Kubak19777 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Witam. Mam pewnie problem z Olejnym kompleksem Auto_RA. Chodzi o TS zajmującego się dostawą kryształów. Mimo, że stacja posiada kredyty a transportowiec miejsce w ładowni, bierze on mniej kryształów niż jest w stanie. Efektem jest nadmierne "żółte miganie" kompleksu. Cóż poradzić?Dodam, że chodzi o X3:TCProszę pisać w odpowiednich działach. Posty wydzielone do nowego tematu w dziale TC.Yacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Skąd bierze te kryształy ? Jeśli kupuje to problem w tym, że w magazynach stacji i fabryk je sprzedających kryształów zwykle jest niewiele (i do tego schodzą praktycznie od razu po osiągnięciu średniej ceny), a statek w jednym kursie odwiedza tylko jedną stację.Co temu zaradzić ? Przypisać do stacji więcej szybkich statków o ładowniach na tyle dużych żeby zmieściła się 'normalna' ilość kryształów sprzedawanych przez stacje. Pamiętaj też o napędzie skokowym dla statków.Druga opcja to zainwestować we własne fabryki/kompleksy je produkujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubak19777 Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Kryształy kupuje w pobliskiej wytwórni. Sytuacja była mniej więcej taka : obserwuje jak statek leci, patrze w opis stacji: około 300 kryształów na stanie, czekam na secie, Kajman bierze ok. 100 kryształów, asortyment stacji po transakcji : około 200 kryształów, miejsce w ładowni : ok 2000 jednostek, kredyty na stacji kupującej : ok 250.000. Nie wiem co to może powodować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Używasz jakiegoś skryptu (CLS, CAG) czy standardowej opcji "kupuj po najlepszej cenie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubak19777 Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Standardowe "kupuj po najlepszej cenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Statek oczywiście ładownię rozszerzoną do max. pojemności?Zresztą, ciężko coś doradzić, szklana kula nie działa.Kup kilka innych transportowców i skupuj nimi kryształy. Jak będą lepiej się sprawdzały, to sprzedaj Kajmana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubak19777 Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Problem rozwiązałem instalując skrypt Crystal Free SPP. Na koniec dodam, że transportowiec zdawał się mieć górną granice kryształów w ładowni w okolicy 80 jednostek, ale nie ma to już znaczenia. Ewentualnie jest szansa, że ktoś znajdzie tu odpowiedź na podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Ale to nie jest rozwiązanie problemu, tylko ominięcie go na skróty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Szczerze mówiąc nie spotkałem się nigdy z takim problemem, ale z drugiej strony standardowych poleceń handlowych używam bardzo rzadko. Staram się je jak najszybciej zastąpić CLS/CAG i to mogę polecić każdemu kto chce stworzyć dobrze działający kompleks. Jest trochę zabawy z ustawieniem i szkoleniem pilotów, ale warto się przełamać i wypróbować skrypty z bonus packa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 A ja odwrotnie, nie używam skryptów CLS/CAG tylko standardowe opcje handlowe lub ich rozwinięcie w skrypcie ETCS. Ale również nie spotkałem się nigdy z takim problemem.Raczej wygląda mi to na brak kupionych rozszerzeń ładowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 W dniu 27.02.2014 o 19:18, Yacek napisał:A ja odwrotnie, nie używam skryptów CLS/CAG tylko standardowe opcje handlowe lub ich rozwinięcie w skrypcie ETCS. Ale również nie spotkałem się nigdy z takim problemem.Raczej wygląda mi to na brak kupionych rozszerzeń ładowni.Jak kto lubi Przy pojedynczych stacjach i kompleksach standardowe polecenia spisują się pewnie dobrze, chociaż i od tego są wyjątki jak widać z postu Kubaka. Ja osobiście wolę jak wszystko działa w 100% jak należy bez mojej kontroli, a moje statki nie dublują się w locie do danej stacji by kupić/sprzedać towar, co przy bardziej rozbudowanej sieci fabryk ze skryptami vanilla jest nieuniknione.Kryształy zajmują tyle miejsca, że praktycznie każdy TS może przewozić ponad 500 sztuk. Chyba że ktoś ustawi mu zapas ogniw na np. 100 skoków to wtedy w stockowym caimanie może braknąć miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcim1984 Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Krótkie pytanko jak ustawić w czystym TC by transportowiec zaopatrywał moją fabrykę w ogniwa i tylko ogniwaps stawiam pierwsze kroki w kompleksach, więc proszę o wybaczenie jeśli uznacie yo za pytanie "głupiego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Najprościej polecenia handlowe mk2, ustawić mu fabrykę na bazę, nastepnie polecenia/rozkazy -> handlowe -> "Kup za najlepszą cenę" -> Ogniwa elektryczne. Przelać jakiś hajs fabryce i ustawić limit skoków mniejszy, co by nie fruwały na drugi koniec kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcim1984 Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Dziękuje za pomoc, już wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi