Jump to content

profile startowe XTM

psorek
 Share

Recommended Posts

Mogą być. Wg. mnie mapa Scorpa to podstawa. BSE i SCS ułatwiają grę, więc dla równowagi przydałoby się coś co utrudni rozgrywkę. Jakieś inwazje, konwoje Xenków itp. No i oczywiście samo BSE, nie przesadzaj z procentami, ustaw niskie procenty (20-30%), aby nie zepsuć gry całkiem.

Cytat

30% oczywiście, jest coś co pozwala na przejmowanie działek ze statków? Jeszcze nigdy mi się nie udało... (kszaczki mają tylko kyony, a ich się nie da kupić...)

Liczyć na łut szczęścia i to, że w przejętym statku zostanie jakieś wyposażenie (z tego co pamiętam przy niższych ustawieniach BSE zdarza się to bardzo rzadko ale jednak...) albo podciągnąć odpowiednio wysoko rangę bojową i zbierać to co zostanie po zniszczonych jednostkach. Przy niższych rangach wypadają tylko rakiety i podstawowe towary, przy wyższych działka i cała reszta.

Co do skryptów dorzucić możesz jeszcze BBS Extra i (jeśli używasz kupców wszechświatowych) Autotrader Sector Lock. Jest też świetny mod zmieniający wygląd "tła" sektorów- Real Space Backgrounds.

Cytat

30% oczywiście, jest coś co pozwala na przejmowanie działek ze statków? Jeszcze nigdy mi się nie udało... (kszaczki mają tylko kyony, a ich się nie da kupić...)

Jesli chodzi o te kyony, to mozna je kupic za pośrednictwem ofert handlarzy bronia na stacjach pirackich (bbs). Czasami tez trafia sie kyony gamma w centrali Otas. Odnosnie reszty, jak mowi Prowler, trzeba miec szczescie oraz range 😛