WoyTass Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Piszą inni, więc i ja też. Total War to jedna z najlepszych gier a w zasadzie serii gier (Shogun, Medieval I i II, Rome + dodatki do każdej z nich) strategicznych. A do tego jeszcze cała masa modów …Dla lubiącego sobie „podowodzić” pozycja obowiązkowa. A na początek przyszłego roku zapowiadana jest kolejna odsłona – Empire TW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Od dzisiaj Empire TW jest już w sprzedaży. Po raz pierwszy w historii serii można rozgrywać bitwy morskie i po raz pierwszy można wystartować grając Polską (a dokładnie Rzeczpospolitą Obojga Narodów czyli Polską i Litwą). Nie wiem jak Wy ale ja zabieram się za naprawianie historii… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Tez jestem fanem serii. Najwiecej czasu spedzialem nad Medieval:Total War + Viking Invasion. Co tu duzo gadac, to klasyka gatunku, jedna z najlepszych gier strategicznych jakie sa dostepne. Premiera zdaje sie byc dzis, a ja juz od wczoraj w Media i Empiku za tym chodzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanss Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 A mnie jakoś nie chwyciło...wolałem AoE i AoE 2...trzeciej części jakoś nie mogę zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Seria świetna. Wprawdzie grałem tylko w Medieval (ten pierwszy) i w Rome (bez dodatków z modem Total Conversion) ale mam ciepłe wspomnienia. Chyba żadna inna gra nie łączy tak pięknie strategii z taktyką.Cytat(...) Po raz pierwszy w historii serii (...) można wystartować grając Polską (...)Wydaje mi się, że w pierwszym Medievalu można było grać Królestwem Polskim (z czasów Kazimierza Wielkiego czy nawet Władysława Łokietka).P.S. Ech. Czy kiedyś powstanie strategia SF (tpu 4X) z tak genialnie oddaną walką taktyczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 CytatWydaje mi się, że w pierwszym Medievalu można było grać Królestwem Polskim (z czasów Kazimierza Wielkiego czy nawet Władysława Łokietka).Można było, pod warunkiem, ze się ją najpierw zniszczyło. Odblokowywało to możliwość grania Polską. W Med. II jest zresztą to samo. Natomiast w Empire Polska już na starcie jest nacją grywaną. A teraz trochę dziegciu. Jeśli ktoś nie ma dostępu do sieci albo nie chce mieć nic do czynienia ze „wspaniałym” Steamem, to niech lepiej sobie tą grę daruje. W pierwszym przypadku gra się w ogóle nie zainstaluje(!) a w drugim można się nabawić daleko posuniętej nerwicy… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Co wy opowiadacie ? Przeciez w Medival TW mozna bylo grac wiekszoscia nacji dostepnych w grze, poza parowa wyjatkami jak Stolica Apostolska i Horda. W MTW Polske mozna wybrac juz na starcie. W MTW2 nie bylo mozliwosci grania Polska na starcie, nalezalo to odblokowac.Ze niby kupujac wersje pudelkowa musze miec jeszcze do czynienia ze Steamem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Kłócił się na pewno nie będę, tym bardziej, że w jedynkę grałem dosyć dawno .A co do ETW – niestety tak . Zresztą zajrzyj sobie choćby na forum CDP:http://forum.gram.pl/forum_post.asp?tid=26964&tpage=18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 CytatKłócił się na pewno nie będę, tym bardziej, że w jedynkę grałem dosyć dawno Teraz sobie przypominam, że moją pierwszą grę rozpocząłem Polską więc na pewno nie trzeba było nic odblokowywać.Na Empire będę chyba musiał trochę poczekać bo mam za słaby sprzęt (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 6 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 CytatP.S. Ech. Czy kiedyś powstanie strategia SF (tpu 4X) z tak genialnie oddaną walką taktyczną?Namiastkę TW można było spotkać w grze Imperium Galactica II. Niestety tylko namiastkę… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 CytatCytatP.S. Ech. Czy kiedyś powstanie strategia SF (tpu 4X) z tak genialnie oddaną walką taktyczną?Namiastkę TW można było spotkać w grze Imperium Galactica II. Niestety tylko namiastkę…Ciężko oczekiwać czegoś więcej, chyba że ktoś chciałby zarządzanie z IG2, i walkę z H2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrihedd Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Jest parę fajnych gier, z których można by wziąć stronę strategiczną (np. Space Empires - chociaż ta gra jest może nieco zbyt skomplikowana, żeby zyskać szerokie grono zwolenników) i chyba tylko jedna, z której można wziąć epickie bitwy - właśnie H2 (dodać tylko prawdziwie trójwymiarowe pole bitwy i jazda ] ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Jeśli ktoś lubi Tolkiena i TW to to: http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=654 jest dla niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BAAL-Melkart Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Jeżeli ktoś lubi większe wyzwania oraz oczekuje bardziej realistycznej (na ile to możliwe w przypadku gry) rozgrywki w przypadku Rome TW to radzę zainteresować się modem Europa BarbarorumPonadto fanów serii zapraszam na http://forum.totalwar.org.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi