obaryb Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Witam.Ostatnio kupiłem sobie laptoka, zainstalowałem X3: R, patch, Bonus Packa, XTM, BSE, SCS + spolszczenia. Nawet ładnie mi w niedzielę chodził, przejąłem Delfin SF ostrzelany przez Krzaaki i zapisałem po jakichś 2,5 godzinach grania. No i następnego dnia mi wyskoczyło, że nie może wczytać save (wywala do pulpitu).Zacząłem eksperymentować: zacząłem nową grę (na pewno w XTM - był charakterystyczny screen z Afryką i potem komunikat) i zapisałem. Znowu mnie wywaliło. Pokombinowałem z ekranem i rozdzielczością (bez zmian). Znowu uruchomiłem grę (z fabułą tym razem, choć jej nie lubię) i tym razem zniknął XTM, gra chodzi normalnie jako Vanillia (też bez fabuły). Próbowałem zainstalować ponownie XTM - bez sukcesów. Co więcej - znika mi BSE i SCS, chociaż Plugin manager pokazuje, że są.Mam Samsunga R522-FS03PL: Windows 7 (upgrade z Visty), procek 2 GHz, 4 GB RAM, Grafika ATI Mobility Radeon™ HD4330 (512 MHz), Dźwięk ALC262 HD (High Definition). Myślałem, że będę śmigać (rzeczywiście gra chodzi płynnie) - a tu takie coś.Dodam, że tak mi się podoba X3:R z XTM, że nie chciałbym z niego rezygnować.Jeśli macie jakieś pomysły, to będę zobowiązany.<post został umieszczony też na forum egosoft> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Wygląda mi to raczej na to, że XTM-a został potraktowany jako potencjalny wirus i przeniesiony do kwarantanny. Dlatego save z XTM-a nie zadziałały i dlatego nie możesz go ponownie zainstalować. Ale mogę się mylić, tak tylko gdybam. Masz jakiegoś antywira? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obaryb Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Mam avasta. Może przeniosę X3:R z Program Files na inny dysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 a masz aktualizację windowsa zrobieone? ja też mam avasta i nie narzekam, ale jeśli nie masz aktualizacji windy, to możesz mieć z nim problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obaryb Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Aktualizacje mam, w miarę na bieżąco. No chyba że mu się nie podoba upgrade z Visty na 7-kę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Odinstaluj/wyłącz Avasta na chwilę i zobacz jak wtedy będzie się całość zachowywała ? Jeśli to nie on to może system coś miesza. Tylko przy X3 masz problem ze znikającymi plikami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obaryb Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie na innym dysku. Na razie chodzi (uruchamiałem grę ze 20 razy w różnych konfiguracjach), zobaczymy jak będzie dzisiaj. Jak nie będzie działać, to wyłączę Avasta.Mam taką teorię, że zaczął się walić po tym, jak mu dałem stan wstrzymania podczas gry (zamykając ekran). Co prawda po odpaleniu gra działała (tzn można było latać), ale obrazu nie było, więc zmusiłem grę do zakończenia się. Ale na pewno później jeszcze raz grałem i było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obaryb Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 A tak przy okazji - uruchamiam grę, a tam w głównym Menu pod napisem X3: R jest stylizowane XTM 0.7.4. Przyznam się, że nigdy takiego nie widziałem, choć może nie patrzyłem, bo napis się w oczy nie rzuca.Problem jest taki, że jestem absolutnie pozytywnie pewien, że instalowałem 0.7.5. (z linka w faq tutaj lub egosoft) Niedopatrzenie projektantów, bug jakiś czy fałszywa wersja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Tak ma być, wersja 075 to tylko małe poprawki do 074 i nie zmieniono napisu w menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obaryb Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi