Yacek Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Jest już dostępna nowa wersja XTM-a 0.7.4 link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Widze piekne wiadomosci juz z samego rana. No nic, trzeba sciagac i rozpoczynac nowa gre Najbardziej ciesze sie z listy zmian i poprawek. Rzuccie tylko okiem na ta liste!http://www.thexuniverse.com/forum/showt ... hp?t=12885Same "ochy" i "achy"! Poprawili chyba wszystkie bugi. Cieszy mnie ze terranie nie sa wrogo nastawieni i mozna zapomniec o dewastacji sektorow przez ich statek. Doszlo tez wile njowych misji BBS! OK, zabieram sie za instalke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Zaraz, zaraz, bo się już zacząłem ślinić na samą myśl. Ale te 90 sektorów, 95 nowych statków, nowe uzbrojenie i osłony to już były! To co tak naprawdę nowego wprowadza 7.4? I jeszcze jedna rzecz. Core 7.0 ważył ponad 900 MB a 7.4 tylko 260. A sądząc z instrukcji to tylko 7.4 trzeba zainstalować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Jest tylko jeden nowy statek - Khaak M3+ Intruder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Chyba w pośpiechu nie to co trzeba przeczytałem... Ciekawe tylko, co w praktyce oznacza „New XTM plot mission” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Szybka instrukcja dla nie-angielskich użytkowników. 1. Zainstaluj X3: Reunion2. Uaktualnij grę do najnowszej wersji ---> link3. (Nieobowiązkowe) Zainstaluj najnowszy bonus pack ---> link4. Uruchom plik instalacyjny 'XTM 0.7.4 Full.exe' 5. Zainstaluj mod do katalogu z X3: Reunion.6. Graj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Jeśli już ktoś ma XTM w wersji 0.7.3 to wystarczy pobrać patch 0.7.4 (6mb) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 CytatZaraz, zaraz, bo się już zacząłem ślinić na samą myśl. Ale te 90 sektorów, 95 nowych statków, nowe uzbrojenie i osłony to już były! To co tak naprawdę nowego wprowadza 7.4? I jeszcze jedna rzecz. Core 7.0 ważył ponad 900 MB a 7.4 tylko 260. A sądząc z instrukcji to tylko 7.4 trzeba zainstalować...260 bo spakowany, po wypakowaniu nadal masz 10.dat 900MBTymczasowa instrukcja wersji polskiej:Po instalacji moda należy pliki 447212.xml, 447213.xml. 447214.xml, 447215.xml, 447216.xml, 447217.xml i 447220.xml przekopiować zmieniając im nazwy na 48xxxx.xml.Następnie każdy plik edytujemy zmieniając w nim zapis: <language id="44"> na <language id="48">Dodatkowo w pliku 487213.xml należny zmienić nazwy ras:<t id="101">Argon</t><t id="102">Boron</t><t id="103">Split</t><t id="104">Paranid</t><t id="105">Teladi</t><t id="108">Pirates</t><t id="151">Argon</t><t id="152">Boron</t><t id="153">Split</t><t id="154">Paranid</t><t id="155">Teladi</t><t id="158">Pirates</t>na:<t id="101">Argoni</t><t id="102">Boroni</t><t id="103">Splici</t><t id="104">Paranidanie</t><t id="105">Teladanie</t><t id="108">Piraci</t><t id="151">Argoni</t><t id="152">Boroni</t><t id="153">Splici</t><t id="154">Paranidanie</t><t id="155">Teladanie</t><t id="158">Piraci</t> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Masz rację. Prawie 960 + 18 w dwu plikach dat. Nieźle je udeptali... Ależ dzisiaj będzie wielkie próbowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blantas Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Czy tego patch'a 0.7.4 mozna zainstalowac na juz istniejaca instalacje X3+XTM0.7.3+skrypty i wszystko bedzie smigac, czy trzeba zaczynac gre od poczatku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Sądząc po tym:XTM 0.7.4 patch version installation instructionsThis patch is XTM 0.7.3 save game compatible.Powinno chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Już widać, że trzeba będzie pliki na polskawe zrobić. Zarchiwizować te obecne 48xxxx i przerobić 44->48 nowe pliki. O sejwach pisali, że pójdą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 O tym jak przerobić pliki jest trochę wcześniej, edytowałem swojego posta.Natomiast co do kompatybilności to ja zawsze mam mieszane uczucia i chyba zrobię totalną reinstalkę, przy okazji pozbędę się skryptu Terran Economy, który jest teraz integralną częścią wersji 0.7.4.A zaczynać nową grę, to dla mnie teraz nie pierwszyzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Mam jeszcze pytanie:Czy pliki 447220 i 449004 też trzeba „spolszczyć” czy też niekoniecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 447220.xml można to nowy plik XTM-a, choć dużo w nim nie ma. Plik 489004.xml sam się utworzy po dodaniu skryptów, lub jeśli instalowałeś patcha 0.7.4 na istniejąca grę to powinieneś mieć ten plik. Tam zapisują się instalowane skrypty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Jeszcze nie instalowałem. Ale za 3-4 godzinki... A potem znowu od początku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Coś z tą Ziemska Ekonomią nie do końca jest tak jak przy dodatkowym skrypcie. Nie wiem jak z ziemskimi transportowcami, ale bramy między Merkurym a The Wall nie ma. Zobaczymy jak będzie dalej, może się okazać że skrypt z Ekonomią może być jeszcze potrzebny. Obym się mylił.A co do reinstalki to:1. Odinstalować wszystkie skrypty, dodatkowe statki.2. Odinstalować w panelu sterowania/dodaj usuń programy Bonus Packa i grę X33. Odinstalować Plugin managera.4. Usunąć ręcznie pozostałe pliki i katalogi, zrestartować komputer.5. Zainstalować X36. Zainstalować patcha 2.57. Zainstalować Bonus packa 3.1.078. Zainstalować Plugin Managera9. Zainstalować XTM 0.7.410. Zainstalować dodatkowe skrypty (wg. uznania)11. Rozpocząć nową grę.Chyba nie pominąłem niczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draakul Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Motyla noga a już miałem sobie Płaszczkę kupić xd ! No nic trzeba zaczynać od nowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Przegraj sejwy i graj na nowym xtm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draakul Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 No właśnie a jak coś się zacznie haczyć i pluć ? Dobra przynajmniej tym razem nie sknocę kompleksu GW btw ten nowy khacki statek to co to jest, wiadomo już ? ( o klasę statku pytam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Khackie M3+, piszą ze sejwy kompatybilne, u mnie ruszyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 U mnie też, co nie znaczy że polecam. Ja tam wolałem reinstalke zrobić i zacząć od nowa. Jak dla mnie gra "de novo" to największa frajda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 CytatNo właśnie a jak coś się zacznie haczyć i pluć ? Dobra przynajmniej tym razem nie sknocę kompleksu GW btw ten nowy khacki statek to co to jest, wiadomo już ? ( o klasę statku pytam )To jakby dwie zlepione M3, fajnie wyglada i ma tylna wiezyczke! W ogole staki khaak zostaly na nowo oteksturowane i dodano im brakujace elementy. To ulepszenie pochodzi z mini moda poprawiajacego wyglad khaak (nawet polecalem ten plik gdzies na forum)Poki co jestem w trakcie instalowania wszystkich 50 skryptow, ktorych wczesniej uzywalem. Narazie jedynie obczailem z grubsza co jest grane, ale nowa gre to chyba dopiero jutro zaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 50 skryptów? Respekt, ja mam z 10 i starcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Hehe, byloby wiecej ale musailem sie ograniczyc. Mimo to bardzo polecam skrypty komend z Xai Corp.Moje "dodatki" do XTMhttp://img228.imageshack.us/my.php?image=scrssz9.jpghttp://img301.imageshack.us/my.php?image=scrs2vg1.jpghttp://img81.imageshack.us/my.php?image=scrs3yi3.jpgPs. W nowych opcjach startowych mozna zostac xenonkiem. Wlatuje do ich stacji, a oferatch bbs to przeberac mozna jak na targu Skusilem sie tylko na gonerskie polisy ubezpieczeniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi