Azakal Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Tak mnie naszło żeby porównać wielkości statków tej samej klasy (teoretycznie). Zestawiłem ze sobą dwa statki: Hyperion i Aegir. Oto rezultat:FotoRóżnica jest kolosalna jak widać. Pomimo tego, iż Aegir w grze występuje jako jednostka M1 to teoretycznie należy do grupy M7. W związku z tym nasunęło mi się pytanie: Dlaczego Aegir, Cerber i reszta fregat są wstawione do gry jako jednostki klasy M1 a nie M7? Przecież klasa M7 występuje w grze czego dowodem jest właśnie Hyperion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Chyba dlatego, że jak powstawał XTM i tworzono statki do niego, nie było jeszcze klasy M7 w czystej grze X3. Ta klasa pojawiła się dopiero wraz z patchem 2.02 i misją Bala Gi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Hmm... Boronski Wieloryb (Whale) jest juz oznaczony jako M7 i zawsze mnie to dziwilo dlaczego tylko dwa statki sa oznaczone jako faktyczne M7 (Hypcio i Whale)Uwazam ze to M7 w przypadku Hypcia jest na wyrost. Statek jest niewiele wiekszy od M6, i moze dokowac do stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Boroński Whale to model nowy, przygotowany już po patchu 2.02 dlatego jest rozpoznawany jako M7.To jakbyś zakwalifikował Hypcia? Jako M6,5 (M6+ są już)? Ja uważam że klasa M7 jak najbardziej pasuje do Hypcia, taka z niego szczęśliwa siódemka, kto nim latał to wie dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Hypcio to jest taki przekręcony M6. Na M6 zbyt potężny (3 x 1GJ osłona + 18 dział) na M7 za mały. Twórcy chyba nie bardzo wiedzieli jak go zaszufladkować a M7 z XTM w tym nie pomogły. Prawdopodobnie to one są za duże jak na tą klasę a nie Hyperion za mały Cytat...taka z niego szczęśliwa siódemka, kto nim latał to wie dlaczego Wiem, aż za dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 CytatHypcio to jest taki przekręcony M6. Na M6 zbyt potężny (3 x 1GJ osłona + 18 dział) na M7 za mały. Twórcy chyba nie bardzo wiedzieli jak go zaszufladkować a M7 z XTM w tym nie pomogły. Prawdopodobnie to one są za duże jak na tą klasę a nie Hyperion za mały Raczej to drugie. Hyperion to jacht. A widziałeś kiedy jacht wielkości pancernika lub lotniskowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Na marginesie, jeśli ktoś chce sobie zobaczyć porównanie wielkości różnych statków i obiektów pojawiających się w książkach, filmach i grach SF to zapraszam na: http://www.merzo.net/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 10 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Mimo wszystko Hypcio pozostaje jednym z najlepszych statków w X3. Niezależnie od tego czy w czystej grze, czy też XTM. W obecnej grze XTM po przejęciu Hypcia kupiłem mu tuningi w stacji handlowej (V max 131). Potem oczywiście koledzy z Bala Gi mi go wyposażyli i dodatkowo stuningowali (V max 151) a dzięki skryptowi Overtune BBS dodałem kolejny tuning i teraz Hyperion "wyciąga na prostej" 183. Życ nie umierać CytatChyba dlatego, że jak powstawał XTM i tworzono statki do niego, nie było jeszcze klasy M7 w czystej grze X3. Ta klasa pojawiła się dopiero wraz z patchem 2.02 i misją Bala Gi.A widzisz nie pomyślałem o tym. Szkoda jednak, że chłopaki od XTM nie przemianowali w wersji 0.7.5 wszystkich fregat na klasę M7. Trudno, żyć trzeba dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 CytatMimo wszystko Hypcio pozostaje jednym z najlepszych statków w X3. Niezależnie od tego czy w czystej grze, czy też XTM. W obecnej grze XTM po przejęciu Hypcia kupiłem mu tuningi w stacji handlowej (V max 131). Potem oczywiście koledzy z Bala Gi mi go wyposażyli i dodatkowo stuningowali (V max 151) a dzięki skryptowi Overtune BBS dodałem kolejny tuning i teraz Hyperion "wyciąga na prostej" 183. Życ nie umierać ...Co robię źle? U mnie po wstępnej naprawie na stacji a potem tuningu Bala Gi mam v max 142 (za każdym razem).Za to po kolejnych tuningach wyciągam nim teraz 199 - wywaliłem na to ponad 30 baniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 CytatCo robię źle? U mnie po wstępnej naprawie na stacji a potem tuningu Bala Gi mam v max 142 (za każdym razem).Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia U mnie zawsze po tuningach w stacji handlowej i podkręceniu przez kolegów z Bala Gi V max wynosi ponad 151.Muszę jeszcze poszukać w BBS-ach kolejnej propozycji tuningu. Może da radę podkręcić prędkość Hypcia ponad 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 CytatMoże da radę podkręcić prędkość Hypcia ponad 200 Pewnie że da. Jedynym ograniczeniem jest kasa, za każdy kolejny tuning trzeba płacić więcej. Ale jak Cię stać to możesz tuningować do woli. Szczególnie jak w ustawieniach AI wyłączysz uszkodzenia kadłuba przy nadmiernej prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Tylko jak na razie nie trafiłem na tuning sterów do Hypcia. M4 i M5 już w ten sposób tuningowałem, Pegaza nawet aż za bardzo, bo teraz przy najlżejszym drgnieniu myszki cały aż podskakuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 Trafisz, tylko poszukać trzeba. Sam tuning prędkości to zawsze za mało, ja staram się równo tuningować i prędkość i stery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 11 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2009 CytatTrafisz, tylko poszukać trzeba. Sam tuning prędkości to zawsze za mało, ja staram się równo tuningować i prędkość i stery.Dokładnie, po co komu "kobyła wyciągająca 500 na prostej" o promieniu skrętu kilku kilometrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacDyller Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Mały OF: czy moze ktoś podać link do porównania statków ze zwykłego X3? Gdzieś na forum Ego dosyć dawno temu to widziałem, potem szukałem i mimo trudu nie mogłem odnaleźć. Jeśli ktoś ma pod ręką to poproszę.To jest dosyć spory obrazek ze statkami na białym tle, widzialymi z boku. Robi wrażenie. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Linka nie pamiętam, ale temat kojarzę. Mam .jpg-a na dysku, wrzucę gdzieś to dam linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi