Kunzite Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Witam.Mam 2 pytanie dotyczące dotyczące ustawień opcji:1. Co daje AQC (The Automatic Quality Control) w ustawieniach graficznych? Instrukcja milczy kompletnie na ten temat. Używacie tej opcji, bo ja mam od początku ustawień na NIE.2. Zasadniczo dotyczy pytania FAQ #67 dotyczącego ustawień wieżyczek na monitorach. Za cholerę nie mogę znaleźć czegoś takiego jak "Mapowanie monitorów". W instrukcji też takiego hasła nie ma.I jeszcze chciałem się podzielić jednym spostrzeżeniem dotyczącym forum. Miałem poważne trudności ze znalezieniem postów, które wcześniej czytałem, a że póki co mam dobrą pamięć, zacząłem podejrzewać, że baza sql jest jakaś skopana i są problemy z wyszukiwaniem. I w końcu mnie oświeciło - nieużywanie przez niektóre osoby znaków diakrytycznych skutecznie ogranicza opcje "szukaj". Dlatego pamiętajcie o ogonkach i kreseczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 CytatWitam.Mam 2 pytanie dotyczące dotyczące ustawień opcji:1. Co daje AQC (The Automatic Quality Control) w ustawieniach graficznych? Instrukcja milczy kompletnie na ten temat. Używacie tej opcji, bo ja mam od początku ustawień na NIE.Cóż nazwa sama za siebie mówi, gra będzie pogarszać detale (lub polepszać jeśli możliwe) aby klatki na sekundę utrzymać na ustalonym progu płynności (około 35fps).CytatI jeszcze chciałem się podzielić jednym spostrzeżeniem dotyczącym forum. Miałem poważne trudności ze znalezieniem postów, które wcześniej czytałem, a że póki co mam dobrą pamięć, zacząłem podejrzewać, że baza sql jest jakaś skopana i są problemy z wyszukiwaniem. I w końcu mnie oświeciło - nieużywanie przez niektóre osoby znaków diakrytycznych skutecznie ogranicza opcje "szukaj". Dlatego pamiętajcie o ogonkach i kreseczkach hmm albo Ty pamiętaj żeby sprawdzić na wiele sposobów. :>PS nie wszyscy muszą mieć polskiego Windowsa żeby wstawiać znaki dialektyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Z tym ACQ to jest tak - z wlaczonym wraz z oddalaniem kamery od obiektu LOD (level of details) gra bedzie obnizac szczegolowosc obiektu 3D (Stacja, statek). Niektorzy tu maja na mysli tekstury, nic z tego. Tu chodzi tylko o model 3d. Uproszczenie modelu wzrasta wraz z coraz wiekszym oddalaniem kamery. Rendering sie polepsza wraz ze spadkiem zlozonosci bryly. Gdy nacisniesz w czasie lotu F2 i bedziesz oddalal i zbizal + i - to zobaczysz o co chodzi. Wlaczenie tego moze troszke podniesc wydajnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Cytat2. Zasadniczo dotyczy pytania FAQ #67 dotyczącego ustawień wieżyczek na monitorach. Za cholerę nie mogę znaleźć czegoś takiego jak "Mapowanie monitorów". W instrukcji też takiego hasła nie ma.FAQ było pisane (chyba) dla X3R. Uaktualniłem dla TC, zobacz do FAQ#67 teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi