Yacek Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Skrypt Dockware Manager pozwala na dodawanie lub usuwanie wybranych towarów do DOK-u lub Kwatery Głównej. Polecenie to może również ustawić limit ilości danego towaru w DOK-u lub Kwaterze Głównej, pod warunkiem że limit nie jest wyższy niż całkowita przestrzeń ładunkowa. Przedstawiciel Handlowy, piloci z Logistyką Towarów i Handlowiec Ekonomiczny będą respektować te limity. Ma to na celu zapobieżenie zapchania magazynu DOK-u lub HQ tylko jednym towarem kupowanym przez nadgorliwego handlowca. Ale uwaga, limity nie są brane pod uwagę przez handlowców z innymi poleceniami lub używającymi innych skryptów niż wymienione wyżej, oraz przez handlarzy NPC, więc przydatność skryptu odnośnie ustawiania limitów wynosi 50%.Skrypt jest dostępny w formacie .zip, po ściągnięciu należy wypakować go i wszystkie pliki z katalogu "script" przekopiować do katalogu "script" w katalogu głównym gry X3TC. Pozostałe katalogi (script.delete i script.uninstall) zawierają pliki służące do odinstalowania i usunięcia tego skryptu z gry i tylko w takim przypadku powinny być używane, to znaczy kopiowane do katalogu "script" w katalogu głównym gry X3TC.Spolszczenie skryptu dostępne jak zwykle na Mamucie, link w temacie o spolszczeniach skryptów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lizard Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Czyli jak przykładowo kupie sobie dok to bede mógł w nim opracować przykładowo plany Polecenia Bojowe MK I/MK II, Osłony 25 MJ i inne będę mógł produkować i wyposażyć moje TS jak i myśliwce ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Nie, ten skrypt pozwala jedynie na lepsze zarządzanie towarami jakie posiada w ofercie nasza stacja i na bezproblemową zmianę tej oferty. Szczegółowe funkcje Yacek opisał w swoim poście, nie będę powtarzał.Do produkcji służą m.in. skrypty Equipment Research and Development, Ware Blueprint Manager oraz Logain Industries. Do szybkiego wyposażenia statków w oprogramowanie możesz użyć Player Workshop.Linki znajdziesz w temacie o spolszczeniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lizard Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Dzięki Prowler za info O Ware Blueprint Manager, Player Workshop oraz Logain Industries czytałem, ale Equipment Research and Development musiałem przeoczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted December 3, 2010 Author Share Posted December 3, 2010 Skrypt ten nie jest cheatem, inaczej nie wszedłby w skład Bonus Packa.Moja wina, bo nie napisałem dokładnie, co oznacza dodawanie towarów do stacji.Jeśli zakupisz Stację Handlową lub DOK, nie masz w nich listy towarów, którymi na ta stacja handlować. Można towar dodać np. poprzez przeniesienie jednej sztuki danego towaru z zadokowanego w takiej stacji statku. Ale lepiej dodawać towary poleceniem z tego skryptu. Można dzięki temu dodać wszystkie towary z jakiejś wybranej fabryki (produkty, surowce i surowce drugorzędne). Można też usuwać z listy towarów mało rentowne towary.Natomiast np. Polecenie Bojowe Mk1 to wyposażenie, a nie towar i ten skrypt tego nie doda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts