bufi Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Mapa: http://i.imgur.com/HqEr5CN.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Świetna mapa.Nowy temat da lepszy dostęp do tej mapy.Dzięki Bufi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heimdall Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Alternatywą jest ta mapahttp://roguey.co.uk/xrebirth/universe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Jezu... To już było widać z poziomu gry, że te sektory i zony są porozmieszczane kompletnie bez ładu i składu, jednak teraz widać jaką straszną biedę i dziwność przygotowało Egosoft. Ja nie wiem gdzie oni tu widzieli tą szeroko zapowiadaną 'przystępność'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacDyller Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Heh chciałem podnieść podobny zarzut ale... Dlaczego od fikcji wymaga się aby była poukładana i logiczna a od rzeczywistości nie?Tak czy siak mapa w 1 poście jest całkiem przejrzysta jak na komplikacje uniwersum (zwłaszcza poplątane autostrady), nadaje się jak najbardziej do druku, (aż szkoda ze nie dotyczy lepszej gry) i chwała jej autorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 @MacDyller - Niekoniecznie musi być poukładana, ale jednak dobrze aby miała jakikolwiek sens. Tutaj tego sensu na dobrą sprawę brakuje, przez co naprawdę ciężko w ogóle odnaleźć się w przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwar Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 W dniu 25.11.2013 o 11:58, Moskit napisał:@MacDyller - Niekoniecznie musi być poukładana, ale jednak dobrze aby miała jakikolwiek sens. Tutaj tego sensu na dobrą sprawę brakuje, przez co naprawdę ciężko w ogóle odnaleźć się w przestrzeni.Niepotrzebnie wyobrażasz sobie poruszanie w grze jako poruszanie w przestrzeni. Podróż miedzy zonami. sektorami i systemami odbywa się w dwóch wymiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacDyller Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 W dniu 25.11.2013 o 13:58, kwar napisał:(...)Podróż miedzy zonami. sektorami i systemami odbywa się w dwóch wymiarach.Hm... Co w zasadzie trzebaby uznać za minus (nieprawdopodobne) no ale ciężko byłoby ogarnąć to inaczej, tutaj już musi jakaś umowność wejść w grę. Inaczej trzebaby sobie kartonowe modele budować chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omicron Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Mapa jest genialna, nie grałem więc nie mogę powiedzieć jak duże są te "sektory" w galaktykach. Rozumiem natomiast idee stworzenia czegoś takiego, mapa jest kompletnie inna niż w X i to jest duży plus. Nie jest prosta w rozumieniu, gdyż wszechświat nie jest prosty i zrozumiały. Ktoś kto choć trochę interesuje się astronomią powinien wiedzieć co mam na myśli. Sektory ze starych X są prostolinijne a tak być nie powinno. Świetnie że z jednej części galaktyki do drugiej możemy lecieć w jedną stronę, kto powiedział że mamy się nie zgubić i łatwo nam będzie wracać? Jeśli by tak było nawiązalibyśmy wtedy do mapy ze starych X i skoków gdzie łatwo mogliśmy wrócić aniżeli nadłożyć wiele KM drogi jak to było np we Freelancer. Te autostrady w jedną stronę jest pomysłem też nie głupim, możemy sobie wyskoczyć w każdym momencie i wrócić. Jeśli ktoś się zagapił i ominął punkt wyskoku z tunelu autostrady to sorry buddy nikt nie mówił że będzie easy.Za mapę i pomysł na nią daję 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 W dniu 23.12.2013 o 13:36, Omicron napisał:Mapa jest genialna, nie grałem więc nie mogę powiedzieć ...Za mapę i pomysł na nią daję 8/10 Zagrasz, to zmienisz zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peroox Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 X Rebirth jest pełen dobrych pomysłów. Ale liczy się ich wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abandon All Hope Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Podaję link do ciekawej mapy.Przypadła mi do gustu ze względu na ładne wykonanie.Pozdrawiam.http://www.seizewell.de/rebirth/map/Map-Rebirth.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi