hirogen Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 WitamW czasie lotu znika panel boczny i wszystkie informacje wyświetlane na głównym ekranie gry. Tracę kontrolę nad statkiem (mogę nim sterować tylko przez klawiaturę) i całość zwalnia poniżej 1 kl/s. Jeżeli przelecę przez bramę w nowym sektorze jest wszystko ok oczywiście do czasu następnego zwolnienia gry.Praktycznie w co drugim sektorze jest kicha. Wszystko zaczęło się w sektorach splitów podczas wypełniania misji wątku głównego. Zmiana sterowników graf, muz itd. nie pomaga. Mój sprzęt E8400 gtx 260 oc 4 gb ramKtoś może pomóc ?pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 CytatKtoś może pomóc ?Egosoft!Mnie też znika pasek boczny. Dzieje się to od czasu do czasu, i trwa sekundę, dwie, zależy od sektora i ilości statków/stacji w nim. W sektorach gdzie mam swoje wielkie kompleksy to jest dopiero tragedia dlatego rzadko tam latam osobiście.Sprzęt mam podobny E8400, Radek 4850 i 2GB RAM, ale ja mam dużo skryptów i modów (zobacz do tematu "Nasze skrypty", a kilka z nich dodaje spore ilości statków NPC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hirogen Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Ok ale u mnie ta sytuacja trwa o wiele dłużej. Uniemożliwia to praktycznie grę.Dodam że nie mam u siebie skryptów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 A jakiego masz patcha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hirogen Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 2.0a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Dodaj 2.1, znów poprawia trochę wydajność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hirogen Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Dodałem i nie ma poprawy. Po 2 min lotu nagle mam mniej niż 1 kl/s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Reinstalacja gry???Do tego może system masz zaśmiecony? Co masz XP, Vista, W7?Zobacz też do tego tematu: Nasze skrypty i mody, znajdziesz tam kilka linków do skryptów i modów, które poprawią wydajność gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hirogen Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Reinstalowałem bez rezultatu. Świeżo zainstalowana Vista 64 bit, kilka gier, najnowsze sterowniki i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Albo rutynowe sprawdzenie na nowej grze. Jak tam nie będzie się kaszanić, to znaczy, że masz save po prostu skopanego. Na to nic nie da się zrobić, prócz rozpoczęcia nowej rozgrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hirogen Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Ok dzięki za pomoc. Rozpoczynam nową grę - zobaczymy. Mam nadzieję że problem leży właśnie w save ponieważ specjalnie kupiłem komputer do gier jak X.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Mam nadzieję że nowa gra będzie już działa jak należy. Ja też rok temu specjalnie dla Tc wymieniałem wszystkie bebechy kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hirogen Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 No właśnie ale wiesz jak to jest z tą nadzieją ...Jeżeli nic z tego nie wyjdzie lecę kupić X3 Reunion w którą też nie grałem.Ps. Jakieś namiary na anglojęzyczne fora o tej tematyce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 http://forum.egosoft.comnie mów że nie byłeś na tym forum... a co do takich przycinek... przed wyjazdem X3:TC zacinało się freezy itp... nie wiesz kiedy i sru zacinka koniec....Komputer taka maszyna że zaraz ożyje i sobie pójdzie (nie no przeginam ale komputer niczego sobie a X3 nie powinno być dla niego żadnego problemem)Ale to chyba wszystko przez jeden skrypt no nic przetestuje jak wrócę w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hirogen Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Nie wiem już o co chodzi. Kierować się w stronę sterowników czy samej gry ?O jaki skrypt chodzi ?!?Na razie zacząłem nowa grę.Wszystko pięknie 30 kl/s. Przestraszony czekam co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Na tę chwilę graj. I niczego się nie bój. Czerp przyjemność z gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszksz Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Kiedyś też miałem ogromne problemy z TC. W sektorach ziemskich gra chodziła ładnie, płynnie. Wystarczyło Wlecieć do sektora argonskiego i płynność spadła do 1fps.Reinstalowałem system i wgrałem tylko kodeki DivX. Do dzisiaj wszystko jest ok.Czytałem na forum egosoft'a, że gra źle znosi obecność kodeków ffdshow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWHO Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 CytatKiedyś też miałem ogromne problemy z TC. W sektorach ziemskich gra chodziła ładnie, płynnie. Wystarczyło Wlecieć do sektora argonskiego i płynność spadła do 1fps.Niech zgadnę - pirat - wiem co mówię bo sam miałem taki problem i pomogło kupienie legalnej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Czytałem na forum egosoftu o podobnych problemach z wydajnością w TC ludzi używających nawet super-hiper komputerów. Sporej ich części nie udało się niestety rozwiązać mimo dobrej pomocy technicznej. Mam nadzieję, że u Ciebie było to spowodowane tylko jakimś problemem z save i teraz już będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 CytatNiech zgadnę - pirat - wiem co mówię bo sam miałem taki problem i pomogło kupienie legalnej wersji.hmm to nie ma znaczenia czy pirat czy nie... przecież piraty w większości kopiowane są z oryginalnych płyt + dodanie cracka czy innych śmieci... ale instalka jest praktycznie idealną kopią oryginału, chyba że temu któremu zachciało się przegrywać zachciało się też dodać jakieś rysunki inną muzykę (w instalce) czy co dusza zapragnie - bo teoretycznie wystarczy podmienić tylko pliki.hirogen - chodzi mi o skrypt Conflicts ten skrypt z supe hiper komputera potrafi zrobić żółwia o poziomie wydajności równym pentium II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Cytathirogen - chodzi mi o skrypt Conflicts ten skrypt z supe hiper komputera potrafi zrobić żółwia o poziomie wydajności równym pentium IITen skrypt nie jest już rozwijany przez autora. Wersja była pisana pod wczesną wersję TC, teraz po zmianach w SE w kolejnych patchach to nie dziwota że więcej problemów z tym skryptem niż korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hirogen Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgodnie a waszymi zaleceniami postanowiłem zacząć od nowa. Polatałem 30 min. i ponownie uruchomiłem starego save. Wszystkie problemy jak ręką odjął. Przy pokonanych około 30 sektorach w dwóch napotkałem na poprzedni problem.Ps. mam oryginalną wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Ale tu chodziło o to, by zacząć w ogóle grać na nowej rozgrywce, a nie, by pograć troszkę w nową grę i wrócić do starej :|. Jak save jest walnięty, to nic już raczej tego nie naprawi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi