wyznaczając inny statek do rozpoczęcia tego zadania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Statki i stacje biorące udział w fabułach są niezniszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKult Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Dzięki.Właśnie zadokowałem w Argon Prime.W sumie to zrobiłem sobie taką mini fabułę na starcie w której to nie doświadczony pilot zabiera wszystko co ma i leci do odległego sektora w poszukiwaniu okazji do zarobku, po niebezpiecznej podróży między innymi przez sektor xeoński w końcu dociera do ziemi obiecanej. Na miejscu sprzedaje swój statek aby zdobyć transportowiec i dorobić się fortuny na handlu. Po wielu jazurach wraca w ojczyste strony nowym myśliwcem by wspomóc swój lud w nadchodzących wydarzeniach a w między czasie jego biznes kwitnie A tak przy okazji, po drodze spotkałem piracką novę i kea-e. Z łatwością mogę zniszczyć novę zanim zacznie do mnie strzelać i zauważyłem że osłony są mocniejsze niż kadłub. Czy to terrańska broń w szabli taka silna czy coś się zmieniło bo w Reunion Nova była dużo twardsza kiedy chciało się ją uszkodzić pogromcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 CytatA tak przy okazji, po drodze spotkałem piracką novę i kea-e. Z łatwością mogę zniszczyć novę zanim zacznie do mnie strzelać i zauważyłem że osłony są mocniejsze niż kadłub. Czy to terrańska broń w szabli taka silna czy coś się zmieniło bo w Reunion Nova była dużo twardsza kiedy chciało się ją uszkodzić pogromcą.I jedno i drugie. Terrańska broń daje kopa, a osłony są silniejsze niż kadłuby. Podobno CMOD to zmienia, ale się nie wypowiem, bo go nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi