HYZIO Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Witam i zacznę od tego, że z pomocą narzędzia "X3 Editor 2" udało mi się wejść do katalogu strukturalnego 01.cat gdzie jak się pewnie domyślacie leży katalog t a w środku plik z tekstem . Problem polega na tym żę kiedy próbuje zamienić tekst en na pl to w miejscu polski znaków typu: ą ż ł itd pojawiają się ? . Dlatego postanowiłem wyodrębnić całą strukturę cat do zwykłego folderu a by mieć swobodny dostęp do tekstów. Może ktoś zna sposób co dodać albo podmienić w grze, aby polskie znaki był normalnie wyświetlane. Kiedy podmieniałem tekst w X3 FL bezpośrednio w cat to polskie znak normalnie w grze mi pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Możliwe jest że gra jest na tyle archaiczna że nie ma polskich znaków w fontach. Możliwe że trzeba zrobić transplantację fontów z X2 które chyba używało tych samych. A może X-tension już obsługiwało polskie znaki? Ono jest bliże XBTF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HYZIO Opublikowano 29 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 X tension też ma tylko wersję niemiecką i angielską przy instalacji co znaczy, że chyba korzysta z tych samych rozwiązań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi