mike Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 Witam mam problem ze "strzelaniem" z promienia holowniczego (instrukcja przeczytana) podchodzę do stacji na około 1km (nie ważne w jakiej wieży "laser" jest zainstalowany) wybieram cel naciskam fire ale nic się nie dzieje ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Wstawiaj do tylnej wieży, podleć bliżej. Powinien wystrzelić jakiś promień. Czy złapie stacje czy nie to już inna sprawa, ale coś powinno z armatki wystrzelić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Na jakim statku ją zamontowałeś ? Powinno być tak jak pisał LeWaR, a jeśli zupełnie nic się nie dzieje to statek może mieć zbyt słaby generator energii laserów by w praktyce używać tego promienia.Edit: jeszcze podstawowa kwestia- musisz 'siedzieć' w danej wieżyczce by oddać strzał z broni w którą ona jest wyposażona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike Posted May 1, 2010 Author Share Posted May 1, 2010 CytatNa jakim statku ją zamontowałeś ? Powinno być tak jak pisał LeWaR, a jeśli zupełnie nic się nie dzieje to statek może mieć zbyt słaby generator energii laserów by w praktyce używać tego promienia.Tego nie brałem pod uwagę, laser montowałem na "demeter górnik"mistralu"mistralu super-frachtowcu" montowałem w przedniej-tylnej wieżyczce, nawet jak była możliwość "pakowałem" 2szt do wieżyczki ale to nic nie dawało, podlatywałem na 800m, laser nie działa, nie ma żadnego promienia, kompletne "kaput". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Musisz niestety zainwestować w coś większego. Ja zawsze używam do holowania M6 albo TL, przy TS pojawia się problem o którym pisałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kedudg Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 no i aby wystrzelić z promienia holowniczego trzeba się znajdować w tej wieży gdzie go zainstalowano lub mieć ja na pulpicie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Może poćwicz najpierw strzelanie z Promienia Holowniczego na czymś mniejszym, jakimś własnym statku. Uważaj aby nie mieć w wieżyczce innej broni, oprócz Promienia, bo zniszczysz sobie statek. Jak poćwiczysz, będziesz wiedział o co biega i wtedy spokojnie ruszysz stację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike Posted May 1, 2010 Author Share Posted May 1, 2010 Prowler miał racje te statki co mam są za słabe mimo że laser jest naładowany na 100% nie da się strzelić ale gdy kupiłem Centaura wszystko działa jak należy fabrykę bez problemu przemieściłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zamek9 Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 A czy tym promieniem przetransportuję fabryke rudy albo krzemu ? Chodzi mi o cały "głaz" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BetonowaAnakonda Posted June 26, 2013 Share Posted June 26, 2013 Tak ale najpierw postaw fabrykę na głazie a potem przenoś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts