Anonymous Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Spr贸buj skrypt Race Reasponce fleets. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorkvild Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 To normalne zachowanie gry. Zagniezdzili sie na dobre. Teladianie mogli probowac odbic sektor,, bo w samym xtmie czesto przelatuja przez sektory M7 + obstawa, a to za malo na niszczyciel. Najlepsza metoda byloby ich wygryzc z tego sektora. Niewiem jaka masz flote, ale moglbys swoim niszczycielem zwiazac jeden niszczyciel walka, a mi臋dzyczasie probowac palnac go hammerheadem albo innym ciezkim pociskiem. Z drugim niszczycielem powinno pojsc juz gladko. Rzucasz nieco drobnicy na odwrocenie jego uwagi, a potem do dziela!Ze skryptow to Race Response Fleets daje rady z takimi dzikimi lokatorami. Zas jesli chodzi o Improved Khaak/Xenon czy K/X Invasions spodziewaj sie wiecej takich inwazji. Sam instaluje te skrypty, gdy mam juz nieco pokazniejsza flote. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest berengar Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Problem si臋 sam rozwi膮za艂 a to za spraw膮 jakiej艣 niezwyk艂ej przypad艂o艣ci kt贸ra dopad艂a gr臋. Co do samych Niszczycieli to nie mia艂em jak ich przegoni膰 (posiadalem tylko statek Kea ) cho膰 czyta艂em 偶e Yacek daje rade poprzez dostania si臋 do nich tylnymi drzwiami . Mnie si臋 nie uda艂o zbli偶y膰 na tyle aby nawet spr贸bowa膰 tego tricku (emiter kyonowy jest bardzo celny) i dlatego te偶 moim skromnym zdaniem uwa偶am Niszczyciela za najlepsz膮 bro艅 na drobnic臋. Mia艂em oto taki problem: wracaj膮c z dalekiej podr贸偶y zadowolony ze zdobycia Hyperiona udaj臋 si臋 do stoczni w sektorze Grand Exchange. Tyle tylko 偶e po zadokowaniu nim nie dosta艂em 偶adnej wiadomo艣ci o oficjalnym przyznaniu mi tego偶 statku na w艂asno艣膰. Wczytywa艂em save -y, pr贸bowa艂em dokowa膰 do drugiej stoczni (kt贸r膮 dodaje XTM). Niestety wszystkie sposoby spe艂z艂y na niczym a ja znudzony ci膮g艂ym wczytywaniem zdecydowa艂em si臋 na now膮 gr臋 tylko bez fabu艂y. Po otrzymaniu misji Bala Gi oraz powt贸rnym odnalezieniu Hyperiona mia艂em dok艂adnie ten sam problem , dokuje do stoczni, autozapis i brak komunikatu. W akcie desperacji zdecydowa艂em si臋 jednak na zadokowanie do Stoczni Si艂 Zbrojnych Teladi i o dziwo uda艂o si臋 , otrzyma艂em upragniony komunikat . Rozumiem 偶e XTM wprowadza tak膮 zmian臋 ale niestety ja, cho膰 cz臋sto przegl膮daj膮cy posty nie mia艂em szcz臋艣cia trafi膰 na ten w膮tek. Pr贸bowa艂em r贸wnie偶 skryptu Race Response Fleets i rzeczywi艣cie dzia艂a, dodaj膮c dodatkowe statki patrolowe. Niestety ma jeden du偶y minus - w do艣膰 wyra藕ny spos贸b wp艂ywa ujemnie na wydajno艣膰 gry. Spolszczenie na mamucie do wersji 1.7a jest tylko zmienion膮 z 44 na 48 wersj膮 angielsk膮 , kt贸ra mi nie przeszkadza, tylko dlaczego jest znaczek PL ? . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest berengar Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Ciekawe czy jest odpowiednik skryptu MilitaryBaseResponseRevamp pod XTM - A. Taki co by nie zamula艂 kompa jak Race Response Fleet a dzie艂a艂, wysy艂aj膮c statki (tworz膮c) patrolowe na ewentualn膮 inwazje Xenon贸w b膮d藕 Khaak. Tak swoj膮 drog膮 to czy jeszcze kto艣 w og贸le tworzy nowe skrypty pod XTM-a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorkvild Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 CytatCiekawe czy jest odpowiednik skryptu MilitaryBaseResponseRevamp pod XTM - A. Taki co by nie zamula艂 kompa jak Race Response Fleet a dzie艂a艂, wysy艂aj膮c statki (tworz膮c) patrolowe na ewentualn膮 inwazje Xenon贸w b膮d藕 Khaak. Tak swoj膮 drog膮 to czy jeszcze kto艣 w og贸le tworzy nowe skrypty pod XTM-a Nie ma odpowiednika skryptu Military Base.Sporadycznie pojawilo sie kilka drobnych skryptow. Pewna ekipa chciala "ulepszyc" XTM dodatkowymi skryptami i nazwac ten twor XTM Plus, ale ten projekt chyba upadl bo od dawna o tym nieslyszalem, a ich dzial na thexuniverse zniknal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts