Kubak19777 Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Witam. Mam pewnie problem z Olejnym kompleksem Auto_RA. Chodzi o TS zajmującego się dostawą kryształów. Mimo, że stacja posiada kredyty a transportowiec miejsce w ładowni, bierze on mniej kryształów niż jest w stanie. Efektem jest nadmierne "żółte miganie" kompleksu. Cóż poradzić?Dodam, że chodzi o X3:TCProszę pisać w odpowiednich działach. Posty wydzielone do nowego tematu w dziale TC.Yacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted February 23, 2014 Share Posted February 23, 2014 Skąd bierze te kryształy ? Jeśli kupuje to problem w tym, że w magazynach stacji i fabryk je sprzedających kryształów zwykle jest niewiele (i do tego schodzą praktycznie od razu po osiągnięciu średniej ceny), a statek w jednym kursie odwiedza tylko jedną stację.Co temu zaradzić ? Przypisać do stacji więcej szybkich statków o ładowniach na tyle dużych żeby zmieściła się 'normalna' ilość kryształów sprzedawanych przez stacje. Pamiętaj też o napędzie skokowym dla statków.Druga opcja to zainwestować we własne fabryki/kompleksy je produkujące. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubak19777 Posted February 24, 2014 Author Share Posted February 24, 2014 Kryształy kupuje w pobliskiej wytwórni. Sytuacja była mniej więcej taka : obserwuje jak statek leci, patrze w opis stacji: około 300 kryształów na stanie, czekam na secie, Kajman bierze ok. 100 kryształów, asortyment stacji po transakcji : około 200 kryształów, miejsce w ładowni : ok 2000 jednostek, kredyty na stacji kupującej : ok 250.000. Nie wiem co to może powodować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 24, 2014 Share Posted February 24, 2014 Używasz jakiegoś skryptu (CLS, CAG) czy standardowej opcji "kupuj po najlepszej cenie"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubak19777 Posted February 25, 2014 Author Share Posted February 25, 2014 Standardowe "kupuj po najlepszej cenie" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 25, 2014 Share Posted February 25, 2014 Statek oczywiście ładownię rozszerzoną do max. pojemności?Zresztą, ciężko coś doradzić, szklana kula nie działa.Kup kilka innych transportowców i skupuj nimi kryształy. Jak będą lepiej się sprawdzały, to sprzedaj Kajmana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubak19777 Posted February 26, 2014 Author Share Posted February 26, 2014 Problem rozwiązałem instalując skrypt Crystal Free SPP. Na koniec dodam, że transportowiec zdawał się mieć górną granice kryształów w ładowni w okolicy 80 jednostek, ale nie ma to już znaczenia. Ewentualnie jest szansa, że ktoś znajdzie tu odpowiedź na podobny problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 26, 2014 Share Posted February 26, 2014 Ale to nie jest rozwiązanie problemu, tylko ominięcie go na skróty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Szczerze mówiąc nie spotkałem się nigdy z takim problemem, ale z drugiej strony standardowych poleceń handlowych używam bardzo rzadko. Staram się je jak najszybciej zastąpić CLS/CAG i to mogę polecić każdemu kto chce stworzyć dobrze działający kompleks. Jest trochę zabawy z ustawieniem i szkoleniem pilotów, ale warto się przełamać i wypróbować skrypty z bonus packa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 A ja odwrotnie, nie używam skryptów CLS/CAG tylko standardowe opcje handlowe lub ich rozwinięcie w skrypcie ETCS. Ale również nie spotkałem się nigdy z takim problemem.Raczej wygląda mi to na brak kupionych rozszerzeń ładowni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 W dniu 27.02.2014 o 19:18, Yacek napisał:A ja odwrotnie, nie używam skryptów CLS/CAG tylko standardowe opcje handlowe lub ich rozwinięcie w skrypcie ETCS. Ale również nie spotkałem się nigdy z takim problemem.Raczej wygląda mi to na brak kupionych rozszerzeń ładowni.Jak kto lubi Przy pojedynczych stacjach i kompleksach standardowe polecenia spisują się pewnie dobrze, chociaż i od tego są wyjątki jak widać z postu Kubaka. Ja osobiście wolę jak wszystko działa w 100% jak należy bez mojej kontroli, a moje statki nie dublują się w locie do danej stacji by kupić/sprzedać towar, co przy bardziej rozbudowanej sieci fabryk ze skryptami vanilla jest nieuniknione.Kryształy zajmują tyle miejsca, że praktycznie każdy TS może przewozić ponad 500 sztuk. Chyba że ktoś ustawi mu zapas ogniw na np. 100 skoków to wtedy w stockowym caimanie może braknąć miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcim1984 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Krótkie pytanko jak ustawić w czystym TC by transportowiec zaopatrywał moją fabrykę w ogniwa i tylko ogniwaps stawiam pierwsze kroki w kompleksach, więc proszę o wybaczenie jeśli uznacie yo za pytanie "głupiego" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Najprościej polecenia handlowe mk2, ustawić mu fabrykę na bazę, nastepnie polecenia/rozkazy -> handlowe -> "Kup za najlepszą cenę" -> Ogniwa elektryczne. Przelać jakiś hajs fabryce i ustawić limit skoków mniejszy, co by nie fruwały na drugi koniec kosmosu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcim1984 Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Dziękuje za pomoc, już wszystko gra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts