Jump to content

R贸偶ne problemy

Lysix
 Share

Recommended Posts

1. po pierwsze skad moge wziac kyony?? no bo mam mysliwiec kha'k nie wiem jakim cudem zdobyelem ale mam i niby na mapie scorpa kyony sa w bazie OTAS ale tylko na pokaz chyba bo caly czas zero jest 馃榾

2. po drugie co zrobic z ziemianami zeby mnie lubili?? co do nich wlece to na czerwono i chca mnie rozpierwiastkowywac nawet nie grozac

3. po trzecie jak zdobywac wieksze statki (korwety)?? mam oprogramowanie zbieraczy zlomu ale jak zrobic zeby sie poddal bo jakos mi sie nigdy nie udalo zdobyc tak zyby wyskoczyl

4. i ostatnie czy mozna przejmowac inne sektory dla siebie?? np. pirackie. bo o xenonskich zdobywaniu cos tam czytalem ale czy mozna pirackie i innych ras??

z gory dziekuje za odpowiedz

pozdrawiam

Lysix

1. Tematy zak艂adaj w odpowiednim dziale, dotycz膮cym odpowiedniej gry, aby by艂o wiadomo w co grasz i jak ci odpowiada膰. S膮dz膮c po pytaniach to grasz w X3+XTM.

2. Poszukaj temat贸w w odpowiednim dziale, na wszystkie pytania, kt贸re zada艂e艣 znajdziesz odpowied藕. U偶yj opcji "szukaj" aby wyszuka膰 odpowiedni膮 informacj臋.

Odpowiedzi:

1. HQ OTAS skupuje tylko Kyony. Mo偶na je zdoby膰 na zdobycznych statkach Kha'ak. Je艣li ci si臋 spieszy to zainstaluj skrypt Stevio Weapons Dealer.

2. Poczytaj te tematy i zawarte w nich linki: Reputacja u Ziemian?; FAQ#45 Jak podnie艣膰 sobie reputacje u rasy?.

3. Aby pilot opu艣ci艂 statek wi臋kszy ni偶 M3 i TS potrzebujesz skryptu Bail Signal Extension

4. Mo偶na przejmowa膰 wszystkie sektory, warunek to posiadanie skryptu Sector Takeover oraz zniszczenie stacji handlowych stoczni i DOK-贸w w przypadku sektor贸w ras lub Habitat贸w pirackich w przypadku sektor贸w pirackich. To znaczy 偶e je艣li chcesz przej膮c jaki艣 sektor musisz go wyczy艣ci膰 przed przej臋ciem tych stacji (je艣li oczywi艣cie w nim s膮), a dopiero p贸藕niej stawiasz w艂asn膮 stacj臋 handlow膮.

Tym skryptem nie. Mo偶e innym, ale ja si臋 z takim nie spotka艂em.

Co do Sector Takeover to jeszcze jedna uwaga: po wyczyszczeniu sektora z SH, DOK-u i Stoczni, przed przej臋ciem go trzeba ustawi膰 ras臋, kt贸rej by艂 to sektor na wrog膮 w ustawieniach wszystkich naszych statk贸w w tym sektorze. Po przej臋ciu mo偶na przywr贸ci膰 ustawienie na "przyjaciel".

No dzieki wielkie przydatna informacja:D a co do Ziemian to pomyslalem ze jak ich statki luzno latajace po galaktyce i handlujace sa do mnie nastawione na niebiesko (tylko w ukladzie slonecznym jest masa czerwonego) to moze by zalozyc jakas fabryke czegos np. ogniw w sektorze Heretics End i cos by to dalo. Na tym forum od linku co mi dales przeczytalem ze mozna u nich niszczyc piratow i w ten sposob poprawic sobie reputacje ale gdzie indziej z kolei czytalem ze jak raz cie zobacza i beda na czerono to tak zostanie;/ wiec nie chcialem zwiedzac ich sektorow zeby mi sie tak nie zrobilo;/ zwiedzilem juz wszystkie sektory w grze oprocz wlasnie ukladu slonecznego:)

A czy da sie robic jakies misje dla sonenow czy cos?? no bo ja spotkalem tego sonena w Maelstorm i mu pomoglem i skonczylem ta misje i soneni sa juz na niebiesko i moge dokowac do strefy dysona ale co z tego jak nic tam nie ma??

• 6 months later...
  • 2 weeks later...

Plik 3577-L048.xml to t艂umaczenie dla TC mapy Scorpa.

Chcesz jej u偶ywa膰 w X3R i nie mie膰 readtext贸w musisz mie膰 pliki 483577.xml i 483557.xml w katalogu t w katalogu gry.

Czytaj FAQ#1, tam jest dok艂adnie opisana instalacja mapy Scorpa.

Je艣li masz problem i wiesz z jakim skryptem masz problem, to pisz pytanie w temacie tego skryptu, a nie w temacie og贸lnym, 艂atwiej b臋dzie udzieli膰 ci odpowiedzi.

I jeszcze jedno. Je艣li zainstalowa艂e艣 map臋 Scorpa, nie wgra艂e艣 plik贸w t艂umaczenia, lub wgra艂e艣 z艂e, odpali艂e艣 gr臋, zobaczy艂e艣 readtexty i gra艂e艣 dalej zapisuj膮c gr臋, to po wrzuceniu poprawnego pliku spolszczenia nadal b臋dziesz mia艂 readtexty.

Aby zmieni膰 readtexty w Sterowaniu (czyli tam gdzie przypisuje si臋 klawisze skr贸t贸w) b臋dziesz musia艂 albo cofn膮膰 si臋 do save sprzed instalacji mapy Scorpa, albo uruchomi膰 now膮 gr臋. Inaczej nie pozb臋dziesz si臋 ju偶 tego readtexta.

Dzi臋ki za pomoc! 馃槢

Faktycznie mia艂em plik z mapy SCORPA do TC.

Przeczyta艂em tak jak m贸wi艂e艣 FAQ i zrobi艂em tak jak jest napisane (przed formatem dysku nie mia艂em mapy SCORPA)

Dzia艂a i jeszcze po loadzie...a problem by艂 taki 偶e sobie pu艣ci艂em instalke i koniec.Zgra艂em plik 483577 tylko 偶e on by艂

przerobiony wcze艣niej z 3577-L048 (wszystkie mam poprzerabiane,tylko zostaje mi przet艂umaczenie tych do kt贸rych

nie mam t艂umacze艅).

ps. Jeszcze raz dzi臋ki i postaram si臋 nast臋pne pytania zadawa膰 tam gdzie ich miejsce