Jump to content

Do czego wracać ?

gazownik
 Share

Recommended Posts

Ostatni raz w x3tc grałem z 1,5 roku temu. Coś ostatnio skłoniło mnie by wrócić do nałogu;)

I teraz się zastanawiam czy wrócić do zasłużonego tc? Czy do chwalonego ap? A może pora zacząć grać w źle ocenianą najnowszę odsłonę?

Czym różni się apod tc?

Co poradzicie?

A zmodowany AP jeszcze lepszy. Na przykład jeśli chodzi o XRM to pewne rozwiązania jakie dodaje ten mod dostępne są tylko w AP.

Porównywanie typu TC+mody vs czyste AP jest bez sensu. Porównywać można tylko czyste wersje gier.

Dochodzi też aspekt techniczny, AP może wykorzystać więcej niż 4GB pamięci, co zdecydowanie wpływa na płynność gry, szczególnie zmodowanej.

O czyli

W dniu 20.09.2014 o 21:16, Yacek napisał:

A zmodowany AP jeszcze lepszy. Na przykład jeśli chodzi o XRM to pewne rozwiązania jakie dodaje ten mod dostępne są tylko w AP.

Porównywanie typu TC+mody vs czyste AP jest bez sensu. Porównywać można tylko czyste wersje gier.

Dochodzi też aspekt techniczny, AP może wykorzystać więcej niż 4GB pamięci, co zdecydowanie wpływa na płynność gry, szczególnie zmodowanej.

O czyli AP chodzi lepiej niż X3TC, ważna informacja, dzięki

Ja właśnie w trakcie powrotu. Znowu się zatopiłem w kosmosie. Noc zarwana, w pracy ledwo żyję, ale kupiłem Tygrysa - mój pierwszy M7. Piękna bestia.

Żadna nowa gra nie potrafi mnie wciągnąć na tak długi czas.

Ale na temat - gram w X3 Albion Prelude z modem XRM - bardzo polecam - pierwszą poważną (dłuższą) grę zacząłem własnie z tą konfiguracją.

Ale - mam problemy ze ściągnięciem skryptów - wydaje się, że strona, na której były przechowywane - padła. A może to chwilowy problem?

np.: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=218088 - i tu download nie działa

Statystyki broni dla XRM też nie działają: http://www.strikingsoftware.com/xrmstats.html - odnośnik "weapons"

Ktoś coś wie?