BAAL-Melkart Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 Niedawno zachciało mi się nieco modować grę, a przede wszystkim parametry broni. Natrafiłem jednak na poważny problem. Otóż jakiekolwiek zmiany wprowadzone programem X Editor 2 (kompatybilnym rzekomo również z TC) powodują wyrzucenie do windy przy próbie ładowania zapisu gry bądź nowego profilu strtowego. Wydaje się, że to wina XTM. Miał ktoś taki problem?A tak na marginesie, panowie od bulletmoda jakoś sobie poradzili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 A czemu starego X3 editora nie używasz do X3+XTM? http://x3e.doubleshadow.wz.cz/Jest nawet w dwóch wersjach 0.0 15 0.0.24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAAL-Melkart Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 CytatA czemu starego X3 editora nie używasz do X3+XTM?Wyszedłem z założenia, że nowsza odsłona edytora jest lepsza. Niestety również X3 Edytor 0.0.24 przy próbie otwarcia pliku TBullets i innych krzyczy:Tego samego się dowiaduje przy próbie otwarcia plików z bulletmoda. Jedynie paczki z New Horizons zawierają pliki w słusznej wersji 49.Niestety starego, tj. w wersji 0.0.14 X3 Edytora nie mogę znaleść - prawdopodobnie w sieci już go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 CytatNiestety starego, tj. w wersji 0.0.14 X3 Edytora nie mogę znaleść - prawdopodobnie w sieci już go nie ma.Ja mam na dysku. Jak ci przesłać? Wrzucenie gdzieś na siec nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAAL-Melkart Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Powienieneś otrzymać na PW mój adres e-mail... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Poszło. Mam Nadzieję że zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAAL-Melkart Opublikowano 29 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Wielkie dzięki Yacek , teraz wszystko gra. W końcu "Uzbrojenie wież laserowych" w moim przejętym Seth'cie będzie coś warte.A teraz konkluzja. Do edycji X3 Reuniona czystego lub z XTM służy jedynie X3 Editor 0.0.14/0.0.15. Wszystkie pozostałe (X3 Editor TC 0.0.24 i X3 Editor 2) są kompatybilne jedynie z TC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 CytatDo edycji X3 Reuniona czystego lub z XTM służy jedynie X3 Editor 0.0.14/0.0.15. Wszystkie pozostałe (X3 Editor TC 0.0.24 i X3 Editor 2) są kompatybilne jedynie z TC.No chyba wyraźnie przy nich pisze TC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi