pawel76 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Ostatnio udało mi się przejąc korwetę Krzaków....Niby nic a naprawdę cieszy...Naprawiłem, dołożyłem osłonę z 2 lxów i wypuściłem na łowy w sektorach pirackich...I muszę powiedzieć ,że wymiata aż miło I mam pytanie ,jak sie sprawdzają okręty liniowe krzaków bo nauczony bardzo przykrym doświadczeniem omijam je z bardzo daleka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Korweta to trochę mało, ale Fregata lub niszczyciel, szczególnie ten T2 to wymiata. Ja jak czyściłem sektory Xenków 347 i 547 to do patrolowania tego drugiego puszczałem kilka T2 i miałem spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Bardzo dobry statek do walki. Siedzac w nim przetopilem na zlom dwa paranidianskie Deimosy. Ostatecznie sprzedalem za dobra cene bo, jakos nie podchodza mi egzotyczne ptaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZERO Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Ja sprzedaję wszystko poniżej T2. A co do niego (z kyonami gamma w wieżyczkach), to jak Yacek napisał - jedno z lepszych cudeniek w tej grze. Był to statek, którym zdobyłem swojego pierwszego Mantisa w poprzedniej wersji gry:)Generalnie napisał bym tak:- Korweta i Fregata - dobra na żyletki z uwagi na cenę, ale maksymalnie wyposażone mogą się przydać w grupie lub w mało wojowniczych sektorach;- Lotniskowiec i Niszczyciel - są dość tanie w sprzedaży, więc jak ktoś ma dla nich jakąś służbę wartowniczą - polecam;- Niszczyciel T2 - zbyt dobra rzecz by sprzedawać, polecam wyposażyć i oddelegować do służby. Z tym, że teraz wszystkie te statki (Fregata, Korweta, Lotniskowiec, Niszczyciel i Niszczyciel T2) zyskały możliwość skoku punkt do punktu w sektorze. W niektórych sytuacjach jest to atut nie do przecenienia. Poza tym kyony to chyba najlepsza broń jeśli chodzi o zmuszanie załogi wrogiej jednostki do opuszczenia statku. Tylko ten wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel76 Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 W uzupełnieniu dodam ,żeprzednia bateria 10 kyjonów beta naprawdę wymiata a wieżyczki z 4 kyjonami beta powala zasięgiem i skutecznością przeciwko mniejszym statkom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi