Jump to content

Osłony statków handlowych

iurabos
 Share

Recommended Posts

Witam,

mam 5 róznych statków handlowych do superfrachtowca włącznie - chcę wyposażyć je jakoś albo automatycznie (niech piloci sami sobie kupią), skopiować osłony i uzbrojenie lub zainstalować osłony ręcznie.

Kazałem im kupić (zdalne najlepsze kupowanie, w zależności od statku od 3-5) osłony 25MJ, wyszło różnie, bo jest ich mało - żaden z nich nie zainstalował osłony którą kupił. Ba, po włączeniu handlowca wszechświatowego próbują je sprzedać (każdy statek ma M3)!

1. Jak mam "zmusić" statki do zainstalowania choćby pojedynczej osłony?

2. Czy obronę przeciwrakietową Moskito trzeba uaktywnić będąc na statku, czy mozna to zrobić zdalnie?

jakby potrzebna była kasa, to nie ma problemu, mam 45M

1. Osłon się nie instaluje. Jeśli osłony są kompatybilne ze statkiem (w info statku pisze jakie i ile osłon może mieć) wystarczy, że będzie je miał ładowni.

2. Można zdalnie. Czy tak trudno wejść w rozkazy innego naszego statku i samemu sprawdzić?

W dniu 9.01.2014 o 19:32, Yacek napisał:

1. Osłon się nie instaluje. Jeśli osłony są kompatybilne ze statkiem (w info statku pisze jakie i ile osłon może mieć) wystarczy, że będzie je miał ładowni.

2. Można zdalnie. Czy tak trudno wejść w rozkazy innego naszego statku i samemu sprawdzić?

1. ok, to juz wiem - tylko po odinstalowaniu jakiejś tam 1MJ nie wskakuje automatycznie z ładowni 25MJ. Po zakupie pasującej osłony 25MJ nic się nie dzieje. Spróbuję ją wyrzucić i zebrać z przestrzeni.

2. Nie trudno, trzeba wiedzieć, że to tam jest 😀. Na moment zadania pytania widziałem o przypisaniu skrótu klawiszowego, teraz wiem już jak uruchomic osłonę.

1. A co ma się dziać? Wybierz statek na cel lub z menu własności. Z menu statku pierwsza opcja "Informacje", sekcja zainstalowane osłony. Są tam podane osłony?

2. Zanim zainstalujesz jakiś skrypt przeczytaj jego opis, gdzie masz podany sposób instalacji, konfiguracji i użycia. Moskito jest opisany tu: http://xudb.pl/topic/1212-skrypt-missile-defense-mosquitoobrona-antyrakietowa-moskito/

PS. tak przy okazji, to byś instrukcję do gry przeczytał 😀