Yacek Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Długo oczekiwany patch 2.5 w końcu ujrzał światło dzienne: http://www.egosoft.com/download/x3tc/patches_pl.phpCo nowego w nim: * Możliwość ulepszonego i zrównoważonego abordażu, * Możliwość przełączenia produkcji dla fabryk połączonych w kompleks, * Nowe sekcje w menu własności, poświęcone marines, * Poprawka uniemożliwiająca odwiedzanie wrogich terytoriów przez Handlarzy Wszechświatowych, * Poprawka wycieku pamięci powodująca spadek wydajności, * Wiele poprawek interfejsu, * Poprawki kilku innych błędów.Dodano kilka nowych błędów oraz nową fabułę.W sumie to nie wiem, czy cieszyć się z tej poprawki wycieku pamięci, czy nie. Bo z jednej strony to dobrze, wiadra już nie będę musiał trzymać pod kompem, a z drugiej strony, taka kasa była za tę pamięć co wyciekła.No i najważniejsze, usunięto blokadę DVD, inaczej mówiąc można grać bez płyty w napędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Bez rewolucyjnych zmian. Lepiej jakby wydali dobrego Bonus packa ...Poprawka tego wycieku pamieci ma poprawic nieco wydajnosc, tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melkor Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Tym samym ma się rozumieć, że save'y z patcha 2.1 nie będą kompatybilne z 2.5 tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 No mi to już 1GB wyciekło. Część udało mi się pozbierać na szufelkę, w lodówce teraz trzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 CytatTym samym ma się rozumieć, że save'y z patcha 2.1 nie będą kompatybilne z 2.5 tak?A niby dlaczego nie? Będą. Może być tylko problem w tym przypadku jeśli ktoś miał wcześniej wersje beta lub RC patcha. Jeśli miałeś tylko wersję 2.1 to spokojnie możesz instalować patcha 2.5.I tak jeszcze dwie uwagi odnośnie instalacji:1. Jeśli ktoś miał jakieś skrypty/mody dodające pliki .cat/.dat do katalogu głównego (czyli pliki z numerami od 09 wzwyż) to przed instalacją powinien te pliki przekopiować gdzieś na bok, i dopiero zainstalować patcha. Patch dodaje pliki o numerze 09. Dopiero po instalacji patcha można skopiowane wcześniej pliki .cat/.dat modów przenieść z powrotem do katalogu głównego, oczywiście odpowiednio zmieniając im nazwy na numery kolejne plików .cat/.dat.2. Jeśli ktoś używał mojej poprawki tłumaczenia, czyli miał w katalogu t plik 0001-L048.xml musi go usunąć, aby nie pojawiły się readtexty. Nowy plik poprawki dla patcha 2.5 jest już gotowy, przy najbliższej okazji będzie dostępny na Mamucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Zainstalowalbym ten patch, ale ... W katalogu mam plik 09 cat i dat odpowiednio 64kb i 264kb. Niemal swieza instalka. Teraz sam niewiem co to jest, nie dodawalem zadnych fake-patchy do gry. Mam zainstalowane zaledwie cztery skrypty plugin managerem. Da sie jakos sprawdzic od czego te pliki sa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Pliki 09 to pliki z patcha 2.5, czytaj mój pierwszy post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Alesz on napisał, że jeszcze go nie instalował, chyba, nie?Jakie masz skrytpy poinstalowane? SCS daje po jednym dat i cat na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 nie scs tylko plugin manager zakłada cat/dat w którym notuje sobie co zainstalował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Łotewer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Mam stocznie piracka, otas, atf, jump to me. Plugin manager oraz mapka scorpa. Narazie jestem na etapie selekcjonowania skryptow do gry. Skoro to plugin manager dodaje ten 09 to czy moge w zwiazku z tym zapodac patcha ? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 skopiuj te marne 09 do innego katalogu, nazwij go 10 i wgraj później, po instalacji patcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Zrobilem jak rzecze LeWaR, dziala. Thx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 CytatMam stocznie piracka, otas, atf, jump to me. Plugin manager oraz mapka scorpa. Narazie jestem na etapie selekcjonowania skryptow do gry. Skoro to plugin manager dodaje ten 09 to czy moge w zwiazku z tym zapodac patcha ? :/A czy możesz przeczytać co napisałem w pierwszym poście? Jest tam mam nadzieję jasna instrukcja instalacji patcha w przypadku posiadania skryptów i modów, które dodają pliki DAT.Tylko po co ja to tam pisałem? I tak jeszcze pewnie z dziesięć razy się ktoś zapyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 A jest to w FAQ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 CytatA jest to w FAQ?Nie denerwuj mnie, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Tylko zapytałem.Tak jest.||||\/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 CytatTylko zapytałem.To siedź cicho i nie nabijaj niepotrzebnie postów. Bo znów ten, do kogo pisałem poprzednio przeczyta tylko ostatni post i nadal nie będzie wiedział o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Cichac, nie bic piany, juz po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 CytatZainstalowalbym ten patch, ale Sorki, źle przeczytałem poprzednio, zamiast zainstalowałbym, zainstalowałem. Co nie zmienia faktu że w pierwszym poście tego tematu masz opisany sposób instalacji patcha w przypadku posiadania już plików 09. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Złe wieści. Jednak nie ma w patchu nowej fabuły. Dziwne, do RC3 była. Czyżby to wina braku tłumaczenia? Czy może inny powód opóźnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razegis Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 Nie wiem czy ślepy jestem, czy sklerozę mam. Pewnie jedno i drugie. Ale z forum polskiego Ego zniknął temat o patchu 2.5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michp Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 CytatNie wiem czy ślepy jestem, czy sklerozę mam. Pewnie jedno i drugie. Ale z forum polskiego Ego zniknął temat o patchu 2.5.Spokojnie, wszystko z tobą ok. Faktycznie temat o patchu 2.5. był a teraz go nie ma. Może to patch dla szybkich i wściekłych )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi