Sorkvild Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Pogloski nt. tej gry sledze juz od ubieglego roku. Zapowiada sie hicior kalibru stalkera. gra jest oparta na podstawie wydanej w Rosji ksiazki o tym samym tytule. Wszystko bedzie sie dziac w podmoskiewskich tunelach, ktore ciagna sie na wiele kilometrow i sa schronieniem ludzi, ktorzy zmuszeni zostali przez katastrofe zejsc pod ziemie. Na stacjach zyja ludzie tworzac mini nacje, wiekszosc sobie nie ufa i rywalizuje o zasoby. Te tunele i hale istnieja na prawde, wystarczy poczytac tu i owdzie by przekoanc sie ze sa niezwykle rozbudowane i niezbadane, skrywajace niejedna mroczna tajemnice stalinizmu i tajnych sluzb. Podobnie jak w Stalkerze dodatkowego smaku dodaje fakt, ze akcja gry bedzie rozgrywac sie w miejscu, ktore fizycznie jest i posluzylo za baze do stworzenia calego swiata tej powiesci.Opis gry i nieco obrazkow znajdziecie tu: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=7887 Prosze poczytac, to wszystko tam zawarte rysuje sie bardzo zachecajaco. Na pewno rosjanie na tym polu nie zawioda i wyszykuja kolejny hicior na miare stalkera. premiera gry marzec 2010.Zas za niecale 10 dni bedzie miala premiera ksiazki, na podstawie ktorej powstaje gra. Ksiazka odbila sie glosnych echem w Rosji i zyskala wiele pozytywnych opinii. Strona ksiazki: http://www.metro2033.pl/Krotka recenzja na gildii: http://www.literatura.gildia.pl/tworcy/ ... metro-2033Trailer gry na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=jlmA7TxRrA8Tam tez szukac juz filmow z gameplaya.Oficjalna strona gry: http://www.metro2033game.com/enNieco zdjec z moskiewskich tuneli:http://englishrussia.com/?p=1272http://englishrussia.com/?p=389http://englishrussia.com/?p=720Zapraszam do zapoznania sie z trescia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zajechało ostro stalkerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Minimal system requirements: Metro 2033 - Dual-Core CPU (Core 2 Duo or better) - DirectX 9, Shader Model 3 graphics card (Geforce 8800, Geforce GT220) - 1 GiB RAM Recommended system requirements: Metro 2033 - Quad-Core or 3.0+ GHz Dual-Core CPU - DirectX 10 graphics card (Geforce GTX 260) - 2 GiB RAM Optimal system requirements: Metro 2033 - Core i7 CPU - Nvidia DirectX 11 graphics card (Geforce GTX 480 and Geforce GTX 470) - As much RAM as possible (8 GiB+) - Fast HDD or SSDJakis zart hehehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 hmmm qad core? i7? czyżby wykorzystywała 4 rdzenie? , ale wymagania ma słodkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 To chyba jakies z d... wziete wszytsko jest, w dodatku te gtx serii 4, ktore sie jeszcze nie ukazaly i chyba przed premiera gry nie ukaza.Podliczylem sobie w zaokragleniu koszt tej optymalnej platformy i wyszlo jakies 4-5 tys (orientacyjny koszt GTX 400 to jakies 600 Euro!!!)Jak tak dalej bedzie to do takich mainstreamowych gier kupie sobie po prostu konsole PS3 lub Xbox, bo ladowanie kazdego $ w komputer to czysty bezsens jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 A Fallout 2 wymaga pentium 90, 16 ramek i karty graficznej zgodnej z DirectX! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Ciekawe czy będzie równie zabugowana co inne wytwory ze wschodu. Swoją drogą producenci Metro 2033 mają chyba w głębokim poważaniu optymalizację gry, jeśli serwują graczom takie wymagania. Miejmy nadzieję że to tylko "propaganda", i że produkt finalny będzie mniej zasobożerny, aczkolwiek dotychczasowe dokonania na polu gier komputerowych, naszych wschodnich sąsiadów każą w to wątpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Ide dzis na poszukiwania ksiazki "Metro 2033", wlasnie sie ukazala. Bedzie to swietne preludium do gry jak i dobra proza w temacie postapokaliptycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Jeżeli chodzi o Metro 2033, to ostatnio na Gaminatorze dwa fajne materiały wideo się pojawiły, które warto obejrzeć, jeżeli ktoś wyczekuje tej produkcji. Pierwszym z nich jest "zwyczajna" videozapowiedź gry, zaś drugim wywiad z Dmitrym Glukhovskym - autorem książki Metro 2033. Miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Dla wyczekujących gry, od wczoraj jest ona w sprzedaży na świecie a pojutrze będzie i w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 dla prawdziwych fanów: http://www.ultima.pl/Metro_2033_PL_Edyc ... ka_/i8607/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 bez przesady 200 zl. Maske typu 'Slon' oraz ten 'mieszok' na plecy kupimy sobie na allegro za lacznie 7 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 gdyby dołożyli do tego jakiś karabin to może bym się skusił + ewentualnie jakiś czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Pierwsze wrazenia sa bardzo pozytywne. Gra zaskakuje swym niezwyklym klimatem juz od samego poczatku rzuca nas na gleboka wode. Mozemy podziwiac wspaniala grafike przedstawionego swiata. Gra prezentuje sie bardzo dobrze, rowniez wydajnosc wypada dosc dobrze, aczkolwiek musze grac na sluchawkach bo szum wetylatora karty graficznej robi sie nieznosno glosny (80%). Jest mozliwosc wyboru roznych konfiguracji dzwiekowo/jezykowych. Tu wybieram rosyjski wraz z napisami. Jak zapowiadano, w grze srodkiem platniczym sa dobre naboje pochodzace z przed apokalipsy.Podobnie jak bron z przed jest bardziej ceniona oraz mniej zawodna. Ogolny feeling jest na dobrym poziomie, kilka ciekawych rozwiązań i interaktywnych elementow gry. Sterowanie dosc latwe, malo klawiszy jest, zas sam hud bardzo oszczedny w informacje (i dobrze)Mam zaledwie poczatek gry, pierwszy rozdzial rozgrywam i zaraz wracam kontynuowac, bo bardzo mnie ciekawi co sie dalej wydarzy. Napisze wiecej, jak juz sie zapoznam z gra lepiej.Pogralem. Klimat gry miazdy i zostawia Stalkera daleko w tyle, choc sa to zupelnie odmienne gry porownoje tylko klimat i atmosfere. Wnetrza/grafika/wrogowie/oprawa dzwiekowa/efekty wszystko stoi na wyzszym poziomie. Zwlaszcza grafika wnetrz, jest mnostwo, ale to mnostwo detali. W stalkerze tego brakowalo i wnetrza budynkow byly bardzo wtorne i nudne. Jesli chodzi o groze w grze to NUMERO UNO pod tym wzgledem. Gra jest wyjatkowa, polecam. Szkoda tylko, ze mozna ja szybko dosc skocznyc, ale wazne sa same wrazenia z gry,ktore sa bardzo wysokiej proby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Niedawno zakupiłem tą grę i muszę powiedzieć że bardzo mi się ona spodobała. Grafika jest ok, chociaż nie doświadczę niektórych smaczków ze względu na niezbyt dużą siłę mojego PC . Fabuła też niczego sobie. Nie rzadko można odczuć lekki strach, przerażenie, jednak amunicji mam dużo i starcza on na długo a to jest niestety minus jak na survival horror. Jeżeli ktoś grał w RE5 na najtrudniejszym poziomie trudności to ten ktoś będzie wiedział o czym mówię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Jestem przy koncowce juz. Jeszcze jakies 10 minuty gry mi zostalo Wczoraj zabralem sie tez za ksiaze. A ksiazki wiadomo jakie sa, mocno sie wczytac w to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macyek09 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 co sądzicie o tej grze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Już jest taki temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macyek09 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Grałem w nią niedawno i powiem że ma fajny klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macyek09 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Ta gra ma tylko takie wymagania na papierze gralem w tą w nią jeszcze na Gainwardzie 8600GTS i nawet sie nie przycieła a detale miałem na fulla. Czasami ma kłopoty z blokowaniem sie strzalek na klawiaturze tzn po wczytaniu save nasz bochater sam idzie i nieraguje na polecenia przynajmniej u mnie sie to zdarzało. Ciekawą rzecza w grze jest waluta i rosyjskie dialogi , książka juz jest nowsza nazywa sie Metro 2034 mam je obie chodziaż z nabyciem 2033 byly klopoty a przez X3TC nieprzeczytalem jeszcze do konca pierwszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi