Jump to content

problem z misja

Sorkvild
 Share

Recommended Posts

Wzialem sie wreszcie za wykonywanie misji w XTM. Obecnie przerabiam ta gdzie trzeba podkarmic sonenski stateczek. Teraz zachcialo mu sie plutonu. Dostalem cynk, ze znajde ten w Paranid Prime. Zajrzalem do opisu i pisze by zaczac od stacji hadnlowej wpierwej. Oblatalem juz wszystkie stacje i sprawdzilem ogloszenia dotyczace tego zadania (niby mam kogos zniszczyc i w nagrode dostane pluton), ale z zerowym skutkiem. Nie moge trafic na to zadanie. Poczekalem troche czasu i sprawdzilem ponownie, podobnie jak poprzednio. Czyzby qpa i zadanie nie zostanie wykonane ?

Wykonalne, robiłem kilka razy, na wersji 075 też. Szukasz w sektorze, który masz podany, zaczynając od stacji Handlowej, ale nie koniecznie. Szukasz zlecenia na zabicie kogoś, w zamian otrzymasz coś specjalnego - Pluton. Najczęściej ofertę tę znajdowałem właśnie w Stacji Handlowej, ale nie jest to reguła. Jeśli nie znajdziesz nigdzie oferty, to jeśli możesz, wczytaj save sprzed dostarczenia Sonenowi poprzedniej przesyłki. Wtedy zlecenie na Pluton wygeneruje losowo kolejny sektor i inną stację, tym razem już mam nadzieje poprawnie.

Właśnie robiłem tę misję. Wiadomość pojawia się w BBS-ie w losowej stacji w sektorze. U mnie była w sojerii. Mając na uwadze Twojego posta zapisałem grę i odpaliłem autosave'a z tej sojerii i wiadomości tym razem nie było. Pojawiła się dopiero po 7 czy 8 wczytaniu save'a.

Spróbuj zadokować do jakiejś stacji we wskazanym sektorze i powczytuj trochę autosave'a. Może zadziała.

I pytanie na marginesie. Czy nie jesteś w trakcie wykonywania jakiejś innej misji? Bala Gi, Łowca Skarbów itp. Może się zdarzyć, że misje się gryzą (nie wiem czy to akurat odnosi się do tego zadania). Ja z powodu Bala Gi nie mogłem dokończyć Łowcy Skarbów.