henryk5pio Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Witam kolegów po długiej nieobecności Otóż dzisiaj przed momentem wpadłem na ciekawą myśl. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże we wcieleniu jej w życie. Otóż, pragnę zmodować gotowy sektor w grze, aby miał on inne tło i inne planety. Idzie o sektor gracza, uzyskiwany w fabule New Home, czyli Mgrophiyę.Chcę aby wszystkie sektory które mamy do wyboru wygladały identycznie. To samo tło i planety pod każdą z dostępnych opcji. Czemu to chcę? Bo używam XRM-a, a w XRM-ie i tak mamy te sektory zduplikowane, nie przypisane nikomu, więc po co mi dwa razy to samo? Co do teł, biorę pod uwagę skorzystanie z jakichś nowych, ciekawych, jeśli ktoś mógłby takowe polecić, byłoby to mile widziane, najlepiej w stylu splicko/paranidiańskim. Planuję skasować wszystkie asteroidy z całego sektora, ma być w nim tylko brama skokowa, planeta / planety i nic więcej.Podstawowe pytanie - jak to osiągnąć? Wiem, że modelowanie systemu to ciężka sprawa, ale ja nie chcę modelować nic nowego, chcę wiedzieć jak skopiować gotową w grze planetę z jednego sektora do drugiego, jak ją umieścić tam gdzie chcę i jak podmienić tła. Z bramą skokową nie będzie żadnych problemów, jej ruszać nie zamierzam.Bardzo was proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi