Jump to content

Everspace

Sorkvild
 Share

Recommended Posts

Generalnie to gra akcji osadzona w kosmosie. Sporo walki, ponoć niezła eksploracja, zbieractwo oraz crafting. Z tego co czytałem to mnogość i typy broni i rakiet przypominają pod pewnym wzgledem naszego X'a, ale nie tylko. Te kokpity, smugi ciągnące sie za statkami, tryby celowania oraz bramy skokowe i sektory przypominające pewne lokacje w Rebirthu czy modzie XRM. Ktoś ma? Grał? Słyszał?

http://store.steampowered.com/app/396750/

No właśnie wygląda ładnie, ale...

Z tego co o tym poczytałem to taki rogue. Im dalej tym ciężej, a różnorodność przeciwników i sprzętu jeszcze nie powala. Po śmierci traci się wszystko po za jakąś tam walutą na permamentne perki.

W sumie to w X-ach po śmierci też jest game over, ale nie kasują ci save a i możliwości jest nieskończenie więcej 😛 Z X-R zgadza się nawet to, że ma się jeden statek, który się wyposaża "dowolnie" 😁

Może taniej, może jak będzie bardziej rozbudowane.

W dniu 22.01.2017 o 12:05, Peroox napisał:

.

Z tego co o tym poczytałem to taki rogue. Im dalej tym ciężej, a różnorodność przeciwników i sprzętu jeszcze nie powala. Po śmierci traci się wszystko po za jakąś tam walutą na permamentne perki.

Dokładnie. To 3D roguelike w kosmosie. Zerkałem na rozgrywkę na streamach i wszystko fajnie, tylko trzeba lubić ten typ gry 😉 Od strony technicznej ogólnie ludziom działało w miarę stabilnie, ale zdarzały się crashe.

• 3 months later...
Guest gamelords391

Ciekawi mnie jakie wymagania ma ta giera, bo zainstalowałem i niestety dosyć często mam przycinki/crashe ;/

• 4 months later...
Guest Strike2017

Masz tutaj wymagania do tej gierki:

Minimalne wymagania:

System operacyjny: Windows 7

Procesor: Intel CPU Core i3

Pamięć: 4 GB

Karta Graficzna: Nvidia GTX 480 / AMD Radeon HD 5870

Dysk Twardy: 8 GB

Wymagania zalecane:

System operacyjny: Windows 8.1

Procesor: Intel CPU Core i7