marcin79 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 wczoraj wieczorem udało mi sie zainstalować full opcje xtm 0.7.5, więc rozanielony zacząłem grać. Patrzę, że wszystko jest ok tzn. osłony wojskowe do mojego aegira, marines śię produkują i to w dużej liczbie, więc sobie polatam. W jednym z moich ulubionych sektorów handlowych zagnieżdził się mantis, więc postanowiłem się jego pozbyć. Po mniej więcej ok 8 próbach udało mi się przejąć mantisa, więc postanowiłem go naprawić i sprzedać z racji tego, że już 3 szt posiadam a kasa z niego niezła po naprawie.Niestety po jakimś czasie dostałem komunikat, że nie jestem godny posiadać technologii sohnenów i posiadać ich statki i co - ano w sektorze z moją dużą flota pojawił się bazyliszek soneński i ją zdziesiątkował. Tak więc czy macie jakiś sposób co by uniknąc zemsty sohnenów- może trzeba tego bazyliszka z nieznanego rozwalić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 W wersji 075 nie ma już możliwości używania Mantisa, nawet jeśli pozbędziesz się Bazyliszka to sam Mantis zmieni się na wrogi. Zapomnij o Mantisie. Zabezpieczenie twórców XTM-a, którzy uznali że Soneńskie statki są za mocne do używania przez gracza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin79 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 to znaczy mam rozumieć, że nawet te mantisy, które zdobyłem jeszcze w saveach z wersji 073 to też nie moge nimi latac, czy po prostu nie mogę zdobywać nowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 Jak będzie z tamtymi Mantisami to nie wiem, instalacja patcha 074 na 073 zakończyła się u mnie niepowodzeniem, musiałem instalować grę od początku i zacząć nową grę. Natomiast w wersji 075 jak zdobyłem Mantisa to po pewnym czasie dostałem taki sam komunikat od Sonenów jak ty, Mantis z zielonego zrobił czerwony i wykosił całą moją flotę w sektorze. Co by dalej zrobił to nie wiem bo wczytałem wcześniejszego save i profilaktycznie go sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin79 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 sprawdziłem na mantisy ze starych saveów z 073 to nie działa - można nimi latać, a spróbuje tylko przesiąść się na tego z wersji 075 i zaczyna sie po czsie taniec z sohnenami. Morał z tego taki wgrywam od nowa kiepska wersje 073 , zdobywam bazyliszka i potem instaluje 075 i wczytuje stare savey i mam fajna flote bez soneńskich ataków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 I za chwile gra ci się znudzi bo nie będziesz miał godnych siebie przeciwników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin79 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 to czysta chęć posiadania, normalnie to nawet mantisem nie latam a po co w grze statki, których mieć nie można trochę to irytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 To się przyzwyczaj, w TC 50% statków nie do kupienia. Na szczęście można je zdobyć, ale wiadomo można stracić reputację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin79 Opublikowano 18 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2008 zrobiłem jeszcze jeden wykręt zmieniłem nazwę statku sonenski mantis na potwór i na razie z sohnenami spokój, może jeszcze ktoś spróbuje dla potwierdzenia teorii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin79 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 niestety patent tylko odwlekł w czasie nieuniknione - jedynie matisy ze starych saveów moga sobie latać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 To i tak jesteś do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin79 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 a tak na marginesie to czy ktos próbował w HQ skopiowac mantisa czy bazyliszka czy osłony soneńskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eradorius Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Ale chyba się nie da (oryginalnie, bez instalowania innych skryptów), bo szukając stoczni xtm wpadłem na to, pozycja nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Czy się da- nie jestem pewien, ale co do tego linku poniżej to w nawiasie jest dopisek "Not needed for 0.7.2", czyli nowsze wersje mają to odblokowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 1. Nowsze wersje mają odblokowane, ale stoczniach XTM-a kupisz normalnie tylko normalne statki Sonenów, Bazyliszka, Scylię, Mantisa nadal nie.2. Jak ktoś chce to niech poszuka na tym forum, opisu jak ręcznie odblokować np. Mantisa w stoczni XTM-a. Pisał o tym Azakal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin79 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 z ciekawości sprawdziłem i nie działa jak sobie kupisz mantisa w 075 to i tak soneni przyleca po niego - sprawdziłem nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2009 Pozwolę sobie odświeżyć temat.Czy wiecie jakie statki Sohnenów są bezpieczne? Przy okazji misji Gonerów zdobyłem dwa Zefiry i Oriaxa. Nie wiem czy mam je zatrzymać czy od razu posłać na żyletki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Możesz zatrzymać, Setha też. Soneni upominają się tylko o Mantisa, Bazyliszka i Scylię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Dzięki za info.Wszystkie Sethy niestethy grzecznie wybuchały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Zdobyczne? Spróbuj kupić Setha w Stoczni XTM-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 CytatWszystkie Sethy niestethy grzecznie wybuchałyNo niestety Sethy mają to do siebie, że bardzo trudno je przejąć (o ile w ogóle można). Podchodziłem do Sethów wiele razy i żadnego nie przejąłem. Nawet Bazyla udało mi się przejąć a Setha nie. Zobaczymy może w XTM 0.7.5 coś się zmieniło bo ostatnio próbowałem w 0.7.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Właśnie w 0.7.5 tłukłem się z nimi. Próbowałem przejść misję z obroną stoczni i zawsze na koniec ostatni z drugiej fali Sethów mi ją rozwalał. W sumie z wczytywaniem save'ów rozwaliłem tych Sethów z 50. Wszystkie strzelały do końca.Własnego na razie na pewno nie kupię bo w kasie ciągle pustki mimo łącznej wartości ruchomości i nieruchomości na grubo ponad 2 miliardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 CytatPróbowałem przejść misję z obroną stoczni i zawsze na koniec ostatni z drugiej fali Sethów mi ją rozwalał.W tej misji nie musisz obronić stoczni. Wystarczy chyba odeprzeć dwie lub trzy fale Sohnenów (aż otrzymasz info, że "ktoś tam" opuścił stocznię) i wtedy możesz odpuścić lub tłuc ich dalej żeby nabić reputację u Argonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 14 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Te info dostawałem jak ostatni Seth rozwalał stocznię. Coś w stylu: "Szkoda tylu istnień ale najważniejsze, że mamy co chcieliśmy". Postanowiłem się zaprzeć i ją przejść ale w końcu się poddałem. Za cienki jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Nie przejdziesz tej misji w taki sposób. Ja również postanowiłem bronić tej stoczni do ostatniego tchu. Moja flota liczyła trzy Mantisy. Sohnenów odparłem chyba z piętnaście (albo i więcej) razy. Za każdym razem po zdezintegrowaniu większości ich statków (przede wszystkim Sethów) pojawiała się nowa fala. Po ok 3 godzinach dałem spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi