Jump to content

XTM 0.7.5 już jest.

Yacek
 Share

Recommended Posts

Z tego co pamiętam to tłumaczenia nie było, przynajmniej jakiś miesiąc temu, gdy ja ściągałem i instalowałem moda w tej wersji. Wszystko co "nowe" było po angielsku ale przynajmniej bez readtextów.

Proponowałbym reinstalację krok po kroku, zaczynając od patcha i bp do gry. Dalej xtm i dopiero później pozostałe skrypty/mody, uważając przy tym żeby pliki cat/dat się na siebie nie nadpisywały.

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Instalacja samego patch 075 na instalce 073 czasami może prowadzić do takich efektów jakie masz. Dlatego najlepsza jest pełna reinstalacja gry i zainstalowanie XTM 075 z opcji full.

Opis pełnej reinstalacji gry masz : http://xudb.pl/topic/272-re-xtm-0-7-4-ju-jest/page__pid__3473__st__10#entry3473

zamień tylko numer wersji XTM z 074 na 075. (w opisie oczywiście).

Ogólnie mam problem z instalacją XTM075, wrzucam go do folderu z grą (po zaaplikowaniu patchu 2.5), i w grze (nowe rozpoczęcie) oprócz tego, że pojawia się już wczesniej przytoczony komunikat o błędzie, następnie komunikat, że gra nie może uruchomić pliku jobs, rozpoczęcia kilka działa, ale w kilku start jest identyczny jak w <własna gra> <wszechświat x> (ale może tak ma to wyglądać, a start <wszechświat x> działa kilka sekund i wyrzuca z gry do windy (w innych czegoś takiego nie ma).

Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? (przed reinstalacją systemu bez problemu działał mi XTM 0.74, więc instalować (chyba) potrafię, grę i moda reinstalowałem już 3x)

Dobra działa, jeszcze raz zreinstalowałem i zaczęło działać.

EDIT: Ogólnie okazało się, że miałem walnięty ram i z tego powodu były te problemy.

• 2 months later...
  • 9 months later...

To znowu ja wasz ulubiony natręt. tym razem mam problem z dodaniem ziemian mianowicie nie mam tej opcji w ustawieniach sztucznej inteligencji (XTM jest zainstalowany raczej poprawnie, nie miałem żadnych komunikatów o błędach czy cuś takiego) nie mam pojęcia co może być tego powodem ale chciałbym wylecieć z ziemskich sektorów...

Wiec tak. XTM jest sprawny i żadnych błędów nie wykryto. Teraz co do scenariuszy początkowych, start z jakiegokolwiek scenariusza nie XTM- ziemianie uruchamiają się. Start z XTM bad luck -ziemianie dostępni. Start z Flight lider ziemian nie da się dodać, a na tym scenariuszu mi właśnie zależy...

Przyłożyć czymś ciężkim. Encyklopedią na przykład, bo nie używana odkąd net jest 😁

A tak poważnie, to XTM-em ma ciut większe wymagania niż gołe X3R, zobacz do tematów o poprawie wydajności gry, poczytaj porady, zastosuj, może coś pomoże.

Przede wszystkim, poszukaj skryptów usuwających statki cywilne i kamienie z sektorów, to na 100% pomaga.