Sorkvild Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Ukazal sie bardzo przydatny w zakupach/sprzedazy skrypt Cycrow'a Station Trader Camper. Wyznaczamy towar i zadana przez nas cene zakupu/sprzedazy i statek bedzie zadokowany tak dlugo, az cena nie zejdzie/wzrosnie do zadanej po czym dokona dokona transakcji. Goraco polecam, ten prosty i uzyteczny skrypt.http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=270962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 A jest po polsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Mam zainstalowany PM Lite, niestety nie moge wypakowac zawartosci skryptu, pisze mi ze plik jest spakowany wersja nowsza niz obecna. Czym moge to rozpakowac poprawnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Jeśli masz PM Lite to uaktualnij do najnowszej wersji. Jeśli chcesz, lub jednak masz PM starego to możesz zrobić tak jak pisałem tu: http://xudb.pl/topic/750-re-x-plugin-manager-lite/page__pid__15571__st__10#entry15571 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 A no faktycznie bardzo przydatny skrypt Sorkvild Często rozpoczynając grę w Argon Prime gdy przejęłam lub kupiłam TS handlowałam wódzia w Herons Nebula, ciągle ręcznie musiałam sprawdzać jaka jest cena towaru Teraz za pomocą tego skryptu handel będzie o wiele łatwiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Najnowsza wersja PM Lite to wersja 1.20 i jest to beta. Stabilna ma numer 1.10. Bardzo dziwne jest to podejscie autora by zmuszac uzytkownikow to korzystania z wersji testowej w celu rozpakowania paczki :/Ja ten skrypt mocno wykorzystywalem do handlu GW w czasie gry w X3R. Gdy stacja miala pelny magazanyn, ustawialem maksymalna cene i powoli stacja sobie "upijala" zyciodajny nektar z zadokowanego stateczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Zrobiłem tłumaczenie skryptu.Mam tylko pytanie, jak najlepiej przetłumaczyć Station Camper? Oczekiwanie na Stacjach, może być? Może ktoś ma lepszy pomysł?Jak nie to wieczorem spolszczenie będzie na Mamucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Przetlumaczylem ten skrypt w wersji dla Reuniona jest spolszczenie na xudb i wowczas nazwalem go zwyczajnie jak jest - Kamper. Wyrazenie to znane jest dosc dobrze w swiecie gier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Czyli Station Kamper? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Po prostu - kamper. Siedzi na stacji i kampuje;)Tak to wygladalo:<language id="48"> <page id="2008" title="Script Cmd Names" descr=""> <t id="424">COMMAND_BUY_STOCK</t> <t id="425">COMMAND_SELL_STOCK</t> </page> <page id="2010" title="Script Cmd Names" descr=""> <t id="424">Kamper: Kupuj towar</t> <t id="425">Kamper: Sprzedaj towar/t> </page> <page id="2011" title="Script Cmd Shorts" descr=""> <t id="424">Kamp.Kup</t> <t id="425">Kamp.Sprz</t> </page> <page id="7554" title="Station Camper"> <t id="1">[author]%s[/author]Zakonczylem zakupy [green]%s[/green] od [blue]%s[/blue]\n%s\n%s\n</t> <t id="2">Lacznie kupilem %s %s za cene [b]%s[/b] kredytow</t> <t id="3">To tak jak [b]%s[/b] kredytow za kazda jednostke %s</t> <t id="4">[author]%s[/author]Zakonczylem sprzedaz [green]%s[/green] do [blue]%s[/blue]\n%s\n%s\n</t> <t id="5">Lacznie sprzedalem %s %s za cene [b]%s[/b] kredytow</t> </page> </language> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 OK, dzięki, poprawię i do wieczora będzie na Mamucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Spolszczenie już na Mamucie, link jak zwykle w temacie o spolszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Czy ten skrypt umożliwia wskazanie tylko jednej stacji na której ma czekać ?Czy można go zapętlić ? Tzn. np. czeka, sprzedaje, pobiera z naszej fabryki i a piać w kółko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Fajnie ale jak się w tym skrypcie ustawia cenę za która nasz statek ma kupować/sprzedawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 CytatFajnie ale jak się w tym skrypcie ustawia cenę za która nasz statek ma kupować/sprzedawać?Jeśli statek jest zadokowany do Stacji Handlowej lub DOK-u, nie ma takiej możliwości, może kupić/sprzedać tylko po domyślnej cenie. Jeśli zadokujesz go do fabryki, można dowolnie ustawiać cenę zakupu.sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi