Jump to content

Urządzenie maskujące

Jagoda
 Share

Recommended Posts

Witam.

Tworząc nowy profil startowy Predator pokierowałam się sugestią chłopaków z forum i wyposażyłam statek M4 Mako prototyp w urządzenie maskujące.

Gdy wleciałam do pierwszego sąsiedniego sektora, mój statek pomimo tego że został wyposażony w urządzenie maskujące od razu został zauważony przez pierwszego lepszego Xenońskiego N. Wroga jednostka natychmiast przepuściła atak na mój statek. Najpierw poleciały rakiety w moją stronę a następnie rozpoczął ostrzał.

Czy urządzenie maskujące w ogóle działa ?

Nie jest 😛 Urzadzenie bylo do wykorzystania za pomoca skryptow. I nawet dzialalo. Mozna bylo sie szlajac po kazdym sektorze, mimo ze caly czerwony byl.

Uruchomienie bylo opisane w pomocy skryptu. Yacek wroci - to Ci z pewnoscia opisze, bo pamietam ze go uzywal. Chyba ze ktos jeszcze.

Cytat

A jak uaktywnia się te komendy ? Coś na zasadzie polecenia nawigacyjne lub specjalne ?

No normalnie pod podstawowymi komendami (nawigacyjnymi, specjalnymi itd) znajdują się dodatkowe rozkazy 😛 W X3R w tych dodatkowych rozkazach ustawiało się urządzenie maskujące i git. Ale Deady ma rację chyba potrzebny był skrypt żeby to działało.