psorek Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 zainstalowałem xtm'a i zacząłem grać. Nie wiem czemu widzę tylko profile startowe ze zwykłego X3... Wszystko inne (otas, sonneni, korporacje, ziemianie, nowe sektory i statki, piracka stocznia) działa... Czemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 Profile XTM-a są dostępne w opcji "Własna gra". Wejdź tam i zobacz czy będą.Inaczej mówiąc: szukasz opcji "Własna gra", najeżdżasz, enter, sprawdzasz czy masz dostepne profile XTM-a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psorek Posted January 4, 2010 Author Share Posted January 4, 2010 Dzięki!ps.Jakie skrypty polecałbyś na początek? Ja myślę o tym:scorpBSESCSSEC (Salvage Extension Commands) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 Mogą być. Wg. mnie mapa Scorpa to podstawa. BSE i SCS ułatwiają grę, więc dla równowagi przydałoby się coś co utrudni rozgrywkę. Jakieś inwazje, konwoje Xenków itp. No i oczywiście samo BSE, nie przesadzaj z procentami, ustaw niskie procenty (20-30%), aby nie zepsuć gry całkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psorek Posted January 4, 2010 Author Share Posted January 4, 2010 30% oczywiście, jest coś co pozwala na przejmowanie działek ze statków? Jeszcze nigdy mi się nie udało... (kszaczki mają tylko kyony, a ich się nie da kupić...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 Cytat30% oczywiście, jest coś co pozwala na przejmowanie działek ze statków? Jeszcze nigdy mi się nie udało... (kszaczki mają tylko kyony, a ich się nie da kupić...)Liczyć na łut szczęścia i to, że w przejętym statku zostanie jakieś wyposażenie (z tego co pamiętam przy niższych ustawieniach BSE zdarza się to bardzo rzadko ale jednak...) albo podciągnąć odpowiednio wysoko rangę bojową i zbierać to co zostanie po zniszczonych jednostkach. Przy niższych rangach wypadają tylko rakiety i podstawowe towary, przy wyższych działka i cała reszta.Co do skryptów dorzucić możesz jeszcze BBS Extra i (jeśli używasz kupców wszechświatowych) Autotrader Sector Lock. Jest też świetny mod zmieniający wygląd "tła" sektorów- Real Space Backgrounds. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psorek Posted January 4, 2010 Author Share Posted January 4, 2010 Już sobie instaluję, ale nie mogę znaleźć linku do SCS... Podasz? SEC i BSE mam, spolszczenia też, ale tamtego nie mogę znaleźć... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 http://xudb.pl/topic/18-skrypt-salvage-claim-software/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorkvild Posted January 4, 2010 Share Posted January 4, 2010 Cytat30% oczywiście, jest coś co pozwala na przejmowanie działek ze statków? Jeszcze nigdy mi się nie udało... (kszaczki mają tylko kyony, a ich się nie da kupić...)Jesli chodzi o te kyony, to mozna je kupic za pośrednictwem ofert handlarzy bronia na stacjach pirackich (bbs). Czasami tez trafia sie kyony gamma w centrali Otas. Odnosnie reszty, jak mowi Prowler, trzeba miec szczescie oraz range Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psorek Posted January 5, 2010 Author Share Posted January 5, 2010 Wielkie thx, już nie wyobrażam sobie życia bez XTM! Jest gitara! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted January 5, 2010 Share Posted January 5, 2010 Zagraj w TC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psorek Posted January 6, 2010 Author Share Posted January 6, 2010 Mam jeszcze problem z mapą scorpa. Wszystko ładnie, ale nie wiem jaki log gry wyeksportować. Plik o nazwie log07215.txt nie działa. (pisze zły format pliku) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 FAQ#1 wszystko ładnie opisane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psorek Posted January 6, 2010 Author Share Posted January 6, 2010 A czy mapa scorpa działa na sektory ziemskie? Mi się wydaje że nie, ale dopiero z nią eksperymentuję... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted January 6, 2010 Share Posted January 6, 2010 Na wszystkie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts