Yacek Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Skrypt Marine Repairs uczy Marines nowych zajęć. Teraz wynajęci Marines już nie będą się obijać bez celu po statku, jak sam autor skryptu pisze:Jeśli jesteś znudzony dostarczaniem rozrywki dla Swoich nudzących się Marines, wykop ich ze statku i zatrudnij na nim Marine Repairs. Skrypt instruuje Marines jak robić naprawy kadłuba statku, jeśli jest uszkodzony. Również, jeśli są tarcze statku spadną w dół, istnieje niewielka szansa, że będą oni w stanie częściowo je przywrócić. Marines będą również dokonywać wszelkich napraw uszkodzonych statków, które będą zadokowane do statku, na którym będą oni zamustrowani. Wreszcie, Marines będą mogli przeprowadzać naprawy uszkodzonych stacji kosmicznych, jeśli zadokujesz do niech statkiem. A jeśli nie ma nic do naprawy, Twoi Marines wyjmą mopy i wiadra i wyczyszczą wnętrze twojego statku dla Ciebie!Nie ma nic do konfigurowania, nie potrzeba naciskać żadnych klawiszy aktywacji. Wystarczy zainstalować skrypt, wygodnie rozsiąść i zrelaksować! Twoi Marines zrobią wszystko!(ciekawe czy chociaż jajecznicę potrafią usmażyć, abym miał co jeść podczas grania?)Spolszczenia skryptu szukaj tutaj: X3TC - spolszczenia do skryptów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mani Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 I ciekawe, jak się zmieszczą do np takiej Strzały... albo Odkrywcy... Tam nawet nie ma miejsca na kije golfowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Marines można brać na pokład od statków klasy M6 wzwyż. Mniejsze statki możesz naprawić sobie sam, wystarczy że wysiądziesz z niego, weźmiesz na cel i zaczniesz strzelać. Będziesz strzelał właśnie z Lasera Naprawczego, który jest na wyposażeniu pilota od początku gry, bez żadnych skryptów. Jednak ten sposób naprawy nie ma sensu przy dużych statkach, jest wtedy zbyt czasochłonny, a jak wiadomo w skafandrze nie ma SETA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 3 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 I mam odpowiedź na pytanie czy trzeba samemu, czy można komuś zlecić naprawę statku… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Detheroc Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Problem polega na tym że zciągnołem od was i z mamuta(ponieważ nie działał) marine repairs wklejam do folderu script i nie działa a inne skrypty działają z tym że pojawiły mi się w konsoli poleceń w specjalnych 2 wiersze z numerkani 5 i 6 5-ReadText2010-5306-ReadText2010-531Prośił bym o pomoc ponieważ mi na tym skrypcie działającym bardzo zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 a spolszczenie *.xml to gdzie wrzucasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Detheroc Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 no właśnie spolszczenia skryptu nie wrzucałem a x3 TC mam oryginał PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Czytaj FAQ!!READ TEXTY I SPOLSZCZENIAFAQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Posty przeniesione do odpowiedniego tematu.To że masz oryginał TC w wersji PL nic nie znaczy dla skryptu, który posiada własny plik tekstowy. Ten plik też musi mieć spolszczenie, czyli plik w polskiej wersji i z polskim tekstem. Dlatego tłumaczone są skrypty i mody, a raczej ich pliki tekstowe, z rozkazami, opisami itp.Poczytaj jak pisał LeWaR FAQ, na temat readtextów. Dograj spolszczenie do skryptu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marine Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 prosze o działający link do -Marine Repairs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Panie i panowie, linki faktycznie nie działają.http://code.google.com/p/x3tcscripts/downloads/detail?name=MarineRepairs-V1.02-03.03.2009.spk - link był w na 10 stronie tematu o skrypcie na forum ego.P.S Mamy tu temat o tym skrypcie, chyba tam należy pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 1. Proszę pisać w odpowiednich tematach. Jeśli temat o skrypcie istnieje na forum (opcja szukaj lub szukamy w temacie o spolszczeniach skryptów), to piszemy w temacie skryptu, a nie zakładamy kolejnego tematu o tym samym.2. Jest przyklejony temat: http://xudb.pl/topic/2203-baza-skryptow-i-modow-dla-gier-serii-x/ w nim jest link do sporej bazy ze skryptami i modami. Jest tam też ten skrypt, można więc pobrać go stamtąd.Proszę wykazać większą własną aktywność, a nie tylko pisać "dajcie linka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 W dniu 2.11.2008 o 17:20, Mani napisał:I ciekawe, jak się zmieszczą do np takiej Strzały... albo Odkrywcy... Tam nawet nie ma miejsca na kije golfowe...Jak nie ma, wywalić osłonę i tam wepchnąć, lub na zaczepie uzbrojenia zamocować......A tak przy okazji, bo nie ma o tym skrypcie w X3AP: Mi on działa, lecz jak ja mam 40 marines wepchnąć do M6?!A do X3TC: ten sam problem co kilka postów wstecz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 W dniu 4.06.2012 o 11:04, arw1 napisał:W dniu 2.11.2008 o 17:20, Mani napisał:I ciekawe, jak się zmieszczą do np takiej Strzały... albo Odkrywcy... Tam nawet nie ma miejsca na kije golfowe...Jak nie ma, wywalić osłonę i tam wepchnąć, lub na zaczepie uzbrojenia zamocować......Odpowiedź: http://xudb.pl/topic/365-skrypt-marine-repairs/page__view__findpost__p__4652Coś jeszcze wyjaśnić?W dniu 4.06.2012 o 11:04, arw1 napisał:A tak przy okazji, bo nie ma o tym skrypcie w X3AP: Mi on działa, lecz jak ja mam 40 marines wepchnąć do M6?!A dlaczego chcesz 40 tam upychać? W dniu 4.06.2012 o 11:04, arw1 napisał:A do X3TC: ten sam problem co kilka postów wstecz...Znaczy jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 1. dzięks2. Lubie walić salwą marines [40] na capy....3. Readtexty.... Mam ang. versję gry teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 W dniu 5.06.2012 o 11:21, arw1 napisał:3. Readtexty.... Mam ang. versję gry teraz.Pewnie spolszczenie jest do starszej wersji. Nie wiem, dawno już nie używam tego skryptu, wolę SLAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Czy skrypt ten działa poprawnie z X3 Albion ? Mimo, że mam marines w okrętach to nie mam żadnej naprawy. Na X3 TC działało bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 A zainstalowałeś poprawnie dla AP, czyli w katalogu addon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Zrobiłem reinstall gry, wrzuciłem od nowa skrypty i mody i wszystko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortis Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 A mi właśnie nie chce. Miałem kiedyś starą wersję Marine Repairs (ta z pierwszej strony linku z tego forum) i działało, teraz ten link juz wygasl i pojawilo sie cos nowego (link jest na tej stronie 10) i to dranstwo nijak nie chce dzialac. Wszystko przenioslem, podmienilem t, magiczne imie jest, pojawia sie w opcjach AI jako Yes... ale marines w moim Magnetarze nie chca naprawiac zadokowanych do niego statkow. Spotkal sie ktos z czyms takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 1. Jesteś pewny, że poprawnie zainstalowałeś?2. Masz nowszą wersję skryptu, pisaną dla AP: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=324152Czy tak trudno samemu poszukać rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortis Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 1. Jestem pewny, ze wszystko zrobilem poprawnie, bo robilem to dwa razy. T do T, scripts do scripts.2. W zakladce compatibility jest napisane, ze works for TC and AP.Doceniam chęć pomocy, zeby nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Oczywiście w katalogu addon?W jakiej zakładce, który skrypt? Sprawdzałeś nowszą wersję skryptu? Ja bym powiedział, że ten nowszy powinien lepiej zadziałać na AP. Ale i tak w sumie polecałbym SLAM. Każdy kolejny marines na statku to dodatkowe obciążenie na kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortis Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Aj, no to wyszlo lekkie nieporozumienie. Posiadam TC, a nie AP SLAM, SLAM... za slam sie placi, a ja moje zdobyte stateczki chce z zyskiem sprzedac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Sorry, fakt, nie wiem czemu ten AP mi się wtrącił. Ale jeśli nie działa jeden skrypt, to może spróbuje nowszej wersji. Chyba jakiś powód był, że ktoś napisał nową wersje skryptu. Jeden z patchy wprowadzał spore zmiany w SE, które wymuszały pisanie nowych wersji skryptów. Starsza wersja Marines Repair pochodzi chyba jeszcze sprzed tego patcha. Innej rady nie mogę ci dać, bardzo dawno nie używamy tego skryptu, wolę SLAM. Właśnie dla tego, że naprawy kosztują. Ale zapewniam cię, że kasa leci ze sprzedaży nastawionych statków, mimo kosztów ich naprawiania. Ja nawet konfigurowałem tak skrypt, aby zwiększać koszty, bo za szybko kasa leciała. Naprawianie statków za free za bardzo zalatuje mi cheatem. Ale byli i tacy co SLAM uważali za czeat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi