gazownik Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Ostatni raz w x3tc grałem z 1,5 roku temu. Coś ostatnio skłoniło mnie by wrócić do nałogu;)I teraz się zastanawiam czy wrócić do zasłużonego tc? Czy do chwalonego ap? A może pora zacząć grać w źle ocenianą najnowszę odsłonę?Czym różni się apod tc?Co poradzicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Od czytania forum. Masz opinie o Rebirth. A różnice miedzy TC i AP są opisane tu: http://xudb.pl/topic/2126-nowe-rozwiazania-w-ap/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gazownik Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 Czytam, ale to suche fakty. Chodzi mi o odczucia. Jaki jest TC to wiem, czy AP jest lepszy? Tylko o to chodzi.Bo jeżeli to są jedyne zmiany to zmodowany TC lepszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 A zmodowany AP jeszcze lepszy. Na przykład jeśli chodzi o XRM to pewne rozwiązania jakie dodaje ten mod dostępne są tylko w AP.Porównywanie typu TC+mody vs czyste AP jest bez sensu. Porównywać można tylko czyste wersje gier.Dochodzi też aspekt techniczny, AP może wykorzystać więcej niż 4GB pamięci, co zdecydowanie wpływa na płynność gry, szczególnie zmodowanej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szynszyl Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Post ocenzurowany na prośbę Yacka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulip Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 O czyliW dniu 20.09.2014 o 21:16, Yacek napisał:A zmodowany AP jeszcze lepszy. Na przykład jeśli chodzi o XRM to pewne rozwiązania jakie dodaje ten mod dostępne są tylko w AP.Porównywanie typu TC+mody vs czyste AP jest bez sensu. Porównywać można tylko czyste wersje gier.Dochodzi też aspekt techniczny, AP może wykorzystać więcej niż 4GB pamięci, co zdecydowanie wpływa na płynność gry, szczególnie zmodowanej.O czyli AP chodzi lepiej niż X3TC, ważna informacja, dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 W dniu 21.09.2014 o 13:48, gulip napisał:O czyliO czyli AP chodzi lepiej niż X3TC, ważna informacja, dziękiJeśli masz system 64bit i więcej niż 4GB pamięci to AP skrzętnie z niej skorzysta co wpłynie poprawnie na płynność gry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulip Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Mam Wina HP 64 bit i 8 gb ramu także AP chyba niedługo zakupię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robin Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Ja właśnie w trakcie powrotu. Znowu się zatopiłem w kosmosie. Noc zarwana, w pracy ledwo żyję, ale kupiłem Tygrysa - mój pierwszy M7. Piękna bestia.Żadna nowa gra nie potrafi mnie wciągnąć na tak długi czas.Ale na temat - gram w X3 Albion Prelude z modem XRM - bardzo polecam - pierwszą poważną (dłuższą) grę zacząłem własnie z tą konfiguracją.Ale - mam problemy ze ściągnięciem skryptów - wydaje się, że strona, na której były przechowywane - padła. A może to chwilowy problem?np.: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=218088 - i tu download nie działaStatystyki broni dla XRM też nie działają: http://www.strikingsoftware.com/xrmstats.html - odnośnik "weapons"Ktoś coś wie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
facemob Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 W dniu 21.09.2014 o 17:49, gulip napisał:Mam Wina HP 64 bit i 8 gb ramu także AP chyba niedługo zakupię Co to jest Win HP? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 To jest Wina HP. Ciekawe jaka będzie za to kara? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Eh... .Windows Home Premium...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted September 29, 2014 Share Posted September 29, 2014 W dniu 28.09.2014 o 21:22, LeWaR napisał:Eh... .Windows Home Premium......Eh... Vista, 7 czy 8? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts