Jump to content

Station Trader Camper v1.0

Sorkvild
 Share

Recommended Posts

Ukazal sie bardzo przydatny w zakupach/sprzedazy skrypt Cycrow'a Station Trader Camper.

Wyznaczamy towar i zadana przez nas cene zakupu/sprzedazy i statek bedzie zadokowany tak dlugo, az cena nie zejdzie/wzrosnie do zadanej po czym dokona dokona transakcji. Goraco polecam, ten prosty i uzyteczny skrypt.

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=270962

A no faktycznie bardzo przydatny skrypt Sorkvild 😎

Często rozpoczynając grę w Argon Prime gdy przejęłam lub kupiłam TS handlowałam wódzia w Herons Nebula, ciągle ręcznie musiałam sprawdzać jaka jest cena towaru 😎 Teraz za pomocą tego skryptu handel będzie o wiele łatwiejszy.

Najnowsza wersja PM Lite to wersja 1.20 i jest to beta. Stabilna ma numer 1.10. Bardzo dziwne jest to podejscie autora by zmuszac uzytkownikow to korzystania z wersji testowej w celu rozpakowania paczki :/

Ja ten skrypt mocno wykorzystywalem do handlu GW w czasie gry w X3R. Gdy stacja miala pelny magazanyn, ustawialem maksymalna cene i powoli stacja sobie "upijala" zyciodajny nektar z zadokowanego stateczku 😎

Po prostu - kamper.

Siedzi na stacji i kampuje;)

Tak to wygladalo:

<language id="48">
<page id="2008" title="Script Cmd Names" descr="">
 <t id="424">COMMAND_BUY_STOCK</t>
 <t id="425">COMMAND_SELL_STOCK</t>
</page>

<page id="2010" title="Script Cmd Names" descr="">
 <t id="424">Kamper: Kupuj towar</t>
 <t id="425">Kamper: Sprzedaj towar/t>
</page>

<page id="2011" title="Script Cmd Shorts" descr="">
 <t id="424">Kamp.Kup</t>
 <t id="425">Kamp.Sprz</t>
</page>

<page id="7554" title="Station Camper">
 <t id="1">[author]%s[/author]Zakonczylem zakupy [green]%s[/green] od [blue]%s[/blue]\n%s\n%s\n</t>
 <t id="2">Lacznie kupilem %s %s za cene [b]%s[/b] kredytow</t>
 <t id="3">To tak jak [b]%s[/b] kredytow za kazda jednostke %s</t>
 <t id="4">[author]%s[/author]Zakonczylem sprzedaz [green]%s[/green] do [blue]%s[/blue]\n%s\n%s\n</t>
 <t id="5">Lacznie sprzedalem %s %s za cene [b]%s[/b] kredytow</t>
</page>
</language>

Cytat

Fajnie ale jak się w tym skrypcie ustawia cenę za która nasz statek ma kupować/sprzedawać?

Jeśli statek jest zadokowany do Stacji Handlowej lub DOK-u, nie ma takiej możliwości, może kupić/sprzedać tylko po domyślnej cenie. Jeśli zadokujesz go do fabryki, można dowolnie ustawiać cenę zakupu.sprzedaży.