Yacek Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Mod DDTC zawiera w sobie skrypt Pelador's Assistant Drones (DAD). Skrypt ten dodaje do gry kilka rodzajów specjalistycznych droidów. Opis użycia droidów znajduje się w DDTC User Guide V1.0. Instrukcja jest po angielsku, polska wersja w przygotowaniu. Można jednak tutaj pokusić się o krótkie opisy użytkowania droidów. Opisy kolejnych droidów będą pojawiały się sukcesywnie, jeśli ktoś używał już jakiś droidów i wie jak, może dopisać swoje opisy i uwagi do tematu.Opcje użycia droidów dostępna jest w rozkazach specjalnych każdego statku (wymaga to zakupu Oprogramowania Specjalnego), na statkach klasy TL i TS/TP, oprócz możliwości użycia droidów, można je również produkować, nie na wszystkich statkach wszystkich droidów:Boron Poseiden TL: EMP, Frachtowe, ZagłuszaczeSplit Water Moccasin TS/P: Ciężki Bombowiec, Frachtowe, Stawiacze Min, WieżyczekTeladi Nubarri Raven TL: Frachtowe, Geologiczne, SzpiegowskieYaki Kyoto TL: Informacyjne, Hakerskie, Snajperskie, SzpiegowskieYaki Ryu TL: Informacyjne, Hakerskie, Snajperskie, SzpiegowskieDo użycia droidów EMP konieczne jest zainstalowanie skryptu EMP.O tym co potrzeba do użycia danego droida (oprócz samego droida) lub do jego budowy dowiemy się w oknie rozkazów używania droidów.Dzięki droidom można budować własne OPB małe, średnie i duże.Do budowy małej OPB potrzeba:Droid Frachtowy x 4, Teladianium x 400, Części Komputerowe x 160, Mikrochipy x 56, Tuby Kwantowe x 40, Satelita Zaawansowany x 40, Zestaw Budowlany x 4Do budowy średnie OPB 2x materiałów potrzebnych do budowy małej OPB.Do budowy dużej OPB 4x materiałów potrzebnych do budowy małej OPB.Droidy dzielą się na:Droidy HackerskieDroi służy do łamania zabezpieczeń stacji i zmiany jej ustawień z wrogich na przyjacielskie. Jeden droid zmienia ustawienia jednej stacji. Aby użyć droida musimy posiadać w ładowni statku z którego będziemy ozywać droida (nie musi to być statek w którym jesteśmy) Wirusa Włamań Systemowych. Wydajemy rozkaz, wskazujemy wrogo nastawioną stację, droid opuszcza statek, leci do stacji, a po chwili stacja staje się przyjazna Droidy Budowlane i Droidy KonstrukcyjneOba droidy służą do budowy OPB. Droid Budowlany wysyłamy w miejsce, w którym mamy zamiar ustawić OPB, tam zamienia się on Boję budowlaną. Droid Konstruktor zamienia tę boję w wybrany przez nas rodzaj OPB, pod warunkiem że na statku TL z którego go uruchamiamy znajduje się potrzebna do budowy OPB ilość materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manigx Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 W różnych sektorach pojawiły się specjalizowane fabryki droidów jednak wszystkie jak jedna produkują głowice bojowe. Czy to jest jakąś niedoróbka moda, czy tylko błąd instalacji moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Błąd instalacji moda.U mnie wszystkie nowe fabryki produkują to co mają produkować.Jeśli dobrze pamiętam, to ktoś o podobnym problemie pisał na Egosoftowym forum o modach i skryptach w temacie o tym modzie. Tam chyba było podane rozwiązanie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manigx Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Dzięki poszukam.Znalazłem. Problem powoduje instalacja skryptów za pomocą Plugin Manager Lite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 O właśnie, jak mogłem zapomnieć o tym badziewiu. Przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 A ludziska narzekają, że tłumaczenia nie są w paczkach spk... Kiedyś był to dobry sposób, teraz niepolecany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 CytatA ludziska narzekają, że tłumaczenia nie są w paczkach spk... Kiedyś był to dobry sposób, teraz niepolecany Zgadza się, zarówno najnowsza wersja starego PM, jak ten nowy wynalazek Cycrowa, działają tak jakby im się nie chciało. Klinicznym tego przykładem są problemy z instalacją SCS. Ja już od dawna oprócz tego nieszczęsnego SCS, które jakoś udaje mi się za każdym razem zainstalować po wielu próbach poprawnie, wszystkie inne skrypty ręcznie wrzucam do odpowiedniego katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom Opublikowano 27 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 CytatDo użycia droidów EMP konieczne jest zainstalowanie skryptu EMP.Panie Yacku, ja już nic nie rozumiem. W innym temacie(PM Lite a DDTC) pisałeś że ten skrypt nie jest kompatybilny z DDTC.P.S.Czy te posty znaczą że mam przestać korzystać z PM Lite(obecnie nie sprawia mi problemów)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 CytatPanie Yacku, ja już nic nie rozumiem. W innym temacie(PM Lite a DDTC) pisałeś że ten skrypt nie jest kompatybilny z DDTC.Nie wiem, od ponad pół roku nie mam styczności z DDTC.CytatP.S.Czy te posty znaczą że mam przestać korzystać z PM Lite(obecnie nie sprawia mi problemów)?Nie wiem, nie używam PM Lite, wszystko instaluję ręcznie i tez nie mam problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuz Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 a ktos wie gdzie można te TL zdobyć ? bo normalnie ich chyba nie można w styczni kupić jak tak to poprosze o wskazówkę potrzebuje droida frachtowego zrobic ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 TL kupuje się w stoczni. Są stosunkowo drogie i wymagają odpowiednio wysokiej reputacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 A w przypadku DDTC jest to jeszcze bardziej skomplikowane. Aby w stoczni były dostępne statki, należy podnieść reputację u właścicieli stoczni poprzez wykonywanie szeregu zadań dla nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuz Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 czyli mam rozumiec ze jesli chce statek boron poseidon to musze wykonac misje ze stoczni ? wtedy pokaze mi sie dodatkowy statek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi