Azakal Posted June 24, 2008 Share Posted June 24, 2008 X-BTF był prostszy niz X2 czy X3. Nie można było kupić transportowca ot tak sobie. W ogóle człowiek nie kupił statku jeśli nie posiadał jakiejś fabryki. Nie trzeba było się martwić o polecenia handlowe MK 1 czy MK2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stalovy Posted June 25, 2008 Share Posted June 25, 2008 Może... zmieńcie tytuł wątka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 Trening był fajny, lubiłem sobie przelatywać przez obręcze z coraz większą prędkością Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S11 Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 A mi się podobało, że można było być w małym stateczku z wypasionymi WMP Gamma i rządzić się nad niszczycielami i wszelkim innym metalowym stworzeniem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 A najfajniejsze co mnie zaskoczyło, to że sejwa normalnie nie można było zrobić, tylko trzeba było go kupić na stacji :-P na początku trzeba było uważać bardzo, bo miało się bodaj 100 kr a sejw kosztował 10 kr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 X3 też tak możesz. Wyłączasz w opcjach "Automatyczny zapis na stacjach" i wtedy save zrobisz tylko jak masz Polisę ratunkową (ubezpieczeniową). A ta kosztuje 3000 i do kupienia tylko w Świątyni Gonerów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 E ZTCP to można bez polisy na stacji też zapisać - nie ma wtedy tylko automatycznego zapisu. A w XBTF to można było kupić "nośnik" tylko w stacjach handlowych, ale nie jestem do końca pewien - to było baaaardzo dawno temu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S11 Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 Mi też świta, że zapis w XBTF był możliwy tylko na stacjach handlowych i był płatny. W sumie fajne rozwiązanie, którego brakuje w X3 - płatności za dokowanie do stacji . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 CytatMi też świta, że zapis w XBTF był możliwy tylko na stacjach handlowych i był płatny. W sumie fajne rozwiązanie, którego brakuje w X3 - płatności za dokowanie do stacji .Doświadczenie uczy, że wszelkie udziwnienia savowania graczy irytują (vide. szukanie maszyn do pisania i atramentu z Resident Evil). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 Zapomniałeś dodać w dzisiejszych czasach, w tamtych było to bardzo ciekawe utrudnienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DerryFH Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 CytatTrening był fajny, lubiłem sobie przelatywać przez obręcze z coraz większą prędkością Ekhmm.. to można z mniejszą ? Serio mówię u mnie A / Z działają tylko na 100% / 0% nie mam stanów pośrednich.. Poza tym mam problem z dźwiękiem.. a mianowicie słyszę tylko podkład muzyczny i fx a nie ma mowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azakal Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 CytatEkhmm.. to można z mniejszą ? Serio mówię u mnie A / Z działają tylko na 100% / 0% nie mam stanów pośrednich.. Oczywiście, że są. Wystarczy ustawić za pomocą A i/lub Z maksymalną prędkość z jaką statek ma lecieć (czerwona kreska na wskaźniku prędkości). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DerryFH Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 CytatCytatEkhmm.. to można z mniejszą ? Serio mówię u mnie A / Z działają tylko na 100% / 0% nie mam stanów pośrednich.. Oczywiście, że są. Wystarczy ustawić za pomocą A i/lub Z maksymalną prędkość z jaką statek ma lecieć (czerwona kreska na wskaźniku prędkości).heh no to coś u mnie jest nie tak.... faktycznie da się sterować prędkością, ale muszę kilkanaście razy dawać A/Z aby trafić w powiedzmy połowę prędkości. Zwykłe naciśnięcie A - od razu daje mi całą naprzód.A wiecie co może być z tą mową ?XBTF w wersji 1.8, czy też spatchowane do 1.9b a nawet później do 1.96 nadal nie ma głosów.moja konfiguracja sprzętowa:ASUS F3Jp / Core 2 Duo 1,83 GHz / 2 GB RAM / ATI Mobility Radeon X1700 / Realtek HD Audio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BQB Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 A nie masz może podłożonej pod A również maksymalnego przyśpieszenia a pod Z zatrzymania? Może klawiszologię przywróć do ustawień fabrycznych. Albo może masz jakiś program zewnętrzny, który jakoś Ci mapuje klawisze, albo może do joysticka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centaur041 Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 He he.. Święta racja . Sławna "polisa ratunkowa" 10. 000, albo coś pomieszałem.To było tak dawno.Pamiętam jak wysadziłem w kosmos moją pierwszą stację Handlową u Argonów.;DFaktycznie, była także możliwość wykupienia polisy na niektórych sektorach-stacjach ras.Nie tylko więc u Gonnerów.Ale nadal mam Golda.Choć zaczynałem kiedyś od dema z gazety.To był wtedy wypasik.Jak się markowało przeloty po próbnych Gatach. ;DPozdrawiam. Ps.Mam pytane do 'starych" wyżeraczy. ;DKto wie co się dzieje z naszym starym przyjacielem ze starego forum X Gamerkiem77 ?(zdrobniale oczywiście.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorkvild Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 CytatKto wie co się dzieje z naszym starym przyjacielem ze starego forum X Gamerkiem77 ?(zdrobniale oczywiście.)Jakims dzwinym zarzadzeniem odzyskal status moderatora na polskim forum ego, pomimo tego juz od lat nie uczestniczy w community. Wiecej poczytaj sobie tu http://forum.xudb.pl/viewforum.php?f=17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centaur041 Posted November 19, 2009 Share Posted November 19, 2009 To czyżby Cristian stał się "kaloszem" jako moder polsko/niemieckiego forum na X Universe w Egosofcie?To zaprawdę smutna wiadomość.No, ale czego po nim można się spodziewać.Folksów nie brakuje. ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centaur045 Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Witam starych pilotòw. Do tej pory posiadam jeszcze X-Golda wersję angielską. Ale tylko kopię zapasową, bo oryginał dawno sprzedałem. Czasami myślę czy to jeszcze ruszy na moim Pakard belu 64 bitowym. Jak dotychczas sobie leży płytka.. Ale savy nadal do XBTFa posiadam, w ròżnych etapach akcji. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 W dniu 29.11.2013 o 11:54, Centaur045 napisał:Witam starych pilotòw. Do tej pory posiadam jeszcze X-Golda wersję angielską. Ale tylko kopię zapasową, bo oryginał dawno sprzedałem.Jeśli oryginał sprzedałeś, nie masz prawa mieć kopii zapasowej. To piractwo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centaur045 Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Niby tak Yacek. Tyle że w tamtych czasach miałem zawsze oryginały, a inni szaleli na piratach. To była moja płytka, na wypadek uszkodzenia się oryginału. Teraz jest porysowana. I tak naprawdę nie wiem czy cokolwiek prawidłowo odczyta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 No i co z tego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centaur045 Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 No i nic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Wzruszyła mnie twoja historia.Jakbyś sprzedał samochód, to też zostawiłbyś sobie zapasowe kluczyki (porysowane) na pamiątkę, by móc z sentymentu pojeździć jeszcze kiedyś starym autem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centaur045 Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Dobra daruje sobie już tą aluzję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Centaur045 Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Ale fakt faktem. Po zezłomowaniu mojego samochodu pozostały mi zapasowe kluczyki oraz pestki alarmowe ròwnież. Szkoda wywalić, no ale przecież normy porąbanej UE, i tego całego chorego systemu, ktòry nami rządzi, na to nie pozwalają. Heh. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts