Dertit Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Aha wielkie dzieki za info. To jeszcze jedno pytanko:Zacząłem jako Argonin no ale jakims cudem wyladowałem u Boronów i dobrze mi sie tam wiedzie. Jednak Elita statek troszke nie wystarcza na moje potrzeby no i z tego co z encyklopedi wyczytałem to najlepsze statki mają Argoni i zaraz za nimi Boronowie. I moje pytanie brzmi czy za około 150 k credytów kupie cos lepszego od elity?? Statek jest mi potrzebny szybki (tak minimum 300 m/s) i wytrzymały z ładownią na jak najmocniejsza tarcze + dosyc dobra broń. Pozostała cześć ładowni przyda sie na towary. Czy warto mi wracać do Argonów by zobaczyc za statkiem czy lepiej poczekac i zarabiac i kupic u boronów.??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Boroni mają dobre statki? Kto ci tak powiedział. No chyba że jeśli chodzi o osłony. Do walki to najlepsze paranidiańskie i ziemskie. Wszystko zależy od klasy i modelu. No i upodobań gracza. Są tacy co lubią splickie, za ich szybkość.Poszukaj na forum (w FAQ) linka do statystyk statków TC, ściągnij sobie plik (jest na Mamucie) i porównaj.A co do ceny, to mając 150 tyś. to nie masz po co lecieć do stoczni. Na dobry statek potrzeba kilka milionów. Albo zacznij robić fabułę Terran, w trakcie dostaniesz kilka fajnych statków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 CytatAha wielkie dzieki za info. To jeszcze jedno pytanko:Zacząłem jako Argonin no ale jakims cudem wyladowałem u Boronów i dobrze mi sie tam wiedzie. Jednak Elita statek troszke nie wystarcza na moje potrzeby no i z tego co z encyklopedi wyczytałem to najlepsze statki mają Argoni i zaraz za nimi Boronowie. I moje pytanie brzmi czy za około 150 k credytów kupie cos lepszego od elity?? Statek jest mi potrzebny szybki (tak minimum 300 m/s) i wytrzymały z ładownią na jak najmocniejsza tarcze + dosyc dobra broń. Pozostała cześć ładowni przyda sie na towary. Czy warto mi wracać do Argonów by zobaczyc za statkiem czy lepiej poczekac i zarabiac i kupic u boronów.??PozdrawiamChcialbym stwierdzic, iz to co wyczytalers w encyklopedii to stek bzdur. Za 150.000 to kupisz sobie M5 he he. Musisz jeszcze dozbierac kredytow lub pozbierac jakis zlom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dertit Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 To możecie jakąś pozycje polecic gdzie moge PRAWDZIWE rzeczy poczytac wraz z informacjami gdzie znajde M5 czyli u kogo. (BTW: 150 k bede miał jak sprzedam 2 złomy co lataja ze mna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Pisałem, szukaj w FAQ linku do statystyk statków, masz tam podane ceny i sektory gdzie je można kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 CytatAha wielkie dzieki za info. To jeszcze jedno pytanko:Zacząłem jako Argonin no ale jakims cudem wyladowałem u Boronów i dobrze mi sie tam wiedzie. Jednak Elita statek troszke nie wystarcza na moje potrzeby no i z tego co z encyklopedi wyczytałem to najlepsze statki mają Argoni i zaraz za nimi Boronowie. I moje pytanie brzmi czy za około 150 k credytów kupie cos lepszego od elity?? Statek jest mi potrzebny szybki (tak minimum 300 m/s) i wytrzymały z ładownią na jak najmocniejsza tarcze + dosyc dobra broń. Pozostała cześć ładowni przyda sie na towary. Czy warto mi wracać do Argonów by zobaczyc za statkiem czy lepiej poczekac i zarabiac i kupic u boronów.??PozdrawiamWszystko zależy od Twojego stylu gry i do czego tego statku potrzebujesz. Elite to M4+, średni myśliwiec z wyższej półki. Jeśli chcesz coś mocniejszego to musisz się rozejrzeć za M3, ciężkim myśliwcem ale niestety są one dosyć wolne i sporo kosztują (2mln +). 300m/s i więcej osiągają statki klasy M5, lekkie myśliwce które raczej do poważnej walki się nie nadają.Ze 150k w kieszeni na razie wiele nie zdziałasz. Radzę zainwestować w jakiś statek transportowy i pobawić się w handlarza. Możesz nim zdalnie kierować sam wykonując misje i/albo przejmując jednostki wroga. Plusem w tym wypadku jest to, że handlując zwiększasz sobie rangę handlową, a ona z kolei wpływa na wynagrodzenie z misji. Im wyższa tym więcej będziesz dostawał. Możesz też skupić się zupełnie na walce, sprzedawać to co zostaje po zniszczonych statkach i (po naprawie) te jednostki które Ci się uda przejąć. Innym rozwiązaniem jest to o czym pisał Yacek, rozpoczęcie fabuły Terran. Możliwości jest sporo, sam zadecyduj co najbardziej Ci odpowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Masz tu przydatny link http://eng.x3tc.ru/x3_tc_ships/ tu mozesz sobie przeanalizowac poszczegolne stateczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dertit Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Dzieki wielkie wszytskim za pomoc jeszcze tylko takie pytanie czy w Elicie moge zainstalowac Life support jak tak to gdzie to kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Nie jestem nowy i nie mam wielu prostych pytań mam parę (jedną parę) pytań:1. dlaczego mimo zainstalowania special command software i ustawieniu go, w bodajże w scs, jako oprogramowania do przejmowania statków nie działa skrót, który se ustawiłem, z żadnej odległości.....2. zapomniałem, napisze jak mi się przypomni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Jeśli pytanie dotyczy skryptu SCS, pisz je w temacie z opisem skryptu SCS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 CytatJeśli pytanie dotyczy skryptu SCS, pisz je w temacie z opisem skryptu SCS.bardzo mi przykro ale nie jestem wstanie określić czy to jest problem tego skryptu czy może innego a może dwóch na raz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 No to się postaraj. Bo teraz ciężko odpowiedzieć.Choć wydaje mi się że mylisz dwa skrypty ze sobą:SCS - on dodaje klawisz skrótu do zdefiniowania. Klawisz ten realizuje komendę: przejmij porzucony statek, który jest moim celem. Czyli znajdujesz porzucony statek, podlatujesz do niego na odległość mniejszą niż 5km, wybierasz go na cel i naciskasz zdefiniowany klawisz. Statek jest Twój.Natomiast komendy: Złomiarz sektorowy i Złomiarz Wszechświatowy to polecenia skryptu SalvageCommandsNPC i one są dostępne tylko w rozkazach statków. Nie ma możliwości przypisania im skrótów klawiaturowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 CytatNo to się postaraj. Bo teraz ciężko odpowiedzieć.Choć wydaje mi się że mylisz dwa skrypty ze sobą:SCS - on dodaje klawisz skrótu do zdefiniowania. Klawisz ten realizuje komendę: przejmij porzucony statek, który jest moim celem. Czyli znajdujesz porzucony statek, podlatujesz do niego na odległość mniejszą niż 5km, wybierasz go na cel i naciskasz zdefiniowany klawisz. Statek jest Twój.no i właśnie to ni cholery nie chciało działać, dopóki przed chwilą nie zmieniłem oprogramowania jakiego mas tatek używać do przejmowania statków ze special command software na salvage claim software.... nie wiem czemu tak sie stalo ale teraz juz wszystko dziala dobrze... kiedyś działało też na opcji z special command software ale widać już nie chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 CytatDzieki wielkie wszytskim za pomoc jeszcze tylko takie pytanie czy w Elicie moge zainstalowac Life support jak tak to gdzie to kupicMożna zamontować na dowolnym statku. Gdzie kupić ? Takie rzeczy najlepiej sprawdzać w encyklopedii w grze, mapą Scorpa (patrz FAQ) albo na tej stronie http://eng.x3tc.ru/x3_tc_map/ware-list.php?s=cargo+lifesupportCytatNie jestem nowy i nie mam wielu prostych pytań mam parę (jedną parę) pytań:1. dlaczego mimo zainstalowania special command software i ustawieniu go, w bodajże w scs, jako oprogramowania do przejmowania statków nie działa skrót, który se ustawiłem, z żadnej odległości.....2. zapomniałem, napisze jak mi się przypomni Cytatno i właśnie to ni cholery nie chciało działać, dopóki przed chwilą nie zmieniłem oprogramowania jakiego mas tatek używać do przejmowania statków ze special command software na salvage claim software.... nie wiem czemu tak sie stalo ale teraz juz wszystko dziala dobrze... kiedyś działało też na opcji z special command software ale widać już nie chce Nie wiem jakim cudem wcześniej mogło działać, być może używałeś tego drugiego SCS i Ci się pomieszało ? Ogólnie te dodatkowe rozkazy są wyłącznie dla statków sterowanych przez AI i zmiana na Polecenia Specjalne odnosi jakikolwiek skutek tylko w ich przypadku. Gracz może "ręcznie" korzystać jedynie z SCS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Ściągnąłem ostatnio ten skrypt: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=259730 - szukałem czegoś co zajmie sie dowodzeniem lotniskowca bo przecie to zarządzenie lotniskowcem bez żadnych skryptów w X3:TC ogranicza się tylko do wyślij samoloty...PS może Wy znacie jakieś inne skrypty do zarządzania lotniskowcem pod X3:TC?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 A co jeszcze byś potrzebował do zarządzania lotniskowca ? Bo skrypt jest tak rozbudowany ze jak o nim przeczytałem to zakreciło mi sie w głowie - obejmuje chyba wszystko co można sobie wyobrazić w tej kwesti.Swoja drogą jest niezmiernie ciekawy i napewno wart zainteresowania.Byc może sprawi że utrzymywanie lotniskowca bedzie miało w końcu sens (marna przeżywalność mysliwców)Problematyczne kwestie kompatybilności z 20 innymi skryptami których uzywam (szczególnie z wielce zabawnym MARS) ale to trzeba sprawdzic.Czy ktoś uzywa tego skryptu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 CytatA co jeszcze byś potrzebował do zarządzania lotniskowca ? Bo skrypt jest tak rozbudowany ze jak o nim przeczytałem to zakreciło mi sie w głowie - obejmuje chyba wszystko co można sobie wyobrazić w tej kwesti.ja sie pytam czy może jest jakiś inny... tak jak do X3:R był kiedyś annakins carrier command czy coś takiego... w sumie przed wakacjami przez pomyłke zainstalowałem go do X3:TC i działał CytatCzy ktoś uzywa tego skryptu ?ja niebawem będę używam i mam MARS'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Mam 2 pytania a nie będę przecie nagle zakładał na nie kolejnego tematu...1. macie jakiś "szybki" sposób na zdobycie reputacji u Terran ? bo odwaliłem fajną rzecz a mianowicie za ciężko zarobione pieniądze kupiłem Aegir'a (ATF Shipyard) czy co to tam i teraz nie mam go jak uzbroić... Osłony odzyskałem z wraków innych statków... a broni no ni cholery nie idzie zdobyć ^^ a może da się jakoś "kupić reputację"? jeśli tak to jak - mam lenia i nie chce mi się po prostu wykonywać misji... a czitowanie nie ma sensu2. zapomniałem jak se przypomnę to napiszę //edit już se przypomniałem na dolnym pasku tym od komunikatów pojawiających się co trochę o jakiś inwazjach czy coś ostatnio pojawia mi się coś takiego:Readtext 7046-455 może wiecie z jakiego to pliku?PS z tego co widzę każdy nowy, którego odsyłacie z shoutbox'a żeby zadał pytanie zakłada taki temat jak, kilka pytań, pytania nowicjusza, itd ja już naliczyłem około 5 takich tematów... nie dałoby się ich zsumować w jedno? innym łatwiej byłoby chyba przeszukiwać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Readtext 7046, sprawdza się w tym temacie: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... 29#2695729MARS, spolszczenie nie kompatybilne z najnowszą wersją skryptu. Prosić autora spolszczenia o wykonanie poprawki, lub samemu takową zrobić i łaskawie udostępnić innym.Będzie czas, to zrobię porządek z tymi tematami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 a da się kupić jakoś reputację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Nie. W RRF jest opcja, ale działa jak hacker na stacje, reputacji się nie da kupić.W sumie dobrze, i tak jest z nią za łatwo w stosunku do X3R. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Cytat(...)PS z tego co widzę każdy nowy, którego odsyłacie z shoutbox'a żeby zadał pytanie zakłada taki temat jak, kilka pytań, pytania nowicjusza, itd ja już naliczyłem około 5 takich tematów... nie dałoby się ich zsumować w jedno? innym łatwiej byłoby chyba przeszukiwać...W sumie odpowiedziałeś sobie na swoje pytanie... Dlaczego Ty założyłeś nowy temat, a nie kontynuowałeś dyskusji w tematach do tego stworzonych? Ot. I byłby porządek :|. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 CytatW sumie odpowiedziałeś sobie na swoje pytanie... Dlaczego Ty założyłeś nowy temat, a nie kontynuowałeś dyskusji w tematach do tego stworzonych? Ot. I byłby porządek :|.ten temat jest dużo starszy od innych ma też ponad 5 stron - więc coś w nim się dzieje, nie tylko ja tu zadawałem pytania (moim jest tu może z 1%)... a nie tak jak inne typu:http://stare.xudb.pl/viewtopic.php?f=23&t=795http://xudb.pl/topic/774-gar-pyta-nowicjusza/ - to to w ogóle jakieś nie porozumienie - w skryptach i modach.itp.Tak więc mówię ja wybrałem ten. A przecież, zgodnie z tym co mówisz Mani mógłbym założyć nowiutki cieplutki temacik na 2 pytania... ale fajnie...więc z całym szacunkiem ale... nie masz racji.Pozdrawiam Konrad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 CytatTak więc mówię ja wybrałem ten. A przecież, zgodnie z tym co mówisz Mani mógłbym założyć nowiutki cieplutki temacik na 2 pytania... Jeśli temat miałby odpowiedni tytuł i dotyczył jednego, góra dwóch, problemów streszczonych w temacie to byłoby lepiej, niż dopisywanie kolejnego pytania do tematu, traktującego o wszystkim i o niczym.Jak myślisz, jeśli ktoś za jakiś czas będzie miał podobny problem i będzie mu się chciało chociaż przeglądnąć nazwy tematów na forum w poszukiwaniu odpowiedzi, to gdzie znajdzie odpowiedź:W temacie z pytanie i odpowiedzią, odpowiednio opisanym w tytule. Czy w temacie typu "kilka pytań" i zawierającym się kilkunastu stronach, gdzie pytania i odpowiedzi przekładają się jak warstwy w torcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Cytat....jak to mówią zawsze jest wyszukiwarka ^^ zresztą róbcie co chcecie i tak przecie sami stworzyliście takie coś dla X3:Reunion http://xudb.pl/topic/20-amp-quot-jestem-nowy-i-mam-kilka-pyta-amp-quot-w-tek-dla-nowych-graczy/PS na tej samej zasadzie komu się chce przeszukiwać 1000 tematów o tym samym tytule, mam kilka pytań, pytania początkującego itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi