glouver Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 W wynikach wyszukiwania frazy "xudb" i po wybraniu wyniku wyszukiwania w postaci linku do forum najpierw ładuje się strona url4short.info/xyz...... z malware na pokładzie.Wiara w net twierdzi że to wynik ostatnich napięć pomiędzy IPB, a poirytowanych userów tejże platformy która torpeduje każdą lukę i wstawia swój kod.Aktualizacja nie pomaga ponieważ złośliwy kod zagnieżdża się w bazie danych.Zalecenia to z poziomu shell, a najlepiej to zagadać do admina hostingu aby przeczesał całą bazę jakimś programem anty-x jaki stosują w takich przypadkach.NP. tu jedno z rozwiązań:peter.upfold.org.uk/blog/2013/01/15/cleaning-up-the-ip-board-url4short-mess Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xenon.Q Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Dobrze, że już z przyzwyczajenia po otworzeniu przeglądarki wpisuję w pasku xudb.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 Mam dość tego gównianego softu, jutro przemigruję dane na phpBB3 i będziemy na nim siedzieć aż nie skończę własnego forum.Tymczasem przebudowałem templaty co na jakiś czas powinno dać nam spokój.Nope, nie ma migratora z IPB3 na phpBB3, wiec jakoś jutro przeboleje te $25 za dostęp do supernajnowszej wersji aby zupdatować... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
glouver Posted August 23, 2014 Author Share Posted August 23, 2014 Kurde, znowu się nadziałem.Każdy link z gogla kieruje na stronę z wirusem.Problem nie został rozwiązany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Jak się zdenerwuję to zaraz wszystko przerzucę na phpBB3 tak jak było 10 lat temu :| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Zamiast usuwać złośliwy kod, wykomentowałem go. Zobaczymy czy to zadziała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
glouver Posted August 26, 2014 Author Share Posted August 26, 2014 Sprawdziłem linki z gogla.Jak na razie NIE przekierowuje na stronę z wirusem.Czyli coś działa. Bo przedtem wpisałem zapytanie. Widzę link z odpowiedzią na xudb, klikam, a tu nagle oczopląs świecidełek banerów i AV larmo sieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts