Skocz do zawartości

Abordaż statków

LeWaR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pakujesz jak najwięcej marines i abordażujesz. Ot cała filozofia. 😄

Jest nawet szkoła abordażu, wg. której nawet nie bawisz się w osłabianie statku tylko przelatujesz jak najbliżej statku do abordażu i będąc tuż obok niego wyrzucasz od razu wszystkich marines (na pauzie). Podobno bardzo skuteczne.

Witaj Moskit!

Nie myślałem, że tu jakieś opowieści będą snute, ale że tak prosto w twarz 🙂

Dla przykładu brałem się za Tytana w sektorze Xenońskim. Tak dla ułatwienia.

Najpierw save.

Podejście nr 1:

Poczekałem, aż rozwali stację, wysłałem marines, Tytan zaczął do mnie strzelać, odparowałem....

Podejście nr 2.

Poczekałem, aż rozwali stację, wylądowałem na nim, włamałem się i wyłączyłem wieżyczki. W 10 minut dadzą radę .....

Wracam na swój okręt, a ten skubany ucieka... do drugiego Xenońskiego sektora obok. Ja zanim, a za bramą 3xK i dwa jeszcze inne.. Odparowałem....

Podejście nr 3.

Poczekałem, aż rozwali stację, wylądowałem na nim, włamałem się i wyłączyłem wieżyczki. W 10 minut dadzą radę. Odstrzeliłem mu silnik i pilnowałem, żeby nie naprawili. Tada! Tytan mój. Szybka naprawa silników poprzez AutoService z laserami naprawczymi i w nogi zanim się połapią o co chodzi....

Także ten.. teraz pilnuję wieżyczek i silników.

Tytanem da się xenońskie U obskoczyć, byle mu z tyłu siedzieć  🙂

Pozdrawiam o7

Edytowane przez LeWaR