Jump to content

XTC czyli "XTM" do TC

Recommended Posts

Poki co juz wiemy, ze wydanie zbliza sie wielkimi krokami. Jeszcze przed koncem tego roku. Po prostu super 😆

Cytat

Done: About 90%

To Do: about 10% - beta testing and RC's

Etc: Working on it. ^^

As we are getting closer to a release we do not want to say much about the mod currently as it will all be in the release post. I know that sounds mean, but we will have a release before the end of the year, so it is not long to wait for the full monty now.

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

W dniu dzisiejszym Aragon Speed zaprezentował trailer z nadchodzącego XTC. Można pobrać go z pierwszego posta tematu o XTC: X-Tended - Terran Conflict (XTC) (Update: - New Trailer! - 12/03/10).

Link do Trailera: http://downloads.thexuniverse.us/XTC_Re ... r_1_LQ.zip

Dostępny jest też na YouTube: http://bit.ly/g7v4cq

Dla mnie BOMBA!!!

Szczęka opadła z głośnym hukiem na podłogę. Jeszcze jej nie znalazłem.

No i smoki Shivan będą 🤔

O super wiadomosc. Dopiero co wlaczylem kompa by sprawdzic, co szumi w swiecie X 🤔

Trailerek robi wrazenie, na to zesmy czekali. Statki wygladaja naprawde mistrzowsko. Widac tez obiecane statki z XTM (Galleon, Carrack) jak i formy zycia (skalniaki i smoki). Efekty broni tez pierwsza klasa. Mnostwo dobrych detali, silnik tego boronskiego kruzera robia wrazenie.

Jakos nie wieze by ten release byl idealny, jakies bugi beda 😁 Ale skoro beda patche ...

Juz od miesiaca mam czysta wersje przygotowana pod XTC, jeszcze tylko pare dni wiecej ...

Od jakieś czasu zastanawiałem się jak grac z XTC. Jak sami autorzy pisali, nie gwarantują kompatybilności XTC z innymi skryptami i modami, zrzucając problem kompatybilności na autorów tych skryptów. Trzeba będzie więc testować skrypty w XTC lub czekać na poprawione wersje. Ja tym razem odpuszczę i poczekam. Zacznę grę z czystym XTC, zobaczę co on sam w sobie oferuje, jakie skrypty ma już dodane przez autorów XTC, potem, po jakimś czasie dodam sobie dopiero te, których będzie mi brakowało (NPC Bail Addon 🤔 ).

Cytat

silnik tego boronskiego kruzera robo wrazenie.

Mnie to wygląda na dziób, a nie silnik.

Zresztą to nie nowość w XTC, był kiedyś mod ze statkiem: [SHIP] Terran Mole M6, który również miał obracający się jak sokowirówka dziób.

Wygląda jakby miało podobne nastawienie do nas jak i rasa kha'ak. Negatywne. Ale nie ukrywam że przez jakiś czas będę latał ich statkami. Atakują jakimiś niebieskimi kulami, i mają seledynowe stateczki. 🤔

EDIT : kurcze Yacek mówi o formie życia a ja nadal o statkach.

Cytat

Hehe, skalniaki wygladaja jak jakies statki. Kto nie gral w XTM moglby sie niezle naciac 🤔

Ja się naciąłem. Zdobyłem taki, chciałem polatać nim, a może nawet nim polatałem. Nie pamiętam, tak dawno to było, pisałem o tym na forum, ale nie chce mi się szukać.

PS. XTC zostanie udostępniony pomiędzy Świętami a Nowym Rokiem. Prawdopodobnie.