psorek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Jestem nowy w świecie X i chcąc postawić moją pierwszą kopalnię krzemu przeskanowałem asteroidy. I tu moje pytanie: lepsze są asteroidy z "stopień wydobycia" wysoki, np. 64, czy niski, np. 6 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Oczywiście że wysoki. Im wyższy tym lepiej, bo w tej samej jednostce czasu cyklu wydobycia, ilość wydobytego surowca będzie większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Dzięki za odpowiedź, właśnie tak myślałem. Ale jak można, to zawsze lepiej zapytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 64 to chyba najwiekszy stopien wydobycia. Min. taki asteroid znajduje sie w Antigones Memorial,. Warto z niego skorzystac, jest tam spokojnie, i duzo zrodel zaopatrzenia w sasiednim Power Circle. Jesli zas chodzi o Nividium, to na "6" mozna zakladac kopalnie, albowiem ten surowiec jest bardzo poszukiwany i zarazem drogocenny na rynkach X uniwersum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Jeszcze jedno pytanie: Gdzie znaleźć to Nividium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshemozz Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Generalnie w zwykłej, czystej instalacji X3R Nvidium niezbędne nie jest do szczęścia, przyda się w momencie, kiedy będziesz wypełniaj misje dla Bala Gi ale wtedy też będziesz już wiedział gdzie szukać bo sami Cię na to nakierują Ew w późniejszym etapie gry znajdziesz je też w kilku asteroidach w pewnym nieznanym sektorze.Jeśli koniecznie jednak chcesz mieć nvidium, możesz się wspomóc skryptami, które np. dają możliwość stawiania na asteroidach kopali nvidium, ale ja jakoś gram już dość długo, rozbudowany jestem dosyć nawet i jakoś kompletnie nvidium mi do szczęścia potrzebne nie jest, zalega mi pare sztuk w magazynie w kwaterze i pewnie będzie zalegać póki nie skończę katować tą grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Wielkie dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HYZIO Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 czyli tak bo dawno nie grałem i trochę pozapominałem .Jak ma asteroidy z Opisem Krzem stopień wydobycia = 64 , Krzem stopień wydobycia = 26, Krzem stopień wydobycia =6 Ruda stopień wydobycia =13Ruda stopień wydobycia =21 Ruda stopień wydobycia =18. To najlepszą opcja dla wydobywania Krzemu jest ta o stopni 64 a dla Rudy ta z 21 . Czy jest możliwa sytuacja w której kopalnia przestanie eksploatować asteroidę z powodu wyczerpania się złoża . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 1. Tak2. NieWyskrobane Tapatalkiem na desce do krojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Jeśli chcesz wydobywać rudę wyłącznie na sprzedaż to zwykle im bogatsza asteroida tym lepiej, ale warto pamiętać o tym, że im wyższy ten wskaźnik tym więcej surowca w ciągu godziny kopalnia będzie wydobywać, ale przy okazji będzie zużywała odpowiednio większą ilość ogniw. Dlatego w sytuacji gdy wiemy, że nie uda się zaspokoić popytu na dużą ilość ogniw, albo jeśli (w przypadku kompleksu) nie chcemy produkować zbyt dużej nadwyżki surowca to warto zainteresować się także asteroidami o mniejszym wskaźniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi