Jump to content

Pasazerowie dostarczyc

Sorkvild
 Share

Recommended Posts

Otoz rzezcz dzieje sie przy zaakceptowaniu misji transportu pasazerow. Pisze by dostarczyc pasazerow do ich celu na STACJE w sektorze. Pisze tylko *Stacja* i nie jest okreslone jaka.

Przykladowo zabieram ich i lece do tego sktora po czym nie mam ich gdzie odstawic, bo STACJA o nazwie STACJA nie istnieje. O co tu chodzi :/

Jak jest napisane zadokuj do stacja, to znaczy zadokuj do stacji nie do kopalni. No dziwne ja tak mia艂am. A w og贸le mia艂e艣 ich na pok艂adzie ? 馃檨 Czasem nie wsi膮d膮 do zwyk艂ego statku czasem chc膮 tylko statku klasy TP, ale to raczej pojedynczy kapry艣ni pasa偶erowie.

To normalne w TC, s膮 jakby dwa podtypy tych misji.

Je艣li w opisie misji nie masz wyszczeg贸lnionej stacji docelowej to wystarczy zadokowa膰 na byle jakiej w danym sektorze. Naprowadzania wtedy nie ma.

Gdy masz podan膮 konkretn膮 stacj臋 to musisz na niej zadokowa膰, zgodnie z tym co pokazuje system naprowadzania.

Czasami gdy masz kilka aktywnych misji to przy zbieraniu i dostarczeniu pasa偶er贸w/personelu te du偶e 偶贸艂te komunikaty si臋 nie pojawiaj膮

Cytat

To jest przypadek 1 na 10. Robie bardzo duzo misji z transportem i wiekszosc jest jak trzeba. Czasami tylko jest misja, z dostarczeniem na "stacje" i gdy wlatuje do sektora docelowego naprowadzanie sie wylacza i nie wiem gdzie jest stacja docelowa.

No to si臋 dziwisz 偶e nie masz informacji o uko艅czeniu misji ? 馃檨 Jak wykonujesz misj臋 B a uaktywnion膮 masz misj臋 E no to jak masz dosta膰 info o uko艅czeniu misji B ? 馃榾

Kminisz Sork ?

Cytat

No to si臋 dziwisz 偶e nie masz informacji o uko艅czeniu misji ? 馃檨 Jak wykonujesz misj臋 B a uaktywnion膮 masz misj臋 E no to jak masz dosta膰 info o uko艅czeniu misji B ? 馃榾

Kminisz Sork ?

Normalnie. Mo偶na mie膰 kilka, kilkana艣cie misji na raz uruchomionych. Zako艅czenie kt贸rejkolwiek z nich (nie wa偶ne czy ma ona ustawione autonaprowadzanie, czy nie) skutkuje otrzymaniem informacji 偶e misja wykonana.

Cytat
Cytat

To jest przypadek 1 na 10. Robie bardzo duzo misji z transportem i wiekszosc jest jak trzeba. Czasami tylko jest misja, z dostarczeniem na "stacje" i gdy wlatuje do sektora docelowego naprowadzanie sie wylacza i nie wiem gdzie jest stacja docelowa.

Kminisz Sork ?

Moze sie nie zrozumielismy w tej kwesti. Juz wyjasniam o co chodzi. Robie duzo misji przewozowych za gruba kase, ale zawsze biore i wykonuje tylko jedna misje na raz! I gdy szukam tak tych zamowien, to co jakis czas pada misja z dowozem na nie okreslona stacje

No to jest jak powiedzieli艣my ju偶 wcze艣niej. Dostarczy膰 na byle jak膮 stacj臋 w danym sektorze 馃檨. A jak nie zap艂ac膮.... we藕 kija bejsbolowego i nim wyjd膮 ze statku..... albo szybko wystartuj i wywal w przestrze艅 kosmiczn膮 ja u偶yj臋 na nich Generatora plazmowego. New Ware Star Chips - Cmoked Bacon 馃榾

Na razie nie moge trafic na te misje, ale jak sie uda to zamieszcze jakies obrazki jak to wyglada.

Szkoda, ze nie da sie ich zniewolic na stacji pirackiej bo gdy tylko gdzies zadokujemy znikaja.

Jest taki skrypt, passengers to marines. Nie testowalem go, ale myslicie ze poskutkowa艂oby na tych znikaj膮cych pasazerow?

Witam.

Nie chc臋 byc koz膮 mmeeeeeeeeeeeee 馃檨

Ja to powiem tak 偶e gram w X3 TC jako艣 od momentu gdy zalogowa艂am si臋 na Xudb - 2 tygodnie. Czyli jak by nie by艂o to b臋dzie ju偶 par臋 miesi臋cy i za ka偶dym razem gdy rozpoczynam now膮 gr臋 pierwsz膮 fabu艂膮 jak膮 robi臋 jest to fabu艂a ziemian. Chyba wszyscy ju偶 wiedz膮 偶e koza Jagoda lubi ziemskie statki ATF Aegir I TYR O Vidar nie wspominaj膮c 馃榾. Po wykonaniu takiej fabu艂y zawsze mamy dwa statki klasy TP i jednego z nich u偶ywam do podci膮gni臋cia sobie reputacji a nast臋pnie zakupienie os艂on jak i uzbrojenia do mojego kochanego statku TYR. Po wykonaniu fabu艂y ziemian latam statkiem klasy TP do podniesienia sobie reputacji za kt贸r膮 mog臋 kupi膰 uzbrojenie. I powiem 偶e wieleeee razy rozpoczyna艂am now膮 gr臋 i nigdy co艣 takiego mi si臋 nie przytrafi艂o. Po zadokowaniu do stacji zawsze misje mia艂am uko艅czon膮.

呕eby nie by艂o napisz臋 jeszcze raz w skr贸cie- s膮 misje w kt贸rych nie ma okre艣lonej docelowej stacji i czasami zdarza si臋, 偶e nie ma tych jebutnych 偶贸艂tych komunikat贸w po dostarczeniu pasa偶er贸w ale nagroda i wpis w dzienniku powinny by膰 i u mnie s膮 zawsze.

Masz racje Prowler. W moim przypadku nie otrzymywalem wiadomosci potwierdzajacych wykonanie zadania. By sprawdzic wypate z zadania, zatrzymalem wszystkie UT i zadokowalem do dowolnej stacji w zadanym sektorze. Pasazerowie znikneli, wiadomosc nie przyszla, ale konto zostalo zasilone - co liczy sie najbardziej. Nieokreslona stacja jest dowolna stacja w sektorze.

A ja wczoraj w trakcie wykonywania fabu艂y Final Furry napotka艂am si臋 na inn膮 misj臋 dostarczenia pasa偶er贸w 馃檨. Uda艂am si臋 do sektora Krzak贸w w kt贸rym jest HQ Sprzymierzonych. W HQ by艂a aktywna ikona 偶ar贸wki, po nawi膮zaniu 艂膮czno艣ci mia艂am dwie misje Szybka Taks贸wka i Potrzebu臋 Transportu. Ka偶da z nich mia艂a na celu dostarczenie pasa偶er贸w nie do jakiego艣 sektora lub odpowiedniej stacji tylko do .... statku 馃榾. By艂am zaj臋ta robieniem innych rzeczy to te偶 nie by艂o mi dane przetestowa膰 tego. Ale ciekawi mnie to jak by to by艂o, nast臋pnym razem bo ci膮gle jestem w trakcie robienia tej fabu艂y mam nadziej臋 偶e b臋dzie mi dane przetestowa膰 takow膮 misj臋 dostarczenia pasa偶er贸w na inny statek tylko jak? Za pomoc臋 teleportera? statek normalnie lata艂 po sektorze 馃榾.

Spoiler

Spoiler

PS. Mostek pusty, za艂oga uda艂a si臋 do kantyny na zas艂u偶ony posi艂ek. Zupa z Teladianiana, a na drugie Boron w sosie marynowanym specia艂 szefa kuchni, na deser mro偶ony Paranidianin z egzotycznymi owocami z planety Three Worlds 馃榾