kasta001 Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Witam. mam problem bo już jakiś cas latam w poszukiwaniu nividium i nijak nie moe znależć. Gram w czystą X3 TC. musze tego 500 uzbierać ale jak znaleśc coś czego nie ma??? Wie ktoś w jakim sektorze można to całe nividium kupić albo gdzie są asteroidy z nim bo już połowę sektorów przeskanowałem i nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eradorius Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 http://eng.x3tc.ru/x3_tc_map/aster-list.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Pewnie wykonujesz misję Zajrzyj do FAQ do opisu misji. Specjalnie opisy wszystkich misji zostały przygotowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 Ktoś z forumowiczów opisywał że taką asteroidę warto "łupnąć" czyli rozwalić a potem zebrać surowce TSem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 CytatKtoś z forumowiczów opisywał że taką asteroidę warto "łupnąć" czyli rozwalić a potem zebrać surowce TSem.Jakbyś przeczytał poprzedni post, zobaczył do FAQ misji fabuły TC, to byś wiedział kto i gdzie o tym pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 czytałem, czytałem czasem ludzie pytają się o nividium więc postanowiłem zostawić jakieś małe info dla graczy nie czytających FAQ lub ogólnikowo Co prawda długo mnie tutaj nie było ale nadrobię ten czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentaSTAR Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Podepnę się pod temat, żeby nie zakładać nowego.Chciałem zacząć linię fabularną dla Terran. Mam dobre stosunki z Argonami (Marszałek Federacji), statek klasy M3 (Perseusz Prototyp), ponad 100 jednostek wolnej przestrzeni załadunkowej, zainstalowany system podtrzymywania życia, napęd skokowy, skaner ładunku, SETA - innymi słowy wszystko co potrzebne by zacząć.Sęk w tym, że gdy osiągam sektor Omicron Lyrae nie dostaję żadnej wiadomości o możliwości podjęcia pracy. Sprawdziłem czy może całość nie powinna się odbywać w Stacji Zaopatrzenia - nic z tego. Zero jakichkolwiek znaków.Dodam że gram na profilu "swobodnym" tj. nie wybierałem gotowych pozycji. Chociaż jak sądzę nie w tym leży problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 He He, to zaczynaj nowa gre wobec tego. We 'wlasnej grze' (tej nie z profilu) fabuly sa wylaczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentaSTAR Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Inaczej rzecz ujmując - epic fail z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Odblokuj sobie ukryte profile w grze, jesli ci nic nie podejdzie to skorzystaj z ktoregos z profilow stworzonych przez forumowiczow, jest w czym wybierac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentaSTAR Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 To się nazywa zrządzenie losu... Jestem w 3 misji Terran. Latam sobie Eclipse Prototype, do dyspozycji w tej misji jako siły wsparcia mam 3 statki bezzałogowe klasy M5 i 2 M3 albo M4, sterowane przez NPC... Niby wszystko ok. Circle of Labour 4 statki Xenon M... A w Omicron Lyrae, 2 statki L, 1 statek P (z tymi nie było problemów) i uwaga... niszczyciel K. M2 vs M3 to juz "lekka" przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 A co w tym dziwnego?A K można zniszczyć w M3, żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentaSTAR Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgadza się co za problem. To zaledwie 8kk J osłon, 600K jednostek na kadłubie i kiepska manewrowość.To tyle jeśli idzie o ironię. Rozumiem że są tutaj wyjadacze, którzy na X3 zjedli zęby, ale może podarujmy sobie komentarze w rodzaju "co za problem?". Osobiście nie podzielam optymizmu kolegi, pamiętam swoją przeprawę przeciw M7 i ilość nerwów jaka temu towarzyszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ale to nie było ironiczne. I nie chodzi o to że jestem starym wyjadaczem i takie coś to dla mnie pestka. Ten K to nie problem z kilku powodów:1. Wcale nie musisz go niszczyć, misja tego nie wymaga, możesz spokojnie unikać go i poczekać aż ktoś się nim zajmie.2. Jeśli jednak masz ochotę zniszczyć go osobiście, to też dasz radę. Możesz użyć odpowiednich rakiet (polecam Tajfuny), którymi zniszczysz K nie zbliżając się nawet do niego na odległość zasięgu dział.3. Nie masz rakiet, nie możesz takich przenosić. Też nie ma problemu, postaw pole minowe i zwab K na nie.4. Nie masz Min, nie możesz ich kupić. Masz jeszcze jeden atut w rękawie. Wielkość statków i ich prędkości. Jak sam zauważyłeś K jest wielki i powolny, ty latasz małym i szybkim statkiem. Wiesz jaki trudny cel stanowisz dla takiego kolosa? To tak jakby ktoś chciał ustrzelić muchę z armaty. Wykorzystaj to, użyj klawiszy WSAD i dzięki silnikom bocznym przemknij między ogniem K, zbliż się jak najbliżej do jego kadłuba, zredukuj prędkość i rozpocznij ostrzał. Teraz pozostaje Ci tylko pilnować odległości od K i grzać do czasu rozładowania akumulatorów. Potem czekasz aż się naładują (a naładują się szybciej niż zregenerują się osłony K) i znów ponowić ostrzał. I tak aż z K nic nie zostanie.Jak widzisz, masz kilka opcji. Więc K to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentaSTAR Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ok, w porządku. Pierwsza opcja z oczekiwaniem na pomoc jakiejś konkretnej jednostki M1/M2 jest raczej niemożliwa w sektorze o dziwo latają tylko małe myśliwce, które jak wiadomo sterowane przez komputer niedomagają i dwie jednostki M6 (przy czym K zaczyna je już nadgryzać). Pozostaje mi solowa akcja rodem z Star Wars. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Dlaczego? Większe siły zjawią się, muszą tylko przylecieć z najbliższej Placówki Wojskowej. Daj im czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi