Cerber Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Co zrobić, żeby uaktywnić ten skrypt? Wszystko zainstalowałem, ale mój Tyr nadal wali EDP beta do M5, mimo, że ma na pokładzie ADP alfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Używałem go też z Reunion i było ok ale nigdy nie latałem terrańskimi statkami. Jeśli dobrze zainstalowałeś i przy innych jednostkach wszystko działa jak należy to może z ziemniakami jest coś nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Przy innych też nie działa, np. Galeonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 To znaczy w ogóle nie działa, czy problem jest z tymi dwoma ? Gobliny (drony) działają ? Masz dodatkowe polecenia MARS w konfiguracji interfejsu ? Są rozkazy MARS dla wieżyczek i je ustawiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Sprawdzałem tyra, galeona i Cerbera - w żadnym z nich nie działa. Dronów nie sprawdzałem. W rozkazach dodatkowych statków mam opcje: MARS auto collect loot - zaznaczyłem ten rozkaz, ale statki nadal walą z PDF'ów do myśliwców. W interfejsie i ustawieniach AI mam nowe komendy/opcje. Dodatkowo w rozkazach wierzyczek mam opcje MARS offensive i defensive -wybierałem i nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Po instalacji skryptu w TC: należy kupić w doku zaopatrzeniowym system MARS do danego statku i dopiero polecenia są aktywne - polecenia dla wieżyczek (MARS offense, MARS defense.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 U mnie żadnego takiego urządzenia nie ma, polecena aktywane są od razu. Ale te dla wierzyczek są odppwiedzialne za sposób walki. Za zmianę broni odpowiada raczej to z poleceń dodatkowych. Link do opisu: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=207095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Za zmianę broni odpowiada MARS. Aby działał w wieżyczkach trzeba go kupić w doku. Gdy kupisz MARSA i ustawisz polecenie offense/defense to MARS powstawia po jednym działku do wieżyczki. Po tym poznasz, że działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Powinno być tak jak pisze LeWaR. Sprawdź czy na pewno wrzuciłeś wszystkie pliki jak trzeba i spróbuj odinstalować i zainstalować ponownie skrypt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 MARS czyli Motion Analysis Relay System. Mam to, instaluje standarsowo na każdym statku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Spróbuj odinstalować i zainstalować na nowo ten skrypt. Tak jak napisał LeWaR, to że skrypt działa można poznać po tym, że w trybie 'czuwania' w wieżyczkach zamontowana jest tylko jedna sztuka broni. W walce w poszczególnych slotach automatycznie w miarę potrzeby pojawiają się odpowiednie rodzaje broni.Nie ma w tym jakiejś wielkiej filozofii, jak dla mnie jedyna możliwość to jakiś błąd przy instalacji albo konflikt z innym skryptem działającym na wieżyczki.P.S.Auto collect loot służy do automatycznego zbierania pozostałości po walce przez drony, 'Gobliny'. Do działania wieżyczek powinno wystarczyć samo wydanie im rozkazu, MARS defense/offense. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 4 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 ok, działa, reinstalka pomogła, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Pewnie zadam głupie pytanie ale czy ten skrypt ma tłumaczenie i czy tworzy readtexty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 CytatPewnie zadam głupie pytanie ale czy ten skrypt ma tłumaczenie i czy tworzy readtexty??Wszystko co zostało przetłumaczone znajdziesz w temacie X3 - spolszczenia do skryptów. Jeśli skrypt/mod ma plik tekstowy, a nie ma wersji PL tego pliku to będą readtexty. Jak sobie z nimi poradzić jest w FAQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Zadam kolejne głupie pytanie, w TC trzeba kupić specjalne urządzenie by to działało a w Reunionie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 W reunionie musisz kupić System Analizy i kontroli ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi