Yacek Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Przed wydaniem X:Rebirth kilka osób deklarowało chęć współpracy nad tłumaczeniem na j. polski gry.Nie wiem jak teraz wygląda chęć pomocy w tłumaczeniu, ale jeśli ktoś nadal jest chętny to po zapoznaniu się z poniższymi warunkami, zapraszamy do współpracy:Warunki przystąpienia do grona tłumaczy X:Reirth:1. Każdy tłumacz posiada legalną kopię X:Rebirth (można sprawdzić na Steamie)2. Każdy tłumacz uczestniczy w tłumaczeniu od czasu przystąpienia do grupy tłumaczy i rozpoczęcia tłumaczenia, do czasu pełnego zakończenia tłumaczenia. Jeżeli ktoś nie będzie dysponował czasem na tłumaczenie, proszę nie zgłaszać się. Każde opuszczenie grupy tłumaczy, przed zakończeniem prac, bez podania przyczyny będzie karane trzymiesięcznym banem.3. Wszelkie dyskusje na temat tłumaczenia, wymiana danych itp. odbywa się tylko i wyłącznie na sub forum dotyczącym tłumaczenia. Informacje na forum ogólnym dotyczące postępów w tłumaczeniu mogą podawać tylko moderatorzy.4. Żadne pliki w trakcie tłumaczenia nie mogą być nigdzie udostępniane. Również tłumaczenie po jego zakończeniu będzie udostępnione tylko i wyłącznie na Mamut HQ.Jeśli akceptujesz warunki i chcesz przystąpić do grupy tłumaczy, napisz PM do Riessa, otrzymasz dostęp do odpowiedniego sub forum, gdzie po zgłoszeniu chęci do tłumaczenia otrzymasz dalsze instrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BetonowaAnakonda Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Wiadomo mniej więcej ile osób tłumaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<GM> Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Dla stuprocentowej jasności - to oznacza, że XLC nie może zawierać Waszego tłumaczenia, right?Tzn zawsze mogę dać odnośnik itp, ale nie oszukujmy się, jest to utrudnienie.Ale oczywiście szanuję i rozumiem Waszą decyzję w tym temacie. Wasza robota, Wasze zasady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K0cur Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Projekt umarł czy ktoś się nim jeszcze zajmuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glouver Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 W lutym wychodzi nowe dlc i nowa lepsza wersja XR.Jak nie utrudnią to poleci spolszczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elgyd Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Czy naprawdę wykonanie PL do tej gry to taki ogromy problem, że go jeszcze nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrozaksen Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 A ile gier powstających na cały świat mają język polski? W ilu grach ktoś zrobił spojrzenie? Po ilu latach gry dostawały spolszczenia?Pliki gry mogą być tak zakodowane, że nikt się tego nawet nie podejmie, a jak już ktoś się podejmie, to wątpliwe, że przetłumaczy tyle linijek tekstu...Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elgyd Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 No i bardzo nie dobrze, bo z chęcią bym pograł ale bez PL odpada.Może jest ktoś chętny jednak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrozaksen Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Wiesz to jest poświęcanie własnego czasu, wielu dni (może nawet tygodni) na tłumaczenie gry, która no jest średnia, a na dodatek takie tłumaczenie bez zysku to wiadomo...Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riess Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Pomysł na tłumaczenie był, ale kiedy okazało się co to za potworek, zespół błyskawicznie sobie odpuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elgyd Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Powiem tak- gram w t gr i mi bardzo się podoba- niestety angielski nie pozwala mi w pełni na jej wykorzystanie. Zróbcie coś z tym!!!... proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrozaksen Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Nie licz na to naprawdę, robić spolszczenie dla garstki jest trochę średnie, zwłaszcza z taką ilością pracy, forum troszkę upada, mamut wymarł, trochę brzmi to tragicznie jak dla mnie, bo od 5 lat korzystam z tych wyżej wymienionych, każdy podupadł na duchu, każdy się starzeje, każdy zapomina o seriach X, sam niedawno (po raz dziesiąty) pobrałem czystego X3AP żeby zacząć od nowa, ale to już nie to samo uczucie jak dawniej, chętnie wrócił bym do X3:Reunion, ale bez skryptów z mamuta po polsku, to nie ma sensu... A X:Rebirth, pograłem godzinę, słaby odłam od serii :/ mało kto lubi X: Rebirth zwłaszcza w tych czasach, czekam osobiście na X4 jeśli wyjdzie to chętnie pomogę w tłumaczeniu (ale raczej główna seria będzie Dobrze przetłumaczona)Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elgyd Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Czego mi brakuje w serii X - dobrej walki powietrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolnik_pl Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Troszkę nie w temacie ale co do oczekiwań do nowego X4 https://www.alpha-orbital.com/news/egosoft-answers-a-few-forum-questions-about-x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vrozaksen Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 @elgyd w kosmosie jest próżnia, nie ma powietrza 😁 taki off-topic lekko...Jak dla mnie tłumaczenie X:Rebirth nigdy nie wyjdzie i nikt go nie zrobi, bo od premiery już trochę minęło, więc no trzeba żyć dalej 😉Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Wydaje mi się, że szybciej i łatwiej będzie podłapać podstawy angielskiego na tyle, by spokojnie grać, niż zebrać garstkę osób, które grają w Rebirth i byłyby skłonne poświęcić kilkadziesiąt-kilkaset godzin na tłumaczenie. Sam tytuł zły nie jest, ale kiepski start i odmienna koncepcja gry od tego do czego jesteśmy przyzwyczajeni spowodowała, że zainteresowanie jest małe. Mało graczy = mało modów = niższa długowieczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elgyd Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Staram się w to grać bez angielskiego. Powiem Wam , że nie wiem co chcecie o tej gry. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peroox Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Opowiedz (tylko w innym temacie) o tym co ci się podoba, wrażeniach z gry itd. Może natchniesz kogoś do odpalenia gry... albo mnie do napisania mojej własnej recenzji z drugiego podejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi