Cerber Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Co zrobić, żeby uaktywnić ten skrypt? Wszystko zainstalowałem, ale mój Tyr nadal wali EDP beta do M5, mimo, że ma na pokładzie ADP alfa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Używałem go też z Reunion i było ok ale nigdy nie latałem terrańskimi statkami. Jeśli dobrze zainstalowałeś i przy innych jednostkach wszystko działa jak należy to może z ziemniakami jest coś nie tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted March 3, 2010 Author Share Posted March 3, 2010 Przy innych też nie działa, np. Galeonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 To znaczy w ogóle nie działa, czy problem jest z tymi dwoma ? Gobliny (drony) działają ? Masz dodatkowe polecenia MARS w konfiguracji interfejsu ? Są rozkazy MARS dla wieżyczek i je ustawiłeś ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted March 3, 2010 Author Share Posted March 3, 2010 Sprawdzałem tyra, galeona i Cerbera - w żadnym z nich nie działa. Dronów nie sprawdzałem. W rozkazach dodatkowych statków mam opcje: MARS auto collect loot - zaznaczyłem ten rozkaz, ale statki nadal walą z PDF'ów do myśliwców. W interfejsie i ustawieniach AI mam nowe komendy/opcje. Dodatkowo w rozkazach wierzyczek mam opcje MARS offensive i defensive -wybierałem i nic . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Po instalacji skryptu w TC: należy kupić w doku zaopatrzeniowym system MARS do danego statku i dopiero polecenia są aktywne - polecenia dla wieżyczek (MARS offense, MARS defense.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted March 3, 2010 Author Share Posted March 3, 2010 U mnie żadnego takiego urządzenia nie ma, polecena aktywane są od razu. Ale te dla wierzyczek są odppwiedzialne za sposób walki. Za zmianę broni odpowiada raczej to z poleceń dodatkowych. Link do opisu: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=207095 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Za zmianę broni odpowiada MARS. Aby działał w wieżyczkach trzeba go kupić w doku. Gdy kupisz MARSA i ustawisz polecenie offense/defense to MARS powstawia po jednym działku do wieżyczki. Po tym poznasz, że działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Powinno być tak jak pisze LeWaR. Sprawdź czy na pewno wrzuciłeś wszystkie pliki jak trzeba i spróbuj odinstalować i zainstalować ponownie skrypt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted March 3, 2010 Author Share Posted March 3, 2010 MARS czyli Motion Analysis Relay System. Mam to, instaluje standarsowo na każdym statku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Spróbuj odinstalować i zainstalować na nowo ten skrypt. Tak jak napisał LeWaR, to że skrypt działa można poznać po tym, że w trybie 'czuwania' w wieżyczkach zamontowana jest tylko jedna sztuka broni. W walce w poszczególnych slotach automatycznie w miarę potrzeby pojawiają się odpowiednie rodzaje broni.Nie ma w tym jakiejś wielkiej filozofii, jak dla mnie jedyna możliwość to jakiś błąd przy instalacji albo konflikt z innym skryptem działającym na wieżyczki.P.S.Auto collect loot służy do automatycznego zbierania pozostałości po walce przez drony, 'Gobliny'. Do działania wieżyczek powinno wystarczyć samo wydanie im rozkazu, MARS defense/offense. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted March 4, 2010 Author Share Posted March 4, 2010 ok, działa, reinstalka pomogła, dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szynszyl Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 Pewnie zadam głupie pytanie ale czy ten skrypt ma tłumaczenie i czy tworzy readtexty?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 CytatPewnie zadam głupie pytanie ale czy ten skrypt ma tłumaczenie i czy tworzy readtexty??Wszystko co zostało przetłumaczone znajdziesz w temacie X3 - spolszczenia do skryptów. Jeśli skrypt/mod ma plik tekstowy, a nie ma wersji PL tego pliku to będą readtexty. Jak sobie z nimi poradzić jest w FAQ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szynszyl Posted March 29, 2010 Share Posted March 29, 2010 Zadam kolejne głupie pytanie, w TC trzeba kupić specjalne urządzenie by to działało a w Reunionie?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted March 29, 2010 Author Share Posted March 29, 2010 W reunionie musisz kupić System Analizy i kontroli ruchu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts