Riess Opublikowano 12 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Witajcie! Mechanizm forum XUDB został zaktualizowany do najnowszej dostępnej wersji. Niestety producent aplikacji nie dostarcza narzędzia do aktualizacji więc musiałem napisać własne. Dlatego też podjąłem decyzję aby przenieść tylko wybrane dane: konta użytkowników (bez podpisów i teł profilów) działy forum tematy, posty i załączniki ankiety Podczas migracji konta użytkowników z których nie napisano żadnych postów zostały pominięte. Hasła z poprzedniego forum zostały również zaimportowane i powinny działać (moje działa). Jeśli nie możesz się zalogować proszę o e-mail na rafio.xudb@gmail.com lub na Discordzie. Dodatkowo forum działa teraz pod HTTPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 12 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Pierwszy problem migracji: emoji poleciały. Pewnie przez brak utf8mb4 przy dumpie bazy danych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glouver Opublikowano 13 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Siemka.... Reanimujemy projekt czy to czysta kosmetyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 13 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 To pierwsze, ale plan docelowo to i tak XuDB na autorskim rozwiązaniu. Tylko to będzie gotowe za kilka lat więc nie ma co czekać… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 13 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Kolejna rzecz do zrobienia: przetłumaczyć rangi i achievmenty na forum na Polski. Jak skończę pracę to wrzucę tutaj angielskie nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 15 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 Kolejny update bazy danych: zmieniłem algorytm wiązania postów z załącznikami bo posty z czasów phpBB3 miały złe załączniki. Teraz wygląda na to że jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi