Jump to content

Seriale i filmy SF

chak510
 Share

Recommended Posts

W dniu 18.01.2014 o 10:04, chak510 napisa艂:

Te偶 jestem fanem Stargate ogl膮da艂e艣 Battlestar Galactica ?

Stargate - 艣wietny serial.

Battlestar Galactica - kt贸ra seria? Stara to jak pisa艂 LeWaR flaki z olejem, nowa seria 艣wietna, najlepszy serial SF.

W dniu 20.01.2014 o 08:52, Kane_Edain napisa艂:

Komplet... Gwiezdne Wojny, Andromeda, Stargate:SG-1 plus Atlantis plus Universe, Farscape, Firefly, Battlestar Galactica oryginalne i nowe, StarTrek chyba wszystkie, 艂膮cznie z serialami 馃槷

Zapomnia艂e艣 o Babilon 5 i Farscape (Ucieczka w kosmos).

W tym drugim serialu historia jest prawie identyczna jak historia Kyle William Brennana z X-贸w.

Oryginalna seria Star Trek jest pod pewnymi wzgl臋dami s艂aba. Kultowa jest USA, ale sta艂a si臋 tam dopiero po jakim艣 czasie.

Trzeba jednak przyzna膰, 偶e jak na lata '60 by艂a pod wieloma wzgl臋dami nowatorska. To tam po raz pierwszy na ekranie w znacz膮cej roli pojawi艂a si臋 czarnosk贸ra aktorka Nichelle Nichols w roli Nyoty Uhury.

Tam te偶 po raz pierwszy pokazano na ekranie poca艂unek mi臋dzy bia艂ym m臋偶czyzn膮, a czarnosk贸r膮 kobiet膮 (Uhur膮).

Lubi臋 Star Trek, wszystkie serie... chocia偶 najbardziej do gustu przypad艂a mi ostatnia seria (Enterprise). Jednak偶e trek jako taki wydaje mi si臋 jednak ciut zbyt cukierkowaty..... dlatego te偶 z seriali SF tak bardzo polubi艂em Babilon 5 i p贸藕niej StarGate. Ehm... Szczeg贸lnie StarGate 馃榿

Szkoda 偶e wszystkie trzy serie sko艅czy艂y si臋 tak jak si臋 sko艅czy艂y :/

Btw: fani SG do艣膰 pr臋偶nie dzia艂ali na forach i w grach role play (tekst贸wkach jak tu http://sgtng.wikia.com/wiki/Stargate_Wiki) - podoba艂o mi si臋 szczeg贸lnie SG: TNG, czyli to co dzia膰 si臋 mog艂o 20-40 lat PO SG-1 i Atlantis (swoj膮 drog膮 chcia艂bym mie膰 takie okr臋ty jak BC-307, BC-308 czy BC-309 w X-ach 馃槷 )

http://static3.wikia.nocookie.net/__cb20110922224627/sgtng/images/thumb/6/6b/309.png/300px-309.png