Jump to content

Problem z promieniem holowniczym

mike
 Share

Recommended Posts

Witam

mam problem ze "strzelaniem" z promienia holowniczego (instrukcja przeczytana) podchodzę do stacji na około 1km (nie ważne w jakiej wieży "laser" jest zainstalowany) wybieram cel naciskam fire ale nic się nie dzieje ????

Na jakim statku ją zamontowałeś ? Powinno być tak jak pisał LeWaR, a jeśli zupełnie nic się nie dzieje to statek może mieć zbyt słaby generator energii laserów by w praktyce używać tego promienia.

Edit: jeszcze podstawowa kwestia- musisz 'siedzieć' w danej wieżyczce by oddać strzał z broni w którą ona jest wyposażona.

Cytat

Na jakim statku ją zamontowałeś ? Powinno być tak jak pisał LeWaR, a jeśli zupełnie nic się nie dzieje to statek może mieć zbyt słaby generator energii laserów by w praktyce używać tego promienia.

Tego nie brałem pod uwagę, laser montowałem na "demeter górnik"mistralu"mistralu super-frachtowcu" montowałem w przedniej-tylnej wieżyczce, nawet jak była możliwość "pakowałem" 2szt do wieżyczki ale to nic nie dawało, podlatywałem na 800m, laser nie działa, nie ma żadnego promienia, kompletne "kaput".

Może poćwicz najpierw strzelanie z Promienia Holowniczego na czymś mniejszym, jakimś własnym statku. Uważaj aby nie mieć w wieżyczce innej broni, oprócz Promienia, bo zniszczysz sobie statek. Jak poćwiczysz, będziesz wiedział o co biega i wtedy spokojnie ruszysz stację.

Prowler miał racje te statki co mam są za słabe mimo że laser jest naładowany na 100% nie da się strzelić ale gdy kupiłem Centaura wszystko działa jak należy fabrykę bez problemu przemieściłem 🤪

• 3 years later...