psorek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 zainstalowałem xtm'a i zacząłem grać. Nie wiem czemu widzę tylko profile startowe ze zwykłego X3... Wszystko inne (otas, sonneni, korporacje, ziemianie, nowe sektory i statki, piracka stocznia) działa... Czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Profile XTM-a są dostępne w opcji "Własna gra". Wejdź tam i zobacz czy będą.Inaczej mówiąc: szukasz opcji "Własna gra", najeżdżasz, enter, sprawdzasz czy masz dostepne profile XTM-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Dzięki!ps.Jakie skrypty polecałbyś na początek? Ja myślę o tym:scorpBSESCSSEC (Salvage Extension Commands) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Mogą być. Wg. mnie mapa Scorpa to podstawa. BSE i SCS ułatwiają grę, więc dla równowagi przydałoby się coś co utrudni rozgrywkę. Jakieś inwazje, konwoje Xenków itp. No i oczywiście samo BSE, nie przesadzaj z procentami, ustaw niskie procenty (20-30%), aby nie zepsuć gry całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 30% oczywiście, jest coś co pozwala na przejmowanie działek ze statków? Jeszcze nigdy mi się nie udało... (kszaczki mają tylko kyony, a ich się nie da kupić...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Cytat30% oczywiście, jest coś co pozwala na przejmowanie działek ze statków? Jeszcze nigdy mi się nie udało... (kszaczki mają tylko kyony, a ich się nie da kupić...)Liczyć na łut szczęścia i to, że w przejętym statku zostanie jakieś wyposażenie (z tego co pamiętam przy niższych ustawieniach BSE zdarza się to bardzo rzadko ale jednak...) albo podciągnąć odpowiednio wysoko rangę bojową i zbierać to co zostanie po zniszczonych jednostkach. Przy niższych rangach wypadają tylko rakiety i podstawowe towary, przy wyższych działka i cała reszta.Co do skryptów dorzucić możesz jeszcze BBS Extra i (jeśli używasz kupców wszechświatowych) Autotrader Sector Lock. Jest też świetny mod zmieniający wygląd "tła" sektorów- Real Space Backgrounds. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Już sobie instaluję, ale nie mogę znaleźć linku do SCS... Podasz? SEC i BSE mam, spolszczenia też, ale tamtego nie mogę znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 http://xudb.pl/topic/18-skrypt-salvage-claim-software/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Cytat30% oczywiście, jest coś co pozwala na przejmowanie działek ze statków? Jeszcze nigdy mi się nie udało... (kszaczki mają tylko kyony, a ich się nie da kupić...)Jesli chodzi o te kyony, to mozna je kupic za pośrednictwem ofert handlarzy bronia na stacjach pirackich (bbs). Czasami tez trafia sie kyony gamma w centrali Otas. Odnosnie reszty, jak mowi Prowler, trzeba miec szczescie oraz range Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Wielkie thx, już nie wyobrażam sobie życia bez XTM! Jest gitara! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zagraj w TC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Mam jeszcze problem z mapą scorpa. Wszystko ładnie, ale nie wiem jaki log gry wyeksportować. Plik o nazwie log07215.txt nie działa. (pisze zły format pliku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 FAQ#1 wszystko ładnie opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 A czy mapa scorpa działa na sektory ziemskie? Mi się wydaje że nie, ale dopiero z nią eksperymentuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Na wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi