Azakal Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Skrypt nadający numery wszystkim nieznanym sektorom. Całkiem przydatny.Skrypt dostępny w formacie ZIP. Wypakowujemy folder "director" do gł. katalogu gry, zaś spolszczenie do "t".Po uruchomieniu gry zmieniamy imię na activatemus i po kilkunastu sekundach wszystkie nieznane otrzymują numerki. Żeby przywrócić pierwotny stan rzeczy zmieniamy imię na resetmus i znów czekamy kilkanaście sekund.Po uzyskaniu oczekiwanego efektu można zmienić imię z powrotem.NIe trzeba rozpoczynać nowej gry SkryptSpolszczenieW zasadzie nie było co spolszczać (wystarczyło zmienić 44->4B), ale żeby nikt mnie nie obgadywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Ten skrypt może się przydać, szkoda tylko że nie dano możliwości nazewnictwa sektorów skoro można ponumerować to czemu nie dano nazewnictwa. No ale lesze to niż domyślanie się jaki mój statek jest w danym sektorze.Ja zazwyczaj statki klasy TS nazywam zwyczajnie Tragarz 1,2,3,4,5..... i teraz jak mam w 5 nieznanych sektorach swoje statki to ki ... mam się domyśleć o jaki sektor chodzi. Więc uważam że ten skrypt może się naprawdę przydać.Takie bynajmniej jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Jeśli chcecie mieć takie sektory, poniżej jest specjalne spolszczenie.Alternatywna wersja spolszczeniaW moim spolszczeniu oprócz widocznych na zdjęciu znalazły się sektory: LeWaRa, Balbinki, Prowlera, Blantasa, Rafia, Jagody, Sorkvilda i Pshemozza Jeśli komuś nie odpowiada moje nazewnictwo, wystarczy w pliku 9110-L048.xml zmienić nazwy nadane przez mnie na swoje własne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 No i w końcu jakieś sensowne nazewnictwo a nie Sektor Nieznany. A mam pytanie czy można samemu nazwać sektor ? No wiesz przykładowo nazwać go The Meresti, Epsilion, Babilon , a nie Sektor Azakala albo sektor Yacka ?Hmmm chyba takie nazwy trzeba by było zmienić w spolszczeniu tak ? No to jak tak to może zrobimy jakiś konkurs, na najlepsze nazewnictwo sektorów co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Można, edytując plik spolszczenia. Możesz wpisać dowolna nazwę.A co ci się nie podoba w nazwie sektora Yacek? PS. Azakal zapomniałeś o WoyTassie, dodałem jego sektor do bonusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 CytatPS. Azakal zapomniałeś o WoyTassie, dodałem jego sektor do bonusa.Holender zapomniałem. Ale jest jeszcze jeden "wolny" sektor który nazwałem "Sektor Ciemności" (nie miałem innego pomysłu).EditPoprawiłem. Nowy link i tym razem WoyTass też ma swój sektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Już to zmieniłem, tak jest w tłumaczeniu bonusowym na Mamucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Niech zgadnę, sektor im Pshemozza jest całkowicie pusty w środku?Słusznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Prawie. Same niszczyciele Kha'ak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Czy nie powinniście raczej rozmawiać na ten temat w dziale spolszczenia? A tak całkiem na temat to w końcu macie jakieś ciekawe nazwy dla sektorów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgodnie z życzeniem, zrobione.A masz jakieś propozycje? Nazwy z bonusa ci nie odpowiadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Nie żeby były złe, i nie chcę by ktokolwiek pomyślał że jestem czepialska, ja po prostu chciałabym sobie pozmieniać te nazwy czyniąc je bardziej realnymi od przykładowo Sektor Jagody za co jestem Azakalowi wdzięczna że pamiętał o mnie i o nas to bardzo miłe. Dzięki Azakal Ale ja chciałabym uczynić te nazwy bardziej realne, a że ja czytam romanse i kryminały , czasem w padnie im w rękę jakaś przygodowa książka. To nie mam "pomysła" Dlatego was chciałam się poradzić czy nie mieli byście jakiś ciekawych pomysłów na nazwy sektorów.Bo jak macie to fajnie mogłabym w tedy wasze pomysły nazw sektorów wpisać sobie do tego tekstu i dzięki wam bardziej urealnić grę.Mi przyszła do głowy jak narazie jedna nazwa:The Meresti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Hmm, na razie nie wiem, łeb mam pusty jak sektor nazwany moim imieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 20 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Cytatjestem Azakalowi wdzięczna że pamiętał o mnie i o nas to bardzo miłe. Dzięki AzakalNie ma sprawy Muszę się przyznać że pozmieniałem nazwy sektorów po swojemu Yacek sorki, ale eksmitowałem Cię z Twojego sektora CytatDlatego was chciałam się poradzić czy nie mieli byście jakiś ciekawych pomysłów na nazwy sektorów.Zalezy czy wolisz nazwy polskie czy angielskie. Ja zrobiłem taki misz masz pol-ang.Morze Zagubionych Dusz (siągnąłem z forum)Horyzont ZdarzeńNevermindWielki AtraktorMerimackBrake StuffImmortalityTitaniumPandemoniumMayhemi mój ulubiony Hells Atrium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 CytatYacek sorki, ale eksmitowałem Cię z Twojego sektora Jak cię dorwę, to wszystkie gwiazdy w nim szczoteczką do zębów będziesz musiał wyczyścić A nazwy sektorów, które podałeś są OK, mnie pasują, można by zebrać kilka propozycji, zrobić głosowanie i przygotować bonus2 z nazwami które otrzymały najwięcej głosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Głosuje na : Hells Atrium - ten jest naj Brake StuffThe MerestiZastanawiam się jeszcze nad tym Titanium ale nie wiem. Pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Tak właśnie Azakal podsunął mi pewną myśl Że w grze mogło by być więcej surowców :/ Jak tytan, aluminium , cynk, miedź, generalnie panowie z ego nie byli dobrzy z chemii bo wystarczy tylko "przelecieć" listę Mendelejewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Nie sądziłam że temat stanie w miejscu, generalnie uważałam że więcej ludzi będzie tym zainteresowanych Ja zamieściłam następujące nazwy sektorów w :Hells Atrium - autorstwa Azakala Brake Stuff - autorstwa Azakala The Meresti - autorstwa JagodyWięc jeżeli chcecie by wasze nazwy sektorów znalazły się w mojej grze, to po prostu w tym temacie je wypisujcie. A te najciekawsze wybiorę do swojej gry.Chyba że autor tematu Azakal się zgodzi to może powstanie bonus pack 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 MyrkrCarridaNo i oczywiście Kessel.Wszystkie trzy z pewnej serii SF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 W X-ach nazwy sektorów są dwu członowe, można by to jakoś połączyć, dopisać przymiotniki, tak aby nie odbiegały od standardu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Sektory ziemskie nie są. No i Aldrin na przykład.Co, to ja mam się dostosowywać do pospólstwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Tak wiem Pshemku że te nazwy sa z Star Wars. Na Kessel byli wysyłani więźniowie i tam pracowali w kopalniach. Upss przeczytałam parę książek SW ale nie polecam czytania "czapterów" po 6 części czyli po Return of the Jedi. W dalszych częściach Leja bawi się w Jedi i historyjka jest już bardziej naciągana :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 O nieeeeee, Trylogia Thrawna do dziś rządi. A że Leia próbuje się bawić w Jedi ale jej dużo nie wychodzi to inna bajka. I niektóre są naciągane bardzo, omal nie zwymiotowałem po Kryształowej Gwieździe ale niektóre to naprawdę perełki.A porpo Kessel - w tych kopalniach wydobywano przyprawę, to istotny punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 A co powiecie na takie nazwy :Centaur Constellation - Gwiazdozbiór Centaura Cefeusz Constellation - Gwiazdozbiór Cefeusza Feniks Constellation - Gwiazdozbiór FeniksaCassiopeia Constellation - Gwiazdozbiór KasiopeiiForgotten Tukan - Zapomniany Tukan Constellation Ursa Major - Gwiazdozbiór Wielkiej NiedzwiedzicyNew Hope - Nowa NadziejaBloody Tellus - Krwawy TellusStone Path - Kamienna ŚcieżkaRocky Path - Cerber - wiadomo trójgłowy pies Nahui Ocelotl - Słońce ZiemiNahui Ehecatl - Słońce WiatruNahui Quiahuitl - Słońce Ognia Nahui Atl - Słońce WodyNahui Ollin - Słońce RuchuForgoten Gods - Zapomnieni BogowieErathipa - Alchera Morrigan BelenusFeng BoOutcast Emperor Wygnany ImperatorSector of the Holy Trinity - Sektor świętekj trójcySoul of the Exiled God - Dusza wygnanego Boga Sector Stray Souls - Sektor Zabłąkanych DuszCo myślicie o tych nazwach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 21 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2009 Nahui - fajnie to brzmi w wymowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi