Jump to content

Satelita na środku xenońskiego sektora 347

jx26
 Share

Recommended Posts

Witam, to mój pierwszy post 😛 Mam mały problem dotyczący misji którą dostałem od Boronów (a konkretniej od kogoś ze stoczni w Kingdom End). Mianowicie któreś z kolejnych zadań tej misji wymaga dostarczenia zaawansowanego satelity na środek xenońskiego sektora 347 😛 Tu właśnie pojawia się problem. Jako że nie gram fabuły, tylko jedną z dostępnych na początków postaci (kupiec) nie bardzo mam taką siłową możliwość. Czy jest jakiś sposób aby możliwie bezkonfliktowo lub tak szybko aby Xenoni nie zdążyli mnie rozwalić dostarczyć w wyżej wymienione miejsce tego satelitę? Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

jx26:

Ja ta misję zawsze załatwiałem Mambą Ścigaczem wygarniętą od piratów. Jest bardzo szybka więc większość niebezpieczeństw może ominąć.

A jeśli chcesz przetestować inny sposób...

W teladiańskich dokach zaopatrzeniowych powinny być droidy zwiadowcze. Trzeba by było kupić parę sztuk, wlecieć na chwilę do sektora Xenków i jeszcze szybciej z niego wyskoczyć. Teraz z poleceń statku wybierasz zwyczajowe, wystrzel droidy zwiadowcze, wskazujesz sektor Xenków i klawiaturą numeryczną określasz współrzędne. Teraz już tylko Enter i czekasz na wiadomość. Jeśli dostaniesz potwierdzenie wykonania misji, znaczy, ze pomysł był dobry... 😛

Ja też zawsze robię jak koledzy: szybki stateczek, wskok do sektora i dłuuuga w lewo. SETA + odciągnięcie wrogów na dalszą odległość. Potem powrót szerokim łukiem lub skok spowrotem do bramy i znowu dłuuuuga na miejsce wyrzucenia satelity. Stateczek im szybszy tym lepiej.

Cytat

ja zauważyłem ze misje z fabuły związane z Xenkami czynią ich jakiś ospałych np. sektor 101

W tej misji Xenoni to chyba przedawkowali z energią słoneczną 😛 Przeszedłem ją bez jednego wystrzału (nikt do mnie nie strzelał ani ja do nikogo). Było tak spokojnie, chociaż czerwono. Odnoszę wrażenie, że można by tę misję zaliczyć w TS bez tuningów.