Jump to content

Habit piratów

kuba723
 Share

Recommended Posts

• 1 month later...
Cytat

U mnie habibaty w ogóle cały czas zmieniają swoje połorzenie(tylko nie te w pirackich).

Nie wiem co to znaczy "połorzenie", ale domyślam się, że to coś związanego z lokalizacją. W TC Habitaty stały się bardziej mobilne i już po kilku godzinach gry większość tych znanych z X3R lokalizacji Habitatów idzie w zapomnienie. Jak zauważyłeś, pozostają na swoich stałych miejscach tylko te znajdujące się w sektorach pirackich. O tym dlaczego tak się dzieje można przeczytać w Encyklopedii w TC, w opisie Habitatu Pirackiego.

Cytat
Cytat

U mnie habibaty w ogóle cały czas zmieniają swoje połorzenie(tylko nie te w pirackich).

Nie wiem co to znaczy "połorzenie".

Nie no proszę cię. 😀

Cytat

Zainstaluj mapę Scorpa. Habitat jest w jednym z nieznanych sektorów za Obłokiem Oorta, lokalizacja losowa, więc nic ci nie da podanie współrzędnych.

Bardziej można by się doczepić do słowa lokalizacja. Geometrię wszyscy mieliśmy i raczej odczytywało się współrzędne X Y Z jako Położenie a nie lokalizacja. Tak tylko tyci się czepiam 😀

Generalnie oba określenia są prawidłowe, aczkolwiek jeżeli chodzi o współrzędne to bardziej pasuje Położenie.

A FF ze słownikiem nie wystarczy? Sam używam i wiem kiedy błędy piszę. Ale dzięki niemu mam szansę poprawić na bieżąco.

Do tego robisz igły z widły. Zwróciłem delikatnie uwagę na błędne słowo w poście, a ty się czepiasz.

Dyskusje na temat błędów uważam w tym temacie za wyczerpaną. Chcesz coś zasugerować, pisz w dziale o sugestii o forum.