HYZIO Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Jak wspomniałem w innym temacie przy okazji powrotu od gry w X3 Reunion zauważyłem dwie nie przyjemne rzeczy jedna rzuciła mi się w oko druga zaś w ucho. O tej pierwszej już pisałem to utrata filmików uzyskanych w trakcie fabuły. Tu chce powiedzieć o tej drugiej rzeczy czyli o szumie w Menu i grze który towarzyszy dźwiękom. Problem ten wystąpił u mnie wcześniej kiedy próbowałem uruchamiać X3AP_n.exe ( czyli wersje Albion Prelude no_steam ) w katalogu gry wersji steam . Co rozwiązałem poprzez skopiowanie plików AP do TC wersji nie steam i zmieniając nazwę z X3AP_n na X3AP w katalogu TC nie stima . Z ciekawość zmieniłem na chwilkę nazwę X3.exe na X3TC i szumu nie było ale to nie może być rozwiązaniem to środek doraźny. Chwile potem uruchomiłem X2 The Threat i miałem ten sam problem .Nawet reinstalacja gry nic nie dawała. Więc zerkałem na forum egosoft. w celu poszukania podpowiedzi i znalazłem . Autor podpowiedzi stwierdził że problem leży w jednym z Formatów w Kodeku LAV Audio cyt ..."któryś z tych z przedziału od DCA do PCM odpowiada za szum"ale nie wiedział który . Rozpocząłem więc systematyczne wyłącznie pojedynczo każdego z zaznaczonych formatów ale to nie przyniosło efektu zrobiłem więc to co autor odznaczyłem wszystko i szum zniknął ale to jeszcze nie koniec postanowiłem zidentyfikować winowajce odpowiadającego za szum zaznaczając więc po kolej z powrotem formaty jeden za drugim , kiedy doszedłem do formatu MP2 i MP3 okazało się ze to one powodują szum w grze zaznaczenie któregoś z nich powoduje ze gra szumi . Oby dwa muszą być odznaczone . Zarówno X3 jak i X2 przestały szumieć W obrazkowym załącznik widać jak mam zaznaczone formaty w kodeku. Mam nadzieje że to rozwiązanie się komuś przyda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts