Jump to content

XTC czyli "XTM" do TC

Recommended Posts

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cytat

Nie wiem czy było juz to mowione, ale bedzie powrot skalniakow i smokow shivan. Oczywiscie podobnie jak w XTM bedzie je mozna aktywowac poprzez plugin. Sohneni pjawia sie jedynie w czasie wykonywania fabuly.

na co mi newsy 😀 niech wypuszczają swój projekt 😀

PS ciekawe czy na gwiazdkę się doczekamy (tego roku)

• 2 months later...

Sorry, ale do kogo ty adresujesz ten post? Moze napisz to na wlasciwym forum, my tu nie jestesmy od tworzenia XTC. Jak bedzie to bedzie, wszedzie ci to powiedza.

Cierpliwosci, ludzie nad tym pracuja w wolnym czasie nikt im nie placi za to. Podejrzewam drugi kwartal 2011, hmm moze ...

XTC w pytaniach i odpowiedziach - pierwszy punkt.

A co do rokowań wydania XTC, moim zdaniem, mam nadzieję że się mylę, są coraz słabsze. Od stycznia nie ma oficjalnego infa na tema XTC. Brak jakiś innych informacji, już przestałem zaglądać do tematu o XTC na forum Ego, bo nic sensownego tam ostatnio się nie pojawiło. Na forum Xtendend również cisza.

Posty przeniesione do odpowiedniego tematu.

ehhh szkoda, czyli zostaje wymiana statków na 8-bitowe cegły 😀 , szkoda tylko, że nie będzie można wykonać misji z czystego TC. Ciekawe, jak rozwiążą problem Aldrin, Ziemii czy Węzła Xenońskiego (a już miałem wobec niego wielkie plany 😀(( ). Mimo to mam nadzieje, ze naprawią to co skaszanił egosoft. Bo w TC panowie z egosoftu skopiowali xtm'a wywalili najlepsze rzeczy i dodali parę swoich (raz lepszych, raz gorszych) pomysłów + wkurzające błędy. Wydaję moim dot dogom polecenie zadokowania do mojego lotniskowca, większość zadokuje (nie używam wówczasSETA, ani jak dokują, ani jak opuszczeją lotniskowiec), a kilka stoi i za nic nie da się ich ruszyć. Muszę się przesiadać i dokować ręcznie. To samo jest ze startem. A najgorsze, że zdaża się to ok. raz na 5-10 operacji, więc zjawisko jest dość częste. Mam nadzieję, że to naprawią. Co do Statków soneńskich to chciałbym, żeby w grze było kilka takich mega przesadzonych statków stworzonych pod kątem przejmowania. Normalny gracz i tak ich nie będzie używał ( trochę się pobawi i odstawi), a rodość ze zdobycia ogromna 😀 . Zresztą, jak ktoś będzie chcieł latać czymś niezniszczelnym to wyedytu7je pierwszy lepszy statek i zmieni mu staty. No cóż pozostaje czekać, a jak na razie X3R + XTM 😀 + TC od czasu do czasu (tylko dla fabuły) 😀 .

PS. A właśnie, jeśli nie będzie można wykonywać fabuł z TC, to co z HQ 😀

Mapa XTC będzie całkiem inna niż mapa TC, więc odpadnie problem z Aldrin. 😀

Co do problemów z dokowaniem. Jeśli jesteś w Lotniskowcu, to wybierz najpierw jakiś obiekt na cel (najlepiej bramę), wydaj polecenie Lotniskowcowi lotu do niej, potem dopiero wydaj polecenia dokowania statkom. Lotniskowiec zatrzyma się i poczeka aż wszystkie statki zadokują, potem będzie leciał dalej. U mnie działa to zawsze.

Cytat

... Co do Statków soneńskich to chciałbym, żeby w grze było kilka takich mega przesadzonych statków stworzonych pod kątem przejmowania. Normalny gracz i tak ich nie będzie używał ( trochę się pobawi i odstawi), a radość ze zdobycia ogromna 😀

Zamiast statków może być jakaś gigantyczna instalacja do zdobycia, coś jak HQ, dok lub mega stocznia...

Cytat

Normalny gracz i tak ich nie będzie używał ( trochę się pobawi i odstawi), a rodość ze zdobycia ogromna 😀 .

W cuda wierzysz? A kto tu jest normalny? Zaraz wszyscy się rzucą na te biedne Bazyliszki i Mantisy i jazda nimi ganiać po wszechświecie. Jakby co to ja pierwszy 😀

Cytat

Faktycznie dość długo (a XTM po jakim czasie wyszedł?), może to świadczyć o tym, że szykują coś ciekawego, bo gdyby to było tylko kilka komend, sektorów i statków to pewno uwineli by się w kilka miesięcy.

XTM? Nie wiem, jak zacząłem grac w X3R, to XTM już był, choć w mało stabilnej wersji 0.72 (chyba).

Mam nadzieję, że to czekanie będzie warte.