Lord Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 WitamMam problem z X3 Reunion.Wygląda on takhttp://zapodaj.net/cc2c4b219d47.png.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Musisz umieścić ten obraz w jakimś serwisie do tego przeznaczonym (photobucket, imageshack, fotosik, zapodaj, itd) i wstawić link do niego do swojego posta, inaczej go nie zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Możesz też dodać obrazek bezpośrednio do posta. Poprzez opcję "Dodaj plik", najpierw skaż lokalizację pliku na swoim dysku poprzez opcję "Przeglądaj". Wszystko to znajdziesz poniżej okna do wpisywania tekstu, przy tworzeniu nowego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 A możesz napisać w czym problem, bo jakoś nie bardzo widać na załączonym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 No ta kratka niebieska coś nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 W jakim sensie, nie pasuje? To jest płaszczyzna ekliptyki, lecisz do niej bokiem, możesz wyrównać lot, ale jakie to ma znaczenie w kosmosie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 CytatW jakim sensie, nie pasuje? To jest płaszczyzna ekliptyki, lecisz do niej bokiem, możesz wyrównać lot, ale jakie to ma znaczenie w kosmosie?Łatwiej złapać kierunek i orientację gdy lata się bez autopilota, przynajmniej mnie.Lord, lot wyrównujesz klawiszami Q i E. Gdy linia będzie zupełnie pozioma to znaczy, że jesteś ustawiony idealnie względem płaszczyzny ekliptyki sektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Dyskusja na ten temat, było dopiero co, więc nie ma sensu się powtarzać. Wszystko zależy od indywidualnych preferencji gracza.Jak dla mnie większy sens miałoby to, gdyby planety były realnymi obiektami w kosmosie (tak jak asteroidy, tylko że większe, coś jak wielka asteroida w TC w sektorze Aldrin), a nie tylko tłem na "scianach"sektora. Ech, marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Są w pewnym sensie realne, to znaczy nie są 2D i można je oblecieć dookoła Potrzebny jest tylko jakiś szybki statek i odrobina cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obaryb Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Naprawdę można oblecieć?Kiedyś próbowałem oblecieć Ziemię, aby obejrzeć sobie Polskę z góry, ale po przeleceniu 1000 km na północ (ziemską, nie sektorową) nie zauważyłem zmian i zawróciłem. Jakieś 300 km od centrum sektora minąłem ścigające mnie z uporem godnym lepszej sprawy Valkirie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Też mi się wydaje że planety to jednak obiekty 2D. Ale nigdy mi nie przyszło próbować ich oblecieć, więc się nie wypowiadałem.Ostatnio jednak odleciałem bardzo daleko w głąb sektora (zapomniałem wyłączyć silniki i zostawiłem na chwilę statek na SETA). Kiedy odwróciłem się o 180% zobaczyłem w oddali malutkie skupisko kilku asteroid, fabryk i bram. A wokół wielką pustkę. Wielkość planety w tle nie uległa zmianie, a chyba powinna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obaryb Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 A na marginesie - czy da się przelecieć z sektora do sektora bez bram? Obstawiam, że ie, choć w rzeczywistości powinno to być możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Nie, zdaje się że ktoś pisał, że jak poleci się wystarczająco daleko w głąb sektora to gdy sektor się "skończy", znajdziemy się po drugiej jego stronie. Czyli lecąc na zachód, znajdziemy się na wschodzie sektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obaryb Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 To znaczy, że każdy sektor jest malutkim wszechświatem i gdyby nie bramy, to by się nie dało wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 CytatTo znaczy, że każdy sektor jest malutkim wszechświatem i gdyby nie bramy, to by się nie dało wyjść Widć twórcy nie przwidzieli, że gracze będą tacy wścipscy )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Chyba Mani kiedyś pisał, że każdy sektor to sześcian obłożony teksturami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 CytatChyba Mani kiedyś pisał, że każdy sektor to sześcian obłożony teksturami.Ba, nawet screena dawał, jak te tekstury zniknęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obaryb Opublikowano 18 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Hm. któregoś dnia wejdę sobie na coś szybkiego i pofruwam na SETA. Sześcian powiadacie - zakręcony w dodatku jak torus. Ciężko będzie obczaić granicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi