Anonimowy Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Spróbuj skrypt Race Reasponce fleets. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 To normalne zachowanie gry. Zagniezdzili sie na dobre. Teladianie mogli probowac odbic sektor,, bo w samym xtmie czesto przelatuja przez sektory M7 + obstawa, a to za malo na niszczyciel. Najlepsza metoda byloby ich wygryzc z tego sektora. Niewiem jaka masz flote, ale moglbys swoim niszczycielem zwiazac jeden niszczyciel walka, a międzyczasie probowac palnac go hammerheadem albo innym ciezkim pociskiem. Z drugim niszczycielem powinno pojsc juz gladko. Rzucasz nieco drobnicy na odwrocenie jego uwagi, a potem do dziela!Ze skryptow to Race Response Fleets daje rady z takimi dzikimi lokatorami. Zas jesli chodzi o Improved Khaak/Xenon czy K/X Invasions spodziewaj sie wiecej takich inwazji. Sam instaluje te skrypty, gdy mam juz nieco pokazniejsza flote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berengar Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Problem się sam rozwiązał a to za sprawą jakiejś niezwykłej przypadłości która dopadła grę. Co do samych Niszczycieli to nie miałem jak ich przegonić (posiadalem tylko statek Kea ) choć czytałem że Yacek daje rade poprzez dostania się do nich tylnymi drzwiami . Mnie się nie udało zbliżyć na tyle aby nawet spróbować tego tricku (emiter kyonowy jest bardzo celny) i dlatego też moim skromnym zdaniem uważam Niszczyciela za najlepszą broń na drobnicę. Miałem oto taki problem: wracając z dalekiej podróży zadowolony ze zdobycia Hyperiona udaję się do stoczni w sektorze Grand Exchange. Tyle tylko że po zadokowaniu nim nie dostałem żadnej wiadomości o oficjalnym przyznaniu mi tegoż statku na własność. Wczytywałem save -y, próbowałem dokować do drugiej stoczni (którą dodaje XTM). Niestety wszystkie sposoby spełzły na niczym a ja znudzony ciągłym wczytywaniem zdecydowałem się na nową grę tylko bez fabuły. Po otrzymaniu misji Bala Gi oraz powtórnym odnalezieniu Hyperiona miałem dokładnie ten sam problem , dokuje do stoczni, autozapis i brak komunikatu. W akcie desperacji zdecydowałem się jednak na zadokowanie do Stoczni Sił Zbrojnych Teladi i o dziwo udało się , otrzymałem upragniony komunikat . Rozumiem że XTM wprowadza taką zmianę ale niestety ja, choć często przeglądający posty nie miałem szczęścia trafić na ten wątek. Próbowałem również skryptu Race Response Fleets i rzeczywiście działa, dodając dodatkowe statki patrolowe. Niestety ma jeden duży minus - w dość wyraźny sposób wpływa ujemnie na wydajność gry. Spolszczenie na mamucie do wersji 1.7a jest tylko zmienioną z 44 na 48 wersją angielską , która mi nie przeszkadza, tylko dlaczego jest znaczek PL ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berengar Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Ciekawe czy jest odpowiednik skryptu MilitaryBaseResponseRevamp pod XTM - A. Taki co by nie zamulał kompa jak Race Response Fleet a dziełał, wysyłając statki (tworząc) patrolowe na ewentualną inwazje Xenonów bądź Khaak. Tak swoją drogą to czy jeszcze ktoś w ogóle tworzy nowe skrypty pod XTM-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 CytatCiekawe czy jest odpowiednik skryptu MilitaryBaseResponseRevamp pod XTM - A. Taki co by nie zamulał kompa jak Race Response Fleet a dziełał, wysyłając statki (tworząc) patrolowe na ewentualną inwazje Xenonów bądź Khaak. Tak swoją drogą to czy jeszcze ktoś w ogóle tworzy nowe skrypty pod XTM-a Nie ma odpowiednika skryptu Military Base.Sporadycznie pojawilo sie kilka drobnych skryptow. Pewna ekipa chciala "ulepszyc" XTM dodatkowymi skryptami i nazwac ten twor XTM Plus, ale ten projekt chyba upadl bo od dawna o tym nieslyszalem, a ich dzial na thexuniverse zniknal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi