Naster Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Otóż witam na początku wszystkich Mam problem. Kupiłem sobie Cerberka za ostatnie ciężko złożone kredyty. Wyekpwipowałem go w to co mi zostało po ściagaczu ale po wydaniu wieżyczką polecenia zostaje tylko jedna (zawsze ta sama broń). Czytałem wątek o zdobycznych ale ten jest kupiony i nie działa też na niego danie brak w wieżyczkach. Mogę założyć inne ale jak tylko wydam chociaż jednej wieżyczce polecenia znowu zmienia na jedna broń. Mam nadzieję że zrozumieliście ?Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 FAQ#14Rozglądnij się trochę po forum zanim napiszesz, tym bardziej że temat był dopiero co dwa dni temu poruszany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naster Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Czytałem a czy ty czytałeś mój problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Czytałem, taki właśnie jak opisałeś jest tego objaw. Zrób to co pisze w FAQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naster Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 CytatCzytałem wątek o zdobycznych ale ten jest kupiony i nie działa też na niego danie brak w wieżyczkachAle tak więc robie dokładnie tak:[enter]->statek->rozkazy->polecenie dla wszystkich wieżyczek->brakTeraz wychodze stad i daje do uzbrojenia:Zakładam wszystkie bronie tj:Laser główny: 8x Pulsacyjne działa fotonowe betaLaser wieżyczka górna: 2x generator fali uderzeniowej alfaLaser wieżyczka tylna: 2x Artyleryjskie działa przeciwlotnicze alfaLaser wieżyczka lewa i prawa to samo: 2x generator fali uderzeniowej alfaLaser wieżyczka dolna: 2x Artyleryjskie działa przeciwlotnicze alfaWychodzę, oddaje salwe próbna z każdej wieżyczki: wszystko graTeraz:[enter]->statek->rozkazy->polecenie dla wszystkich wieżyczek->Wieżyczka: zniszczyć wrogów i?Mam po jednej broni na slot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Gra jak rozumiem po dziale X3 Reunion?Jakieś dodatkowe skrypty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naster Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 X3+XTMBail Signal Extension :: voxol/xfir01 :: Yes :: 2.1 :: 18/08/2007Deathmatch Arena Redux :: LV :: Yes :: 1.3 :: 30/06/2008Heavy Assault Technology :: LV :: Yes :: 1.2 :: 23/04/2006Mk3 Autotrader Ware Lock Extension :: RRRoamer :: Yes :: 1.00 :: 07/11/2007Salvage Claim Software :: Cycrow :: Yes :: 1.05 :: 29/06/2006Salvage Extension Commands :: Voxol :: Yes :: 1.2 :: 02/07/2007SatelliteDeploy :: Bhruic :: Yes :: 1.12 :: 18/01/2006XTM .7 Terran Economics Boost :: Pyromancer :: Yes :: :: 10/08/2007Xenon Migration :: Cycrow :: Yes :: 1.40 :: 09/01/2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Cerbera nie miałem, w Albatrosie montowałem ADP do wież i polecenie zniszcz wszystkich wrogów chyba nie powodowało takiego efektu, chyba bo nie przyglądałem się wieżyczkom, a skuteczność była zadowalająca. Użyj innego polecenia, bo pewnie kasy nie masz, aby kupić inny statek tego typu i sprawdzić czy to objaw ogólny dla wszystkich czy tylko w tym statku.Chyba do X3R też jest skrypt inteligentnych wieżyczek (MARS), możesz spróbować z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naster Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zaczałem nową grę z opcji XTM i tam mam Cerbera też na starcie od razu (efekt taki sam), kupiłem nowego przerzuciłem cały sprzęt i to samo. Jednak wykonałem skok do Teladian i kupiłem albatrosa, przerzuciłem mu genaratorki fali i przeciwlotnicze ale jako że nie miałem tam bojowych to wydałem polecenie atakuj mój cel, nic nie zrzucił. Więc raczej to tylko działa na statki z XTM Zaraz poszukam tego skryptu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=207095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naster Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zonk Mars Standby lecz dalej po jednym slocie zajętym Ale skuteczne są teraz działka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Żaden zonk. MARS w trybie standby tak działa. Dopiero gdy w zasięgu strzału pojawi się jakiś cel to w wieżyczkach montowana jest automatycznie odpowiednia ilość uzbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naster Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Fakt:) działa Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Bez MARS-a chyba też to by zadziałało w ten sposób. MARS zmienia tylko to że broń jest dobierana odpowiednio do statku-celu, czyli jeśli masz na pokładzie różne bronie, na myśliwce i na duże statki, MARS dba o to by nie strzelać do myśliwców z broni na duże statki. W czystej grze AI nie jest tak inteligentne i potrafi grzać z PDF-ów do M5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi