Jump to content

LeWaR - W skafandrze przez X-艢wiat - komentarze

LeWaR
 Share

Recommended Posts

Cytat

Potrzebna mi plac贸wka wojskowa z marines. Poprzednia ogo艂ocona, a nikt nie chce si臋 zaci膮gn膮膰...

Poszukaj yyy (nie wiem jak to po naszemu jest) Marine Training Barracks w Pontifex' Seclusion, Ceo's Sprite, Home of Light i Ghinn's Escape. Zwykle maj膮 70-80 wojak贸w "na stanie" i mo偶na czasem trafi膰 na jakich艣 z dobrymi umiej臋tno艣ciami.

Du偶o tego z艂omu Ci wpada, jakie ustawienia NPC Bailing Addon masz w tej grze ?

Relacja jak najbardziej 馃榾

Cytat
Cytat

To nie ma az takiego wp艂ywu. Ja mam 30/30 a dzi臋ki PP i MBRR tez mam sporo z艂omu, szczeg贸lnie w sektorach pirackich i xeno艅skich, tylko 偶e z wygarn膮膰 co艣 to ci臋偶ka sprawa.

Cytat
Cytat
Cytat

To nie ma az takiego wp艂ywu. Ja mam 30/30 a dzi臋ki PP i MBRR tez mam sporo z艂omu, szczeg贸lnie w sektorach pirackich i xeno艅skich, tylko 偶e z wygarn膮膰 co艣 to ci臋偶ka sprawa.

Przy niskich warto艣ciach jest r贸偶nica. U siebie przy 20/10 w ci膮gu ponad 30 godzin gry natkn膮艂em si臋 na zaledwie par臋 mniejszych statk贸w (bodaj偶e 6 sztuk), a z wi臋kszych jeszcze nic nie by艂o. W poprzedniej grze nawet z MBRR przy ustawieniach NPC BA 20% te偶 stosunkowo rzadko spotyka艂em opuszczone jednostki. No i dochodzi stan kad艂uba, te opuszczone przy 20% zwykle maj膮 po 1-5% i zero wyposa偶enia.

Co do procent贸w porzuconych statk贸w i ich wyposa偶enia to si臋 zgadzam, te偶 tak mam. Ale co do ilo艣ci tonie bardzo. Masz skrypt Salvage Command and NPC? W nim jest opcja przejmowania porzuconych statk贸w przez NPC. Mo偶e masz w艂膮czon膮. Ja nie, nie lubi臋 konkurencji 馃榾

Mam w艂膮czonych NPC, zdrowa konkurencja to dobra konkurencja.

co do ustawie艅 to mam 80/80, ale chyba zmienie na 50/50. Co do samych du偶ych to inna sprawa, 偶e jak pisa艂em niszczycieli pe艂no jest w trakcie inwazji. Ale i tak mog臋 nieraz siedzie膰 godzine w sektorze a wszystko p贸jdzie na przemia艂 i nic nie wygarne. Wczoraj sprzeda艂em ponad 2 tysi膮ce rakiet bo lotniskowiec tyle mia艂 i jestem ponad 10 mln do przodu.

Cytat

Co do procent贸w porzuconych statk贸w i ich wyposa偶enia to si臋 zgadzam, te偶 tak mam. Ale co do ilo艣ci tonie bardzo. Masz skrypt Salvage Command and NPC? W nim jest opcja przejmowania porzuconych statk贸w przez NPC. Mo偶e masz w艂膮czon膮. Ja nie, nie lubi臋 konkurencji 馃榾

Mam i te偶 zawsze wy艂膮czam konkurencj臋. U mnie te 10% robi r贸偶nic臋, kiedy艣 na pr贸b臋 w艂膮cza艂em gr臋 z tego samego save na seta z r贸偶nymi ustawieniami i ju偶 przy 30% wida膰 by艂o spory skok ilo艣ciowy.

By艂em kiedy艣 zwolennikiem konkurencji. Dop贸ki nie zdarzy艂a si臋 sytuacja, na pocz膮tku mojego grania w TC gdzie jak wiadomo ka偶dy nabytek cenny, kiedy uda艂o mi si臋 t膮 biedn膮 Elit膮 zmasakrowa膰 konw贸j piracki i na koniec walki z Soko艂a wyskoczy艂 pilot. Momentalnie wyhamowa艂em, bo przelecia艂em obok niego z rozp臋du, obr贸ci艂em si臋, 偶eby go przej膮膰 i... sobie mog艂em - przej臋ty dos艂ownie po trzech sekundach przez konkurencj臋 Sok贸艂 sobie odlatywa艂 w sin膮 dal.

Wi臋c konkurencja posz艂a out.

• 3 months later...